Κεντρική Ασίστ Εκτός παρκέ Τροχαίο στη Βουλή: Έκκληση για αυτόπτες μάρτυρες, η οικογένεια ψάχνει έναν ταξιτζή

Τροχαίο στη Βουλή: Έκκληση για αυτόπτες μάρτυρες, η οικογένεια ψάχνει έναν ταξιτζή

troxaio

Η μητέρα του 23χρονου, ο οποίος την Παρασκευή (12/3) ενεπλάκη σε τροχαίο με τη μηχανή του, έξω από τη Βουλή, με το υπηρεσιακό αυτοκίνητο της Ντόρας Μπακογιάννη δήλωσε ότι η οικογένεια είναι έτοιμη να δωρίσει τα όργανα του παιδιού καθώς είναι εγκεφαλικά νεκρός και η κατάστασή του να είναι μη αναστρέψιμη.

Μιλώντας στο κεντρικό δελτίο του Alpha, η μητέρα αναφέρθηκε στην απόφασή της να δωρίσει τα όργανα του γιου της: «Τελείωσε το παιδί μου, πάει. Είναι… τελείωσε. Νεκρός είναι. Θα δώσει τα όργανά του. Θα γίνει δωρητής οργάνων και θα γίνει αύριο το πρωί αυτό.

Εγώ, αυτόν θέλω πίσω, δεν θέλω κάτι άλλο. Και είπα επειδή είναι τόσο καλό παιδί, ήταν τόσο καλό παιδί και έδινε σε όλους, να δώσει τα όργανά του, να δώσει την ευτυχία του και την αγάπη του και την ευαισθησία του,
να δώσει σε κάποιον άλλον άνθρωπο. Και εύχομαι αυτοί οι άνθρωποι που θα πάρουν τα όργανά του να είναι νέα παιδιά, ζήτησα να είναι, αλλά δεν μπορώ να διαλέξω και να ζήσουν ευτυχισμένοι και να πάρουν έστω λίγο από την ευαισθησία του και να χαρούν».

Από την πλευρά της η αδελφή του 23χρονου ανέφερε ότι γίνονται προσπάθειες προκειμένου να βρεθούν μάρτυρες που βρέθηκαν μπροστά στο τροχαίο: «Ο αδελφός μου ήταν πάντα πάρα πολύ καλός και το μόνο που ήθελε ήταν το καλό για όλους και αυτό αποφασίσαμε και εμείς να κάνουμε να βοηθήσουμε κάποιους άλλους.

Ζητάμε να βρεθούν αυτόπτες μάρτυρες για να μπορέσουμε να συνεχίσουμε τη διαδικασία που πρέπει από εδώ και πέρα. Χρειαζόμαστε μάρτυρες για να εξακριβώσουμε τι συνέβη.

Συγκεκριμένα, όπως είπε η αδελφή του θανόντος ψάχνουν για ένα συγκεκριμένο ταξί που ήταν μπορτσά στο ατύχημα αλλά, έφυγε λίγο μετά καθώς όπως είπε μπορεί να έχει στην κατοχή του πολύτιμες πληροφορίες.

Συγκεκριμένα ένα ταξί το οποίο ήταν ακριβώς μπροστά και αφού έγινε το ατύχημα, έφυγε. Ψάχνουμε αυτόν τον ταξιτζή, συγκεκριμένα», ανέφερε.

Γιατί δεν συνελήφθη ο οδηγός

Σύμφωνα με πηγές του Αρχηγείου της ΕΛΑΣ ο οδηγός του υπηρεσιακού αυτοκινήτου που ενεπλάκη στο τροχαίο έξω από τη Βουλή, την περασμένη Παρασκευή, δεν συνελήφθη επειδή το τροχαίο δεν ήταν θανατηφόρο, καθώς επίσης επειδή βάσει του άρθρου 43 παρ. 5 του ΚΟΚ παρέμεινε στο σημείο του ατυχήματος και δεν ήταν ύποπτος φυγής.

Την ίδια ώρα διατάχθηκε Διοικητική έρευνα για το συμβάν, όπως ανακοίνωσε η Διεύθυνση Τροχαίας Αττικής.

Ειδικότερα, σύμφωνα με την Διεύθυνση Τροχαίας Αττικής:
«Την Παρασκευή 12 Μαρτίου, στις 12:25, στη λεωφόρο Βασιλίσσης Σοφίας στο ύψος της εισόδου της Βουλής, υπηρεσιακό όχημα της Γενικής Διεύθυνσης Προστασίας Επισήμων και Ευπαθών Στόχων του Αρχηγείου της Ελληνικής Αστυνομίας, ενεπλάκη σε ατύχημα με Ι.Χ. δίκυκλη μοτοσυκλέτα, με αποτέλεσμα τον πολύ σοβαρό τραυματισμό του οδηγού της.

Η Υποδιεύθυνση Τροχαίας Αθηνών, που διενεργεί την προανάκριση, προέβη, όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση, στις προβλεπόμενες προανακριτικές ενέργειες (παραγγελία για πραγματογνωμοσύνη, αιμοληψία, λήψη καταθέσεων, αυτοψία του χώρου, σχεδιάγραμμα κ.ο.κ.). Επίσης, ενημερώθηκε ο εισαγγελέας Πρωτοδικών Αθηνών στον οποίο μετά το τέλος της προανάκρισης θα διαβιβαστεί η σχετική δικογραφία.

Σημειώνεται, ότι ο εμπλεκόμενος αστυνομικός, με απόφαση της Υπηρεσίας του, τέθηκε προσωρινά εκτός υπηρεσίας οδηγού».

«Όχημα της ασφαλείας μου ενεπλάκη σε τροχαίο στη Βουλή – Είμαι συντετριμμένη»

Με ανακοίνωσή της στα Μέσα Κοινωνικής Δικτύωσης η Ντόρα Μπακογιάννη γνωστοποιεί πως όχημα της ασφάλειάς της ενεπλάκη σε τροχαίο έξω από τη Βουλή την Παρασκευή (12/03) και εκφράζει την θλίψη της για το τραγικό περιστατικό.

«Την Παρασκευή το μεσημέρι, την ώρα που βρισκόμουν στη Βουλή παρακολουθώντας την “ώρα του πρωθυπουργού” υπηρεσιακό όχημα της ασφάλειάς μου ενεπλάκη σε τροχαίο δυστύχημα με αποτέλεσμα τον βαρύτατο τραυματισμό ενός νέου παιδιού 23 ετών, του Ιάσωνα», αναφέρει στην ανάρτησή της η Ντόρα Μπακογιάννη.

Παράλληλα, εκφράζει τη θλίψη της, λέγοντας πως είναι «βαθύτατα συντετριμμένη», ενώ αναφέρει πως επικοινώνησε με την οικογένειά του για να τους «διαβεβαιώσει πως η υπόθεση θα ερευνηθεί σε βάθος».

Περισσότερα σχετικά άρθρα
Περισσότερα από eBasket.gr
Περισσότερα σε Εκτός παρκέ

Δειτε επισης

«Έφυγε» η Ρούξι Ντουμιτρέσκου

Θλίψη στον ελληνικό αθλητισμό στην είδηση του θανάτου της Ρούξι Ντουμιτρέσκου. Η Ρούξι Ντο…