Το τζάμπολ στην φάση των «16» του Γιούροκαπ Γυναικών είναι προ των πυλών, με την Τσέγκλεντ της Κατερίνας Σωτηρίου και την Σέπσι της Πηνελόπης Παυλοπούλου να δίνουν το παρών στην φούσκα της Ρουμανίας. Οι δύο Ελληνίδες Αθλήτριες δεν κληρωθήκανε αντίπαλες, ωστόσο αμφότερες έστειλαν το μήνυμα τους για την διοργάνωση.
Αρχικά η Κατερίνα Σωτηρίου ανέφερε: «Το γεγονός ότι δεν κληρωθήκαμε αντίπαλες και δεν θα χρειαστεί να μπούμε σε 40’ ανταγωνισμό (με σκοπό να τη νικήσω… χαχαχα…) με χαροποιεί, χωρίς να σημαίνει ότι θα άλλαζε κάτι στην σχέση σεβασμού και φιλιας με την Πηνελόπη. Είναι όμορφο να βλέπεις πως το ελληνικό γυναικείο μπάσκετ, εκτός από την Εθνική Ομάδα, προβάλλεται και μέσα από τη συμμετοχή Ελληνίδων σε ευρωπαϊκά παιχνίδια και πρωταθλήματα.
Όπως επίσης προσωπικά είμαι πολύ χαρούμενη που συνάντησα σε αυτή τη «φούσκα» άλλη μια Ελληνίδα. Άλλωστε εκτός της Εθνικής Ομάδας έχουμε συνυπάρξει σε ομάδες και έχω να θυμάμαι όμορφες αναμνήσεις συνοδευόμενες με αρκετό γέλιο.
Φέτος γενικότερα, για τους αθλητές εκτός συνόρων η χρονιά έχει αποδειχτεί πιο δύσκολη, περίεργη με αρκετή απομόνωση σε σχέση με τις προηγούμενες μιας και έχουμε μείνει πολύ καιρό μακριά από τους δικούς μας ανθρώπους και φυσικά όλη η απρόβλεπτη κατάσταση και ταλαιπωρία με τα τεστ έχει επιδράσει στη ζωή και τη δουλειά μας.
Η επιτυχία της Εθνικής Ομάδας έφερε συγχαρητήρια με την επιστροφή μου στην Ουγγαρία. Τόσο από την ομάδα μου, όσο και από τους αντίπαλους προπονητές και αθλήτριες. Ο κόουτς Κεραμιδάς (σ.σ. ο πρώην ομοσπονδιακός προπονητής της Εθνικής Γυναικών, Κώστας Κεραμιδάς, είναι προπονητής της Τσεγκλέντ) επίσης με ενημέρωσε ότι η επιτυχία μας αναφέρθηκε ταυτόχρονα με τη συμμετοχή μου και την παρουσία μου στο ουγγρικό πρωτάθλημα σε όλα τα αθλητικά κανάλια της χώρας. Μόνο χαρά, υπερηφάνεια και θετική ενέργεια για την συνέχεια έφερε όλη αυτή η αποδοχή και αναγνώριση».
Παράλληλα, η Πηνελόπη Παυλοπούλου δήλωσε: «Είναι υπέροχο που βρεθήκαμε στην ίδια διοργάνωση και “φιλοξένησα” την Κατερίνα. Το μπάσκετ κι ο αθλητισμός έχουν την όμορφη ιδιότητα να μας ενώνουν και να μας φέρνουν κοντά όσο μακριά κι αν είμαστε.
Προσωπικά, χάρηκα που συναντήθηκα με εκείνη, πόσο μάλλον μετά από την επιτυχία της Εθνικής Ομάδας που ζήσαμε παρέα, αλλά και με ολόκληρη την “ελληνική παροικία” της Τσεγκλέντ και τους αξίζουν μόνο συγχαρητήρια για την πορεία τους. Είναι σημαντικό να υπάρχει ελληνική παρουσία στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις, καμία φορά αποτελεί κίνητρο για να παρακολουθήσουν περισσότεροι το μπάσκετ γυναικών και να αποκτήσουν οι μικρότερες μια εικόνα του τι δυνατότητες υπάρχουν γενικότερα μέσω του αθλήματος. Να καταλάβουν πως με τα σωστά εφόδια και δουλειά δεν περιορίζεται στη γειτονιά ή ομάδα της καθεμιάς κι ότι ανοίγει ορίζοντες που μπορούν να εκμεταλλευτούν.
Παρόλο που για εμένα η φετινή χρονιά είναι η πρώτη μου στο εξωτερικό ως επαγγελματίας πλέον και δεν έχω μέτρο σύγκρισης, μπορώ να καταλάβω ότι έχει πολλές περισσότερες δυσκολίες λόγω πανδημίας. Η απομόνωση, τα τεστ, οι αλλαγές στην κανονική διεξαγωγή των πρωταθληματων, είναι λίγα παραδείγματα. Παρά τις δυσκολίες, το να αγωνίζεσαι σε ομάδα του εξωτερικού έχει πολλά θετικά, σίγουρα “ξεβολεύεσαι” και προσωπικά, μαθαίνω κάθε μέρα.
Σε ότι αφορά την πρόκριση της Εθνικής Ομάδας; Έφερε ενθουσιώδη συγχαρητήρια από τις συμπαίκτριές μου, προπονητές και παράγοντες της ομάδας μου κι εγώ μόνο υπερηφάνεια ένιωσα».