Κεντρική Ασίστ Εκτός παρκέ Σαρηγιάννης: Παρακινδυνευμένο το άνοιγμα του λιανεμπορίου στις 5 Απριλίου

Σαρηγιάννης: Παρακινδυνευμένο το άνοιγμα του λιανεμπορίου στις 5 Απριλίου

katastimata scaled e1651692333970 jpg

Ο καθηγητής Περιβαλλοντικής Μηχανικής, Δημοσθένης Σαρηγιάννης, μιλώντας στο Mega, τόνισε ότι είναι παρακινδυνευμένο να ανοίξει στις 5 Απριλίου το λιανεμπόριο, σημειώνοντας πως αν είναι να ανοίξει κάτι αυτό θα πρέπει να είναι τα λύκεια, με την προϋπόθεση να απλωθούν οι μαθητές, ώστε να υπάρχουν λιγότεροι σε κάθε τάξη.

Ο καθηγητής τόνισε πως το άνοιγμα του λιανεμπορίου στις 5 Απριλίου θα ήταν παρακινδυνευμένο. «Ανοίγουμε ξανά χωρίς να έχουμε βελτιώσει την κατάσταση στη λειτουργία. Ανοίγουμε ακριβώς με τις συνθήκες που ανοίξαμε τον Ιανουάριο και μάλιστα με πολύ χειρότερη κατάσταση που αναμένεται να συνεχιστεί τουλάχιστον μέχρι τα μέσα του μήνα.

Από κει και πέρα πρέπει να πάρουμε μέτρα, όπως η απολύμανση του αέρα. Έτσι θα λειτουργήσουμε με υγειονομική ασφάλεια χωρίς να χρειαστεί να ξανακλείσουμε. «Γιατί το ζητούμενο είναι να μην ξανακλείσουμε».

Σχετικά με τα σχολεία, ο καθηγητής τόνισε ότι δεν πρέπει να κάνουμε παρακινδυνευμένες κινήσεις για υπόθεση ημερών και διευκρίνισε ότι τα «παιδιά που είναι 16, 15 χρονών προφανώς μπορούν να εφαρμόσουν τα μέτρα με μεγαλύτερη ασφάλεια. Με μικρότερο αριθμό μαθητών στο σχολικό κτίριο.

Υπάρχουν πρόσφατες δημοσιεύσεις, όπως η δημοσίευση της 27ης Μαρτίου από το Lancet, με τίτλο: το άνοιγμα των σχολείων χωρίς ασφαλή μέθοδο για την μείωση της διασποράς, μπορούν να επιταχύνουν την πανδημία».

Περισσότερα σχετικά άρθρα
Περισσότερα από eBasket.gr
Περισσότερα σε Εκτός παρκέ

Δειτε επισης

Ο Αναστόπουλος… επιστρέφει στην Ευρώπη

Ο Παναγιώτης Αναστόπουλος ξανά στο προσκήνιο. Είναι από εκείνους τους ανθρώπους που εκών ά…