Κεντρική Ασίστ Εκτός παρκέ Σκληρό lockdown τύπου Μαρτίου με αλλαγές στους κωδικούς 4 και 6 του 13033

Σκληρό lockdown τύπου Μαρτίου με αλλαγές στους κωδικούς 4 και 6 του 13033

lockdown mploka

Το ρεκόρ κρουσμάτων που σημειώθηκε χτες φέρνει συναγερμό σε κυβέρνηση και ειδικούς. Για τον λόγο αυτό θα πραγματοποιηθεί έκτακτη σύσκεψη λοιμωξιολόγων και εμπειρογνωμόνων με πολλές εισηγήσεις να κάνουν λόγο για σκληρό lockdown δύο εβδομάδων τύπου Μαρτίου.

Την ίδια στιγμή το ΕΣΥ δοκιμάζεται με την πληρότητα στις ΜΕΘ της Αττικής να πλησιάζει το 100%. Στις 11:00 στη σύσκεψη των ειδικών θα οριστικοποιηθεί και η τελική εισήγηση των λοιμωξιολόγων. Μέρος των ειδικών προτείνει το καθολικό σκληρό lockdown τύπου Μαρτίου με αλλαγές στον κωδικό 6 στο 13033. Το δεύτερο στρατόπεδο εντός της επιτροπής δεν επιθυμεί σκληρότερα μέτρα καθώς θεωρείται ότι ακόμα και με τα ισχύοντα δεν έχει παρουσιαστεί μείωση των κρουσμάτων.

Πληροφορίες για πανεθνικό lockdown

Έτσι, το απόγευμα της Τετάρτης, ο Βασίλης Κικίλιας αναμένεται να παρουσιάσει το σχέδιο περαιτέρω ενίσχυσης του ΕΣΥ, ειδικά στην Αττική, όπου τα νοσοκομεία δέχονται έντονη πίεση από την αύξηση νοσηλευομένων και διασωληνωμένων με κορωνοϊό.

Το πρωί, πληροφορίες ήθελαν τους ειδικούς της επιτροπής να προβληματίζονται από την κατάχρηση του κωδικού 6, κατά την κατ’ εξαίρεση μετακίνηση, κωδικός που, όπως σημειώνουν, συχνά δεν χρησιμοποιείται για άσκηση, αλλά περισσότερο για βόλτα.

Καθώς εκτιμάται ότι έτσι θα περιοριστεί σημαντικά η κινητικότητα των πολιτών εξετάζεται να καταργηθεί η απαγόρευση της κυκλοφορίας τα Σαββατοκύριακα στις 6 το απόγευμα και να επανέλθει στις 9 το βράδυ, δηλαδή όπως και τις καθημερινές.

Στο μικροσκόπιο και ο κωδικός «4» για παροχή βοήθειας σε άτομα που έχουν ανάγκη.

Οι έλεγχοι θα είναι πιο αυστηροί και σε αυτή την περίπτωση, με στόχο να περιοριστούν οι διαδημοτικές μετακινήσεις.

Περισσότερα σχετικά άρθρα
Περισσότερα από eBasket.gr
Περισσότερα σε Εκτός παρκέ

Δειτε επισης

«Έφυγε» η Ρούξι Ντουμιτρέσκου

Θλίψη στον ελληνικό αθλητισμό στην είδηση του θανάτου της Ρούξι Ντουμιτρέσκου. Η Ρούξι Ντο…