Κεντρική Ηρακλής Σκουρτόπουλος: «Πολύ μεγάλο αποτέλεσμα κόντρα σε μια ομάδα με εξαιρετικό ρόστερ»

Σκουρτόπουλος: «Πολύ μεγάλο αποτέλεσμα κόντρα σε μια ομάδα με εξαιρετικό ρόστερ»

3111599 1 jpg

Ο Ηρακλής «διέγραψε» τόσο την ήττα από τον Ιωνικό τόσο και αυτά που ακολούθησαν αυτής παίρνοντας μιας σπουδαία νίκη μέσα στο «Ανδρέας Παπανδρέου» επί του Περιστερίου. Ο Θανάσης Σκουρτόπουλος στις δηλώσεις του μετά το τέλος του αγώνα τόνισε ότι ήταν ένα πολύ μεγάλο αποτέλεσμα, αναφέρθηκε στην άμυνα ζώνης που χρησιμοποίησε αλλά και στα κρίσιμα παιχνίδια (με Άρη και Μεσολόγγι) που ακολουθούν.

«Ήταν μία εξαιρετική βραδιά για την ομάδα μου. Πετύχαμε ένα πολύ μεγάλο αποτέλεσμα. Προερχόμαστε από μία παράξενη εβδομάδα όπου χάσαμε το παιχνίδι στο σουτ και είχαμε και εκείνα που ακολούθησαν. Τέλος πάντων, αυτό θα πάρει τον δρόμο του, μένουμε στο σημερινό παιχνίδι. Τα παιδιά αξίζουν συγχαρητήρια, έκαναν πολύ μεγάλη προσπάθεια απέναντι σε μία πολύ καλή ομάδα με εξαιρετικό ρόστερ. Έλληνες διεθνείς, Αμερικάνοι και χρειάστηκε πολύ μεγάλη προσπάθεια για να τα καταφέρουμε», δήλωσε αρχικά ο Θανάσης Σκουρτόπουλος.

Και συνέχισε: Αυτό που έχω να πω είναι ότι είμαι 10 μέρες στον Ηρακλή, κάθε μέρα που περνάει τα πράγματα πηγαίνουν καλύτερα για την ομάδα. Δουλεύουμε πολύ σκληρά, έχουμε εξαιρετικούς χαρακτήρες και θέλουμε τη στήριξη και του κόσμου και όλων ώστε να πετύχουμε τους στόχους. Έχουμε μπροστά μας μία κρίσιμη εβδομάδα με 2 παιχνίδια εντός έδρας με τον Άρη και το Μεσολόγγι. Αν κλείσουμε την άλλη Κυριακή επιτυχημένα θα μιλάμε για μία διαφορετική χρονιά για τον Ηρακλή και θα αποσυμπιεστούν όλοι και θα γίνει αυτό που θέλω από τους παίκτες μου: Να βλέπω χαμόγελα στο πρόσωπό τους. Αυτό που με έχει πειράξει είναι ότι βλέπω μία λύπη στα παιδιά, αυτό πρέπει να το βγάλουμε. Είναι μία καλή ομάδα με καλά παιδιά και πρέπει να λειτουργούμε με χαρά, να παίζουμε, να δουλεύουμε σκληρά και να παίρνουμε τα αποτελέσματα όπου μπορούμε. Συγχαρητήρια στο Περιστέρι, εύχομαι καλή συνέχεια. Είναι μία ομάδα με υψηλούς στόχους στο πρωτάθλημα φέτος και εμείς ελπίζουμε να το καταφέρουμε και να πάμε στο μάξιμουμ των δυνατοτήτων της ομάδας μας».

Σε ερώτηση για το αν η απόφαση να παίξει ζώνη, ήταν μια απόφαση που πήρε την ώρα του ματς, η το είχε σχεδιάσει από πριν, o Θανάσης Σκουρτόπουλος απάντησε: «Την ίδια ζώνη παίξαμε με την Εθνική στη Λετονία, κάτι που πιστεύω αρκετά. Την είχαμε δουλέψει από το scouting και είχαμε διαπιστώσει ότι το Περιστέρι χάνει το αβαντάζ των ψηλών κορμιών εναντίον της ζώνης και παρότι ο Πετεγουέι έβαλε κάποια σουτ στην αρχή, νομίζω ότι λειτούργησε και μας έδωσε το αποτέλεσμα. Το μυστικό δεν ήταν η ζώνη όσο το ότι μαζί με την άμυνα ζώνης αποκτήσαμε τον έλεγχο και των ριμπάουντ. Αυτό μας βοήθησε να κοντρολάρουμε το παιχνίδι. Έχουμε καλούς χειριστές, με την προσθήκη του Χάγκινς είμαστε ακόμα καλύτεροι. Αυτό μας βοήθησε να κερδίσουμε το παιχνίδι».

Περισσότερα σχετικά άρθρα
Περισσότερα από Λάμπης Χαραλάμπους
Περισσότερα σε Ηρακλής

Δειτε επισης

Νέα σελίδα για τον μπασκετικό σήμα του Ηρακλή

Ο μπασκετικός Ηρακλής αλλάζει σελίδα αλλά και εποχή καθώς το καινούργιο σήμα αποκαλύπτει π…