Κεντρική Ασίστ Εκτός παρκέ Σαρηγιάννης: «Περιμένουμε 3.800 κρούσματα στις 8 Απριλίου»

Σαρηγιάννης: «Περιμένουμε 3.800 κρούσματα στις 8 Απριλίου»

Κορωνοϊός

Ο καθηγητής Υγειονομικής και Περιβαλλοντικής Μηχανικής στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης, ξεκαθάρισε πως «θα υπάρχουν διακυμάνσεις για τις επόμενες δύο εβδομάδες. Στις 8 Απριλίου βλέπουμε τη μέγιστη τιμή, που περιμένουμε 3.700-3.800 κρούσματα. Μετά αρχίζει να κατεβαίνει η καμπύλη. Προφανώς θα έχουμε και ημερήσιες διακυμάνσεις, ανάλογα και με τον αριθμό των τεστ. Αν έχουμε έναν ρεαλιστικό αριθμό τεστ, θα έχουμε πτώση».

Παράλληλα, επεσήμανε ότι «τα μοντέλα δείχνουν ότι είμαστε ακριβώς στην κορύφωση» και περιμένει την εκτόξευση των κρουσμάτων στα 3.700 – 3.800 στις 8 του Απρίλη και την περαιτέρω πίεση του ΕΣΥ με τις διασωληνώσεις των ασθενών να φτάνουν ακόμα ψηλότερα, περί τις 760-770». Επίσης, είπε ότι πρέπει «να εφαρμόσουμε αυτά που έχει εξαγγείλει η κυβέρνηση. Self test, απολύμανση αέρος στα μαγαζιά. Και στην εστίαση το βλέπουν θετικά να το προωθήσουν.

Αν όλα αυτά εφαρμοστούν, τότε πράγματι είμαστε στην κορύφωση. Είμαστε στην κορύφωση, αλλά ξεκάθαρα, επειδή θα ληφθούν μέτρα». Άνοιγμα μετά τις 12 Απρίλη. Ο Δημοσθένης Σαρηγιάννης επισήμανε πως οποιαδήποτε συζήτηση για άνοιγμα θα πρέπει να γίνει από τις 12 Απρίλη και μετά κι όχι στις 5 που ζητά επισταμένα η κυβέρνηση. Το άνοιγμα σύμφωνα με τον καθηγητή θα πρέπει να γίνει υπό αυστηρές προϋποθέσεις και με δεδομένο ότι θα εφαρμοστούν όλα τα μέτρα, πρώτα τα self test.

Περισσότερα σχετικά άρθρα
Περισσότερα από eBasket.gr
Περισσότερα σε Εκτός παρκέ

Δειτε επισης

Ο Αναστόπουλος… επιστρέφει στην Ευρώπη

Ο Παναγιώτης Αναστόπουλος ξανά στο προσκήνιο. Είναι από εκείνους τους ανθρώπους που εκών ά…