Κεντρική Basket League Άρης “Θα υπογράψει ο Νετζήπογλου, θα γίνει πράξη το εγχείρημα της πολυμετοχικότητας”

“Θα υπογράψει ο Νετζήπογλου, θα γίνει πράξη το εγχείρημα της πολυμετοχικότητας”

Σε ιδιαίτερα ενδιαφέρουσες “τοποθετήσεις” προχώρησε ο Λευτέρης Αρβανίτης για διάφορα θέματα που αφορούν το τμήμα μπάσκετ του Άρη ενώ αναφέρθηκε και στη στάση της Αστυνομίας, ζήτημα με το οποίο ασχολήθηκε ο Α.Σ. Άρης έπειτα από όσα έγιναν στο “Κλεάνθης Βικελίδης” με την επίθεση των “αγνώστων”.

Αναλυτικά όσα δήλωσε στο «Libero 107,4»:

Για τον νεαρό Νετζήπογλου και το συμβόλαιο του: «Ο Νετζήπογλου είναι παίκτης του Άρη. Θα υπογράψουμε τις επόμενες μέρες το συμβόλαιό του, τη Δευτέρα πιστεύω. Έχουμε ήδη ιδιωτικό συμφωνητικό πριν ενηλικιωθεί. Ορισμένοι, για “Χ” λόγους λειτουργούν υπέρ των μάνατζερ, εμείς πρέπει να λειτουργήσουμε υπέρ της ομάδας. Όταν λες ότι είναι τεράστιο ταλέντο ένας παίκτης κτλ, το εκμεταλλεύονται οι μάνατζερ. Όποιος θέλει να γίνει δεκανίκι των μάνατζερ, ας γίνει. Το λέω για όσους γράφουν διάφορα στα social media. Δεν μπορώ το ψέμα. Δε γίνεται να επιτίθεσαι στην ομάδα σου. Υπάρχουν κι άλλα προβλήματα για να λύσει ο Άρης ώστε να υπογράψει τον Νετζήπογλου, δεν είναι μόνο οι ενημερότητες. Προβλήματα από το 2010, όχι τωρινά».

Για τις συζητήσεις που γίνονται για την επόμενη μέρα της ΚΑΕ Άρης: «Η ερώτηση που μου έγινε ήταν για συμπαίκτες. Απάντησα ότι εμείς είμαστε ο Α.Σ., που κινεί τα νήματα στην ΚΑΕ Άρης επειδή αποχώρησαν οι μεγαλομέτοχοι. Οπότε δε χρειαζόμαστε συμπαίκτες, χρειαζόμαστε παίκτες. Είναι πρωτοβουλία του Α.Σ. Μιλήσαμε με κάποιους ανθρώπους, μαζεύονται κάποια χρήματα, συγκεντρώνονται κάποιοι άνθρωποι καινούργιοι, δεν είναι από τους γνωστούς, τους οποίους εμείς ενισχύουμε για να βοηθήσουν την ομάδα όπως μπορούν. Αυτό πρέπει να γίνει τώρα, άμεσα. Έχει αλλάξει ο χρόνος που παίρνεις την αδειοδότηση για να αγωνιστείς στο πρωτάθλημα. Δεν είναι μέχρι τον Οκτώβριο όπως πέρυσι, πρέπει μέχρι τις 15 Μαΐου μάξιμουμ να έχεις τελειώσει μ’ αυτό το θέμα. Είναι 2.5 μήνες και επειδή είναι πολλά τα προβλήματα, πρέπει να γίνουν τώρα κάποια πράγματα. Πρέπει άμεσα να μαζευτούν αυτοί οι άνθρωποι για να δούμε τι θα γίνει».

Για το αν είναι αισιόδοξος για το εγχείρημα: «Είμαι αισιόδοξος για θετική έκβαση γιατί όλοι είναι δικά μας παιδιά. Νέοι επιχειρηματίες που ενδιαφέρονται να βοηθήσουν την ομάδα με κάποιο ποσό, το οποίο θα δούμε. Είναι και οι Αχιλλέας Ρουσιαμάνης, Θανάσης Πλιάκης, Ντίμης Παπαϊωάννου, Στάθης Ρούσσος και μαζί με τα νέα παιδιά, μαζεύονται κάποια χρήματα για να λειτουργήσει η ομάδα και να πάρει την αδειοδότηση. Πέρυσι πολλοί θεώρησαν απλή υπόθεση τη συμμετοχή μας. Ήταν τεράστια επιτυχία, η ομάδα δε θα έπαιζε στο πρωτάθλημα. Οι μεγαλομέτοχοι παράτησαν την ομάδα και έφυγαν και κάποιοι έπρεπε να την κρατήσουν ζωντανή. Κάποιοι προσπαθούν με ψέματα να δημιουργήσουν θέματα ενώ η αλήθεια είναι διαφορετική»

Για το θέμα των μετοχών της ΚΑΕ Άρης: «Το θέμα των μετοχών έχει τελειώσει εδώ και δύο μήνες. Τις έχουν 19 μεσεγγυούχοι, έχει πάει το θέμα στην ΕΕΑ και σε κάποια συνεδρίασή της θα ανακοινώσει ότι είναι εντάξει. Προχωράμε όλοι μαζί ως Άρης».

Για τα χρήματα που θα πάρουν ΠΑΕ και ΚΑΕ από το Στοίχημα: «Είναι πάρα πολύ σημαντική η ενίσχυση από το Στοίχημα. Είναι κάτι δίκαιο, κάποια χρήματα οι επαγγελματικές ομάδες να παίρνουν από το Στοίχημα διότι χρησιμοποιούνται από τις εταιρίες και υπάρχει μεγάλος τζίρος. Η Κυβέρνηση το είδε, το ψήφισε και το προχωρά γρήγορα ώστε να μπουν άμεσα τα χρήματα και να βοηθηθούν οι ομάδες που αγωνίζονται κανονικά χωρίς τον κόσμο τους, τα εισιτήριά τους. Η πρώτη δόση θα είναι 250.000 ευρώ και από του χρόνου θα είναι περίπου τα διπλάσια χρήματα».

Για το θέμα του «Κλ. Βικελίδης»: «Είμαστε σε συνεννόηση με την ΠΑΕ η οποία είχε βγάλει κάποιες μακέτες για την ανακατασκευή. Προχωρά το θέμα, είμαστε στις αδειοδοτήσεις, το έχει αναλάβει το πρότζεκτ ο κ. Καρυπίδης μαζί με τον κ. Παντζαρτζίδη. Ό,τι είπε ο κ. Καρυπίδης ισχύει για την ανακατασκευή του γηπέδου.

Το θέμα του Βοτανικού ξεκίνησε το 2006 και φτάσαμε στο 2021. Δεν είναι τόσο απλά τα πράγματα. Το «Αρβανίτη κάνε κάτι τώρα» δείχνει ότι υπάρχει κάποιο σχέδιο από πίσω γιατί ξέρουν ότι δεν είναι δική μου υπόθεση».

Για το θέμα του Αλεξανδρείου: «Μέχρι τις εκλογές του 2019 δεν είχε γίνει τίποτα. Ήταν μία κοροϊδία της τότε Κυβέρνησης προς τον Άρη. Από τον Σεπτέμβριο του 2019 μέχρι σήμερα έχουν γίνει πολλά βήματα, εμείς τρέχουμε το θέμα του γηπέδου για να παραχωρηθεί στον Α.Σ. Άρης. Πάει καλά, καταθέτουμε συνεχώς ό,τι χαρτιά μας ζητά το Υπουργείο για το σχέδιο που έχουμε και αναμένουμε σύντομα να μας απαντήσουν οι οικονομικές υπηρεσίες του Υπουργείου. Οι πληροφορίες μου λένε ότι θα είναι θετική η εισήγησή τους και μετά ανοίγει ο δρόμος για τον Υπουργό. Στη συνέχεια θα πάμε σε μία νέα διαπραγμάτευση για τους ειδικούς όρους, με δικηγόρους, για να το τελειώσουμε. Σίγουρα ο κορωνοϊός δημιουργεί θέματα και καθυστερήσεις αλλά θεωρώ ότι πήγε γρήγορα σε σχέση με το μέγεθος της παραχώρησης. Είναι πολλά χρόνια, το γήπεδο δεν είναι παρατημένο αλλά σε λειτουργία, ανήκει στη ΓΓΑ και όχι στα Ολυμπιακά Ακίνητα όπως άλλα. Έχουμε χρονικό ορίζοντα μέχρι το καλοκαίρι για να τελειώσει το θέμα».

Για τα χρέη στην ΚΑΕ και την έλλειψη εσόδων: «Ο Α.Σ. Άρης είναι ο μοναδικός σύλλογος που μπόρεσε να κρατήσει ένα τόσο μεγάλο τμήμα με τόσα πολλά χρέη, να παίζει στην Α1 και να μην πέφτει όπως άλλες ομάδες. Η απόφασή μας ήταν να στηρίξουμε το τμήμα. Αυτή ήταν πάρα πολύ δύσκολη χρονιά. Χωρίς τηλεοπτικά έσοδα, ή από εισιτήρια. Η ομάδα λειτουργεί και αν ήταν άλλος σύλλογος ομάδα δε θα υπήρχε».

Για τη σκληρή ανακοίνωση του Α.Σ. για την Αστυνομία, για όσα συνέβησαν το Σάββατο: «Είναι κάτι που έχει γίνει αρκετές φορές τα τελευταία χρόνια στη Θεσσαλονίκη. Βλέπουμε ότι η Αστυνομία δε δρα όπως πρέπει, με τον ίδιο τρόπο σε κάθε συμβάν. Άλλα συμβάντα τα βλέπει με διαφορετικό μάτι. Το γήπεδο δέχτηκε επίθεση. 50 άτομα βρέθηκαν στις 10 το βράδυ να καταστρέφουν περιουσίες άσχετων ανθρώπων με τον Άρη και η Αστυνομία ήταν εξαφανισμένη. Θα το ψάξουμε το θέμα για να δούμε γιατί δε λειτουργεί με τα ίδια μέτρα και σταθμά σε όλες τις περιπτώσεις».

Για το θέμα της πολυμετοχικότητας στην ΚΑΕ Άρης: «Θα γίνει πραγματικότητα το εγχείρημα της πολυμετοχικότητας. Κατ’ αρχήν πρέπει να φτιάξουμε τον ισολογισμό μας, ένα θέμα που τρέχει ο ορκωτός λογιστής μας. Μ’ αυτήν την προσπάθεια και τα υπόλοιπα έσοδα θα εξυγιανθεί η ομάδα, αρκεί φυσικά να γίνεται σωστή διαχείριση αυτών των εσόδων. Φέτος διαχειριστήκαμε ελάχιστα έσοδα. Κάποιες χορηγίες και τα υπόλοιπα χρήματα είναι από φίλους του Άρη, έχουμε πληρώσει μέχρι τώρα πάνω από 600.000 ευρώ. Κάποια στιγμή ο κόσμος θα ενημερωθεί για τα πόσα χρήματα μπήκαν από κάθε δράση αλλά και από κάποιους Αρειανούς που βοηθούν την ομάδα καθημερινά και δε θέλουν να βγει το όνομά τους. Οι άνθρωποι ήταν συνεπείς σ’ αυτό που υποσχέθηκαν παρά την πανδημία»

Περισσότερα σχετικά άρθρα
Περισσότερα από eBasket.gr
Περισσότερα σε Άρης

Δειτε επισης

Όταν η Ευρώπη… θαύμασε τους οπαδούς του Άρη στο Σαρλερουά! (pics)

Η ΚΑΕ Άρης θυμήθηκε τον τελικό απέναντι στην Ντιναμό Μόσχας, ο οποίος έγινε σαν σήμερα (11…