Για τον τίτλο (1993) του Τορίνο αλλά και για υπόλοιπα ζητήματα μίλησε ο Ηλίας Πόππης ο έκανε εγκωμιαστικά σχόλια για την προσπάθεια των διοικούντων του Άρη ενώ αναφέρθηκε και στις συζητήσεις που γίνονται σε διοικητικό μέτωπο για να “δυναμώσει” ακόμη περισσότερο ο σύλλογος της Θεσσαλονίκης.
Συγκεκριμένα, το πρώην στέλεχος της “Γένεσις” που βρίσκεται σταθερά κοντά στις ομάδες του ποδοσφαίρου και του μπάσκετ, δήλωσε στην εκπομπή “ΤΡΟΪΚΑ” του Libero 107,4:
Για το ευρωπαϊκό στο Τορίνο: “Ένας τίτλος που τον χρωστούσε η ιστορία στον ΑΡΗ. Εκείνος ο ΑΡΗΣ έπρεπε να είχε πάρει και ένα πρωταθλητριών. Τον αδίκησε η ιστορία”.
Για τα επεισόδια μετά το τέλος: “Δεν είχαν αποχωρήσει οι παίκτες της τούρκικης ομάδας και κάποιοι μπήκαν να πανηγυρίσουν. Εκείνοι αντέδρασαν άσχημα. Έγινε μπροστά στον δικό τους πάγκο. Δεν ήθελε πολύ να ανάψει η σπίθα. Υπάρχει και η αντιπαλότητα Ελλάδας-Τουρκίας”.
Για την απουσία του Νίκου Γκάλη από εκείνη την ομάδα: “Είναι άδικο για τον Νίκο Γκάλη, που δεν πήρε έναν ευρωπαϊκό τίτλο με τον ΑΡΗ. Ο άνθρωπος που έβαλε το μπάσκετ στα σπίτια όλων των Ελλήνων. Δεν θα μιλήσω εγώ βέβαια για τον Νικ. Εκείνες οι παίκτες είναι αλήστου μνήμης. Δεν κυκλοφορούσε κουνούπι τότε. Εκεί να δείτε lockdown! Ολη η Ελλάδα έβλεπε ΑΡΗ και το μεγαλύτερο ποσοστό της Ελλάδας υποστήριζε τον ΑΡΗ. Άλλα χρόνια, πιο ωραία πιο ρομαντικά. Με οπαδούς και των δύο ομάδων στα γήπεδα. Τρομερές ανταλλαγές συνθημάτων, που σκέφτονταν εκείνη την ώρα. Οποιος δεν έχει ζήσει εκείνα τα ΑΡΗΣ-ΠΑΟΚ… Ηταν το απόλυτο ντέρμπι. Η πόλη χωριζόταν στα δύο. Ηταν άλλο πράμα”.
Για κάποιον άλλον τίτλο που έζησε και έχει ξεχωρίσει: “Εμένα με σημάδεψε η Προύσα. Ηταν κάτι ξεχωριστό. Ολους τους γούσταρα. Αλλά εκείνος έχει μία παραπάνω ιστορία. Είμαι ευτυχής που βρέθηκα στο γήπεδο. Οι επιτυχίες του μπασκετικού ΑΡΗ, ήταν κάτι διαφορετικό. Τότε στην Ευρώπη γελούσαν με εμάς. Ο ΑΡΗΣ με το μπάσκετ άρχισε να κάνει ομαδικές επιτυχίες και να είμαστε κάτι. Θυμάμαι είχα πάει στην Ιταλία, το 85′, σε ημιτελικό με τη Βαρέζε. Πήρα άδεια ως φαντάρος για να πάω. Ωραία χρόνια…”.
Για την τωρινή κατάσταση του μπασκετικού ΑΡΗ: “Ο ΑΡΗΣ έχει πολλά χρέη. Πρέπει να μπορέσεις να τα εξορθολογήσεις, δε γίνεται διαφορετικά. Εκτός αν έρθει ένας μεγιστάνας. Η προσπάθεια των ανθρώπων της ομάδας δεν είναι απλά αξιέπαινη. Είναι ήρωες. Και σε περίοδο κορωνοϊού μάλιστα! Είναι πολύ δύσκολή η κατάσταση. Με χαρά μαθαίνω ότι γίνονται κάποιες κινήσεις, Μακάρι να αποδώσουν και να βρει ο ΑΡΗΣ τον δρόμο του. Και αναφέρομαι σε μία νέα διοικητική κατάσταση. Γίνονται διεργασίες. Ο Λευτέρης Αρβανίτης είναι ανοικτός. Εάν έρθουν δύο, τρεις δέκα άνθρωποι, όπως εμείς με τη ΓΕΝΕΣΙΣ που βάλαμε παραπάνω από τις δυνατότητες μας, δεν θα πει όχι. Ο ΑΡΗΣ τότε πήρε ένα Κύπελλο και η ΓΕΝΕΣΙΣ άφησε τον ΑΡΗ με μηδέν χρέος. Ετσι τον αναλάβαμε και έτσι θέλαμε να τον αφήσουμε. Οταν την παραδώσαμε στον Θανάση Τζεβελέκη, είχε μηδέν χρέη. Με ένα Κύπελλο, ένα κλεμμένο στο Λίντο όπου έγινε η μεγαλύτερη ληστεία που έχω δει. Είπε στον Ντίμη Παπαϊωάννου ο Θανάσης Γιαννακόπουλος, “καλά θέλετε να πάρετε και Κύπελλο ενώ βάζετε έναν χρόνο λεφτά;” Τους εκθέσαμε σε εκείνο το ματς. Είχαμε καλή ομάδα και ήμασταν σε καλή μέρα. Έπρεπε να γίνει… σφαγή για να χάσουμε σε εκείνο τον τελικό. Και αυτό έγινε. Ειχαν γίνει όργια”.
Για τις δηλώσεις του Θεόφιλου Μητρούδη: “Πρώτα απ’ όλα, είναι μία εικόνα χίλιες λέξεις το βίντεο. Λυπάμαι πολύ για αυτά που είπε. Είναι ανυπόστατα και αναληθή. Δεν υπήρχε λόγος. Θεωρώ σωστή την ενέργεια όλου του ΑΡΗ να κινηθεί νομικά, αλλά μέχρι εκεί. Δεν χρειάζεται να δώσουμε άλλη συνέχεια”.
Για τον ποδοσφαιρικό ΑΡΗ: “Περιμένω να ξεφουσκώσει (σ.σ. γέλια). Ο Άκης Μάντζιος κάνει εξαιρετική δουλειά. Τακτικά η ομάδα είναι πολύ καλή. Το κλίμα επίσης… Πηγαίνεις με την ομάδα και το χαίρεται η ψυχή σου. Είναι μία οικογένεια. Φαίνεται. Ο ΑΡΗΣ χλευάστηκε. Υπάρχουν σάιτ και γενικά ΜΜΕ συμφερόντων Αλαφούζου και Σαββίδη, που… και τι δεν έβγαλαν. Καταζητείται ο Καρυπίδης και βλέπαμε μαζί το ματς. Αστεία πράγματα… Ο πόλεμος είναι ανεξέλεγκτος. Νόμιζαν ότι είναι ο Αρούλης… Η ομάδα αδικήθηκε αλλά αδικεί και τον εαυτό της. Η διαφορά μας με τον Ολυμπιακό δεν είναι αυτή. Οπως η διαφορά μας με τους από κάτω έπρεπε να είναι πολύ μεγαλύτερη”.