Κεντρική Basket League ΑΕΚ Τουρκ Τέλεκομ – ΑΕΚ 78-66: Ήττα και αποκλεισμός

Τουρκ Τέλεκομ – ΑΕΚ 78-66: Ήττα και αποκλεισμός

image 1

Η ΑΕΚ δεν τα κατάφερε στον Τουρκία κόντρα στην Τουρκ Τέλεκομ γνωρίζοντας την ήττα με , στο πλαίσιο της 5ης αγωνιστικής της φάσης των 16 του BCL. Η Ένωση αν και ήταν ανταγωνιστική στο πρώτο μέρος παρουσίασε πολύ κακή εικόνα στην επανάληψη και εκτός από το παιχνίδι έχασε και την διαφορά των εννιά πόντων του πρώτου αγώνα.

Την ίδια ώρα η Στρασμπούργ επικράτησε με 97-87 επί της Νίζνι μέσα στο Νόβγκοροντ. Ως εκ τούττου οι Κιτρινόμαυροι είναι τέταρτη σε τριπλή ισοβαθμία με τους Γάλλους και τους Τούρκους, αλλά με δεδομένο ότι δεν έχουν την διαφορά με κανέναν από τους δύο, έχουν αποκλειστεί και μαθηματικά από την συνέχεια του Basketball Champions League.

Ισορροπημένο ήταν το παιχνίδι στα πρώτα λεπτά του με τις δύο ομάδες να είναι κοντά στο σκορ και καμία από τις δύο να μην μπορεί να ξεφύγει. Η ΑΕΚ κατάφερε να πάρει αέρα δύο κατοχών με κάρφωμα το Μορέιρα (6-10), με τους γηπεδούχους να περνούν για πρώτη φορά μπροστά λίγο αργότερα με τρίποντο του Φόστερ (14-12). Η ΑΕΚ απάντησε με πέντε συνεχόμενους πόντους του Κίνγκσλεϊ Μόουσες (14-17), ωστόσο οι γηπεδούχοι έκλεισαν το δεκάλεπτο με βραχεία κεφαλή στο σκορ (18-17).

Η ΑΕΚ είχε πρόβλημα στην επίθεση στην δεύτερη περίοδο με την τουρκική ομάδα να βρίσκει και εύκολους πόντους στο ανοιχτό γήπεδο και να χτίζει διαφορά. Συγκεκριμένα, κατάφερε να τρέξει ένα επιμέρους 11-3 και να αγγίξει το διψήφιο προβάδισμα (29-20), αναγκάζοντας τον Ηλία Παπαθεοδώρου να καλέσει τάιμ άουτ.

Η ΑΕΚ κατάφερε να μειώσει στους τέσσερις με τρίποντο του Μωραϊτη (33-29), με την Τουρκική ομάδα να απαντά με επιμέρους 6-2 για το 39-31. Στο τελευταίο δίλεπτο του ημιχρόνου η ΑΕΚ ανέβασε στροφές και με 5-0 σερί κατάφερε να πλησιάσει σε απόσταση τριπόντου (39-36), με το σκορ να μην αλλάζει μέχρι την ανάπαυλα.

Στην επανάληψη ο ρυθμός του αγώνα έπεσε αισθητά, με τις άμυνες να κυριαρχούν εκατέρωθεν και την τουρκική ομάδα να διατηρεί μικρό προβάδισμα. Μετά από έξι λεπτά αγώνα οι δύο ομάδες είχαν σκοράρει μαζί 12 πόντους, με το σκορ να είναι 45-42. Η Τουρκ Τέλεκομ βρήκε σκορ στα τελευταία λεπτά του δεκαλέπτου και κατάφερε να δημιουργήσει μια διαφορά 9 πόντων (55-46).

Η ΑΕΚ συνέχισε να προβληματίζει κυρίως στην επίθεση στην τέταρτη περίοδο με την τουρκική ομάδα να διατηρεί την διαφορά κοντά στους δέκα πόντους και να τους ξεπερνάει πέντε λεπτά πριν το τέλος (64-53). Η τουρκική ομάδα κατάφερε να ξεφύγει με 15 πόντους μετά από αντιαθλητικό φάουλ του Μορέιρα (70-55). H AEK κατάφερε να μειώσει στους 9 πόντους (η διαφορά του πρώτου ματς) με κάρφωμα του Μόουζες μπαίνοντας στο τελευταίο λεπτό, ωστόσο η τουρκική ομάδα βρήκε τους πόντους που χρειαζόταν και πλέον είναι κοντά στην πρόκριση με το τελικό 78-66.

Τα δεκάλεπτα: 18-17, 39-36, 55-46,78-66

τοιθ ωαεκ 1

 

Περισσότερα σχετικά άρθρα
Περισσότερα από Λάμπης Χαραλάμπους
Περισσότερα σε ΑΕΚ

Δειτε επισης

BCL: Το πρόγραμμα του Final Four

Το πρόγραμμα του Final Four του BCL. Το Περιστέρι εξασφάλισε τη συμμετοχή του στο Final Fo…