Κεντρική Ασίστ Εκτός παρκέ Στον αέρα ακόμα το σκληρό lockdown, πληροφορίες για πάνω από 2.000 κρούσματα

Στον αέρα ακόμα το σκληρό lockdown, πληροφορίες για πάνω από 2.000 κρούσματα

Στα ύψη αναμένεται να είναι και σήμερα τα κρούσματα με τους ειδικούς να συνεδριάζουν εδώ και ώρες για να καταλήξουν στα μέτρα που θα ανακοινωθούν. Στις έξι οι ανακοινώσεις Χαρδαλιά.

Από ψιλό κόσκινο περνούν οι επιστήμονες όλες τις περιφερειακές ενότητες της χώρας εξετάζοντας τα επιδημιολογικά στοιχεία με σκοπό να καταλήξουν αν τελικά θα επιβληθεί καθολικό lockdown ή αν θα επιβληθούν αυστηρά στοχευμένα μέτρα σε βαθιά κόκκινες περιοχές.

Στην δεύτερη περίπτωση θεωρείται βέβαιο ότι θα μπει σε βαθύ κόκκινο η Θεσσαλονίκη στην οποία το επιδημιολογικό φορτίο και τα κρούσματα εκτοξεύονται τις τελευταίες ημέρες. Το ίδιο και μεγάλη ανησυχία υπάρχει για τις εστίες που έχουν εντοπιστεί σε όλη την υπόλοιπη Ελλάδα εκτός της Αττικής.

Μεγάλο ερώτημα είναι τι θα γίνει με τα σχολεία καθώς φαίνεται ότι η βρετανική μετάλλαξη αυξάνει κατά πολύ την διασπορά του ιού σε χώρους που συνωστίζονται τα παιδιά. Προβληματισμός υπάρχει και για την αύξηση των νοσηλειών σε παιδιά και την διασπορά του ιού μέσα στην οικογένεια. Ο μεταλλαγμένος ιός έχει επικρατήσει σε περιοχές σε ποσοστά που φτάνουν ή και ξεπερνούν το 80%.

Οι περιοχές που προβληματίζουν είναι η κεντρική Ελλάδα, η δυτική Ελλάδα, η Ήπειρος, η Πελοπόνησος και η Κρήτη.

Οι κωδικοί που αλλάζουν

Σύμφωνα με τα μέχρι στιγμής στοιχεία θεωρείται σχεδόν βέβαιο ότι για συγκεκριμένους κωδικούς θα περιοριστεί η χρήση τους με τους εξής τρόπους:

Όσον αφορά στον κωδικό 2 που χρησιμοποιούμε για ψώνια με sms στο 13033 υπάρχει η σκέψη να μπει χιλιομετρικός περιορισμός.

Όσον αφορά στον κωδικό 4 υπάρχει το ενδεχόμενο να αυστηροποιηθούν οι έλεγχοι.

Τέλος, όσον αφορά στον κωδικό 6 που είναι για σωματική άσκηση ή για βόλτα του κατοικιδίου θα επιτρέπεται μόνο με τα πόδια και όχι με την χρήση αυτοκινήτου.

Περισσότερα σχετικά άρθρα
Περισσότερα από eBasket.gr
Περισσότερα σε Εκτός παρκέ

Δειτε επισης

Τι αλλάζει στην καραντίνα για εμβολιασμένους και μη, πόσο αξιόπιστα είναι τα self test

Πόσες μέρες πρέπει να παραμένουν εμβολιασμένοι και ανεμβολίαστοι σε καραντίνα, σύμφωνα με …