Κεντρική Ασίστ Εκτός παρκέ Το ΕΣΥ εκπέμπει SOS: Γεμάτα όλα τα κρεβάτια ΜΕΘ Ευαγγελισμού και Σωτηρία

Το ΕΣΥ εκπέμπει SOS: Γεμάτα όλα τα κρεβάτια ΜΕΘ Ευαγγελισμού και Σωτηρία

ιατροδικαστης

Ασφυκτικά γεμάτες είναι οι ΜΕΘ σε μεγάλα νοσοκομεία της χώρας, με την πληρότητα να φτάνει σε ορισμένες περιπτώσεις το 100%, όπως αναφέρουν τα dikaiologitika.gr. Τις δύσκολες μέρες που περνούν τα νοσοκομεία στην Αττική αποδεικνύει και η παράταση του lockdown για μία εβδομάδα ενώ ο ίδιος ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης έκανε λόγο για υπομονή δύο εβδομάδων.

Οι τελευταίες πληροφορίες θέλουν στον Ευαγγελισμό και οι 45 κλίνες ΜΕΘ για ασθενείς με Covid να είναι γεμάτες, ενώ το ίδιο συμβαίνει σύμφωνα με την τελευταία πληροφόρηση και στο νοσοκομείο Σωτηρία, όπου είναι κατειλημμένες και οι 84 κλίνες.

Μια κλίνη παρέμενε μέχρι πρότινος κενή στο νοσοκομείο Αττικόν, γεγονός που δείχνει την πίεση στο ΕΣΥ.

Έκρηξη καταγράφεται και στις εισαγωγές, με πάνω από 300 μόνο το τελευταίο 24ωρο. Ετσι σε εφαρμογή μπαίνει το σχέδιο του υπουργείου Υγείας για μεταφορά ασθενών από ΜΕΘ non Covid δημοσίων νοσοκομείων σε ιδιωτικές κλινικές ώστε να υπάρξει αποσυμφόρηση.

Οι πληροφορίες λένε πως ο αριθμός των διασωληνωμένων ασθενών ενδεχομένως να ξεπεράσει και τους 400.

Πρόεδρος του ΕΚΑΒ: Το ΕΣΥ δοκιμάζεται..

Νωρίτερα ο πρόεδρος του ΕΚΑΒ είχε αναφέρει ότι το σύστημα υγείας “δοκιμάζεται” και έδωσε στοιχεία για τα άδεια κρεβάτια. Όπως είπε νωρίς το πρωί της Δευτέρας στο Σωτηρία υπήρχε μόνο ένα κρεβάτι, το ίδιο και στον “Ευαγγελισμό”.

Στο “Αττικόν” η εφημερία ξεκίνησε χωρίς γενικές ΜΕΘ και με το 1/3 των κλινών κατειλημμένες από ασθενείς με λοίμωξη Covid-19, σύμφωνα με τους εργαζόμενους, οι οποίοι έκαναν λόγο για “επικίνδυνη” εφημερία.

Περισσότερα σχετικά άρθρα
Περισσότερα από eBasket.gr
Περισσότερα σε Εκτός παρκέ

Δειτε επισης

Ο Αναστόπουλος… επιστρέφει στην Ευρώπη

Ο Παναγιώτης Αναστόπουλος ξανά στο προσκήνιο. Είναι από εκείνους τους ανθρώπους που εκών ά…