Κεντρική Basket League Άρης “Γίνεται μεγάλη προσπάθεια από την διοίκηση και όλους μας για να κρατηθούμε ζωντανοί”

“Γίνεται μεγάλη προσπάθεια από την διοίκηση και όλους μας για να κρατηθούμε ζωντανοί”

kamperidis aris jpg

Ο Σάββας Καμπερίδης έκανε… ματ στον Θανάση Σκουρτόπουλο την Τετάρτη, στο ματς του Άρη με αντίπαλο τον Ηρακλή, με τους “κίτρινους” να δίνουν συνέχεια στις εξαιρετικές εμφανίσεις μετά το θετικό αποτέλεσμα απέναντι στη Λάρισα.

Αναλυτικά όσα δήλωσε ο προπονητής του Άρη στην εκπομπή “Τρόικα”, στον Libero 107.4:

“Είναι το πιο ήρεμο πρωϊνό το τελευταίο διάστημα. Οπωσδήποτε είναι σημαντικό ότι κερδίσαμε και η εικόνα που έδειξε η ομάδα. Ήταν η πρώτη φορά που έβλεπα τόσο χαρούμενα πρόσωπα στα αποδυτήρια.”

Για τη νίκη κόντρα στον Ηρακλή: “Θέλαμε να σταματήσουμε την δημιουργία της περιφέρειας του Ηρακλή και τις πάσες στον Καββαδά. Έτσι καταφέραμε να χαλάσουμε τις συνεργασίες του Ηρακλή. Δώσαμε το σωστό πλάνο, έπαιζαν με μεγάλη πίεση οι αντίπαλοι και όλο αυτό έγειρε υπέρ μας και πιστεύω κερδίσαμε δίκαια.”

Για την εφαρμογή του πλάνου και τη δουλειά στις προπονήσεις: “Ο προπονητής είναι τόσο έξυπνος όσο οι παίκτες. Αν ο παίκτης δεν μπορεί να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις σου, δεν θα έχει αποτέλεσμα. Εγώ έχω παίκτες με εμπειρία και αυτό βοηθάει. Εχθές έδειξαν όλοι συγκέντρωση και ομοψυχία και έτσι ήρθε το αποτέλεσμα.”

Για τα προβλήματα που προέκυψαν στην αρχή της σεζόν: “Με δόση υπερβολής μπορώ να πω ότι έγινε ένα μικρό θαύμα που βρίσκεται εδώ η ομάδα. Καταλαβαίνω τον κόσμο, έχει συνηθίσει τον ΑΡΗ πρωταγωνιστή. Οι συνθήκες τώρα είναι πολύ δύσκολες, το καλύτερο που μπορούμε να κάνουμε είναι να δίνουμε τον καλύτερο εαυτό μας. Είναι ένα ιδιαίτερο πρωτάθλημα φέτος, δεν έχουμε καν τον κόσμο στο πλάι μας, που για τον ΑΡΗ είναι τεράστιο πλήγμα.”

Για τις σημαντικές απουσίες που είχε η ομάδα σε κρίσιμα ματς: “Και ο Βλάντο και ο Μίνια είναι σημαντικοί παίκτες. Απουσίασαν για καιρό, ακόμα τώρα προσπαθούν να βρουν τον ρυθμό τους. Τα υπόλοιπα παιδιά έκαναν πολύ μεγάλη προσπάθεια και σε πολλά παιχνίδια φτάσαμε κοντά στο να κερδίσουμε. Τώρα με την επιστροφή των παιδιών η ομάδα κουμπώνει καλύτερα.”

Για τον Διαμαντή Σλαφτσάκη και η εκτίμηση προς το πρόσωπό του: “Η ομάδα έχει πολλά προβλήματα και σε καθημερινή βάση. Όσοι είμαστε στην ομάδα, είμαστε υποχρεωμένοι να της δώσουμε ώθηση να φτάσει ως το τέλος. Θα χρειαστεί να κάνουμε και πράγματα εκτός των αρμοδιοτήτων μας. Όλοι προσπαθούμε να κάνουμε και κάτι ακόμα για να βοηθήσουμε την ομάδα. Ελπίζω το επόμενο διάστημα η ομάδα να βρει λύσεις σε πολλά προβλήματα ώστε να πορευτεί πιο ομαλά και φυσικά όπως της αρμόζει.”

Για το αν νιώθει δικαιωμένος που συνεχίζει στον ΑΡΗ: “Όταν ήρθα στον ΑΡΗ και τότε ήταν δύσκολα. Αυτό που με έκανε να δεχτώ είναι οι άνθρωποι που θα συνεργαζόμουν. Είχα παραιτηθεί μετά το ματς με την Λάρισα. Ωστόσο οι συζητήσεις αργότερα με τους παίκτες και τον πρόεδρο, μου έδωσαν να καταλάβω ότι δεν θα ήταν σωστό να αποχωρήσω, συνεπώς ήθελα να κάνω αυτή την προσπάθεια μέχρι τέλος. Είμαστε εδώ όλοι μαζί, παλεύουμε όλοι μαζί, για να έχει η ομάδα ένα καλύτερο μέλλον. Θα δούμε στο τέλος αν έχουμε πράξει το σωστό.”

Και πρόσθεσε: “Είναι τέτοια η φύση της δουλειάς που υπάρχει η κριτική. Είναι σημαντικό να ακούω ότι κάνω καλά τη δουλειά μου αλλά δεν επαναπαύομαι γιατί κρίνομαι κάθε εβδομάδα. Πρέπει να δίνουμε ότι καλύτερο μπορούμε και ο κόσμος έχει το κριτήριο να καταλάβει αν κάνουμε καλά τη δουλειά μας.”

Για τη συνέχεια: “Νομίζω αν κάνουμε άλλη μία νίκη εξασφαλίζουμε σίγουρα την παραμονή. Από εκεί και πέρα η συνέχεια μπορεί να μας φέρει και πιο ψηλά. Ζητούμενο είναι η συνοχή μέχρι τελευταία αγωνιστική, υπάρχουν δυσκολίες, γίνεται μεγάλη προσπάθεια από την διοίκηση και όλους μας για να κρατηθούμε ζωντανοί. Αν μείνουμε ενωμένοι θα έχουμε και άλλα θετικά αποτελέσματα.”

Για το ροτέισον: “Έφυγε ένα παιδί ο οποίος ήταν σωστός επαγγελματίας (Σούλερ). Δεν είχα κανένα παράπονο. Βρήκαν περισσότερο χρόνο κάποια παιδιά και αυτό τους έδωσε αυτοπεποίθηση. Τα δύο τελευταία παιχνίδια φαίνεται ότι λειτουργεί καλύτερα το ροτέισον.”

Για τον χθεσινό αντίπαλο του ΑΡΗ: “Ο Ηρακλής έχει την ποιότητα του ρόστερ και έμπειρο προπονητή. Αυτό που πρέπει να γίνει για να επανέλθει ο Ηρακλής είναι η ηρεμία. Παίζουν με πίεση και λειτουργεί καταστροφικά στην ομάδα.”

Περισσότερα σχετικά άρθρα
Περισσότερα από eBasket.gr
Περισσότερα σε Άρης

Δειτε επισης

Ούτε με Περιστέρι ο Γκάλινατ

Ο Ρομπέρτο Γκάλινατ δεν θα αγωνιστεί κόντρα στο Περιστέρι. Ο Ρομπέρτο Γκάλινατ δεν προλαβα…