Κεντρική Ασίστ Εκτός παρκέ Στο «κόκκινο» οι ΜΕΘ στην Αττική, καταγγελία για διασωληνωμένους εκτός εντατικής

Στο «κόκκινο» οι ΜΕΘ στην Αττική, καταγγελία για διασωληνωμένους εκτός εντατικής

Κορωνοϊός

Πολύ σοβαρή καταγγελία από τον πρόεδρο της ΠΟΕΔΗΝ, Μιχάλη Γιαννάκο, ο οποίος ανέφερε ότι το μεσημέρι της Δευτέρας «είχαμε διασωληνωμένους ασθενείς με κορονοϊό σε κλινικές νοσοκομείων ευρισκόμενοι σε λίστα αναμονής, αλλά και διαπιστωμένα περιστατικά κορονοϊού που νοσηλεύονται σε κλινικές».

Όπως αναφέρουν τα dikaiologitika.gr σύμφωνα με τον κ. Γιαννάκο, «στο Αμαλία Φλέμινγκ νοσηλεύεται γυναίκα 62 ετών από τη Παρασκευή διασωληνωμένοι σε θάλαμο και περιμένει να βρεθεί κενή κλίνη ΜΕΘ σε νοσοκομείο να μεταφερθεί. Δυστυχώς το Αμαλία Φλέμινγκ παρότι νοσηλεύει αποκλειστικά περιστατικά κορονοϊού και είναι γεμάτο με 125 ασθενείς, δεν διαθέτει ΜΕΘ».

«Στο Γεννηματά το μεσημέρι υπήρχαν 2 διασωληνωμένοι σε θαλάμους, αναμένοντας ΜΕΘ. Στο Θριάσιο το μεσημέρι υπήρχαν 2 διασωληνωμένοι αναμένοντας ΜΕΘ. Η ΜΕΘ γεμάτη με 17 ασθενείς. Στο Ασκληπείο οι δύο διασωληνωμένοι χθες σε θάλαμο βρήκαν κλίνη ΜΕΘ σήμερα στο Ασκληπιείο», συνέχισε ο πρόεδρος της ΠΟΕΔΗΝ, δείχνοντας την τραγική κατάσταση που επικρατεί στα νοσοκομεία της Αττικής.

«Θα πρέπει να μας πουν γιατί οι διασωληνωμένοι που νοσηλεύονται σε θαλάμους κορονοϊού δεν μεταφέρονται σε ΜΕΘ κορονοϊού, αφού υπάρχουν διαθέσιμες κενές κλίνες, έστω λίγες. Έχουμε επισημάνει χωρίς να λυθεί ότι πολλά νοσοκομεία από τα εφημερεύοντα στην Αττική και σε όλη τη χώρα δεν διαθέτουν μοριακούς αναλυτές και ως εκ τούτω τα αποτελέσματα των τεστ που υποβάλλονται οι ασθενείς αργούν. Εξ αιτίας αυτού διασωληνωμένοι ασθενείς, γενικά περιστατικά νοσηλεύονται ένα με δύο 24ωρα σε κοινούς θαλάμους έως ότου εκδοθεί το τεστ», σημείωσε ο κ. Γιαννακός.

Σύμφωνα με τον πρόεδρο της ΠΟΕΔΗΝ, η κατάσταση στις ΜΕΘ των νοσοκομείων της Αττικής το μεσημέρι της Δευτέρας διαμορφωνόταν ως εξής:

ΚΑΤ: 25 κατειλημμένες κλίνες σε σύνολο 48 (Δόθηκα ακόμη 20 κλίνες με μετατροπή της γενικής ΜΕΘ, μεταφέροντας ασθενείς
Σισμανόγλειο: 14 κατειλημμένες σε σύνολο 14
Αγία Όλγα: 9 κατειλημμένες σε σύνολο 9
Γεννηματάς: 16 κατειλημμένες σε σύνολο 16
Ερυθρός Σταυρός: 14 κατειλημμένες σε σύνολο 14
Σωτηρία: 82 κατειλημμένες σε σύνολο 84
Ευαγγελισμός: 50 κατειλημμένες σε σύνολο 58
Ελπίς: 6 κατειλημμένες σε σύνολο 6
Νίμιτς: 6 κατειλημμένες σε σύνολο 6
Ιπποκράτειο: 7 κατειλημμένες σε σύνολο 7 (+4 διασωληνωμένα περιστατικά στη ΜΑΦ)
Ασκληπιείο: 12 κατειλημμένες σε σύνολο 12
Θριάσιο: 17 κατειλημμένες σε σύνολο 17
Αττικόν: 40 κατειλημμένες σε σύνολο 43

«Ουσιαστικά το μόνο νοσοκομείο στην Αττική που δέχεται διακομιδές διασωληνωμένων είναι το ΚΑΤ και ίσως κάποια να δεχθεί και ο Ευαγγελισμός», καταλήγει ο Μιχάλης Γιαννάκος.

Περισσότερα σχετικά άρθρα
Περισσότερα από eBasket.gr
Περισσότερα σε Εκτός παρκέ

Δειτε επισης

Τι αλλάζει στην καραντίνα για εμβολιασμένους και μη, πόσο αξιόπιστα είναι τα self test

Πόσες μέρες πρέπει να παραμένουν εμβολιασμένοι και ανεμβολίαστοι σε καραντίνα, σύμφωνα με …