Κεντρική Basket League ΑΕΚ Παπαθεοδώρου: «Έχουμε πολύ καλη αμυντική ομάδα κι ας παίζουμε με… παππούδες»

Παπαθεοδώρου: «Έχουμε πολύ καλη αμυντική ομάδα κι ας παίζουμε με… παππούδες»

Η ΑΕΚ ξεκίνησε με νίκη τις υποχρεώσεις της στον όμιλο της στο Basketball Champions League, καθώς κέρδισε την Τουρκ Τέλεκομ εντός έδρας. Ο προπονητής της Ένωσης, Ηλίας Παπαθεοδώρου, μετά το ματς στάθηκε στην αμυντική λειτουργία της ομάδας του, ενώ αναφέρθηκε και στους… παππούδες των κιτρινόμαυρων.

Αναλυτικά:

«Αρχίσαμε με τον σωστό τρόπο. Σημαντική νίκη για εμάς κόντρα σε μια ποιοτική ομάδα. Η άμυνά μας ήταν το κλειδί. Για 40 λεπτά ελέγξαμε την κατάσταση στο 5 εναντίον 5. Είχαμε κάποιες κακές στιγμές στο πρώτο μέρος χάσαμε κάποιες μπάλες και αυτό ήταν το μόνο πρόβλημά μας, αλλά συνολικά η εικόνα ήταν καλή και οι παίκτες μας έκαναν πολύ καλή δουλειά για 40 λεπτά. Συγχαρητήρια στους παίκτες μου για τη νίκη. Πρέπει να συνεχίσουμε».

Για την προσήλωση στην άμυνα: «Ήταν μια πολύ καλή αμυντική συμπεριφορά για 40 λεπτά. Παίζει ρόλο και ο αντίπαλος, η ποιότητα που έχει. Έχουν παιδιά με δυνατότητες. Οι παίκτες μας ήταν οι εκφραστές του πλάνου που υπήρχε. Ήταν από ιις καλύτερες εμφανίσεις μας αμυντικά. Ανάλογα και με τον αντίπαλο. Είμαστε μια πάρα πολύ καλή αμυντική ομάδα όλη τη χρονιά. Παρ’ ότι έχουμε 35άρηδες, 40ρηδες και παππούδες. Το βλέπω παντού. Όποιος θέλει ας έρθει να κάνει προπόνηση μαζί να δει πόσο ανταγωνιστικοί είναι, σε τι επίπεδο βρίσκονται. Η χρονιά είναι μεγάλη. Έχουμε μια σκληρή αμυντική ομάδα με παίκτες που θέλουν να παίξουν άμυνα. Μπορεί να μην έχουν όλοι την πρωτογενή ύλη να μην είναι οι καλύτεροι αθλητές, αλλά δεν παίζουν μόνο αυτά τα πράγματα ρόλο».

Για τα λάθη: «Ήταν πολύ δύσκολο το να επανέλθεις στην κανονικότητα στο υψηλότερο επίπεδο. Απαιτείται ρυθμός. Εμάς μας είχε λείψει. Στα πρώτα 15 λεπτά μας πίεσε πολύ και είχαμε κακές αποφάσεις. Στο πρώτο ημίχρονο μας στοίχισε, στο δεύτερο ημίχρονο περιορίσαμε αυτό το κομμάτι και ήταν θέμα χρόνου να ελέγξουμε το κομμάτι αυτό και να πάρουμε τη νίκη».

Περισσότερα σχετικά άρθρα
Περισσότερα από Δημήτρης Ιωαννίδης
Περισσότερα σε ΑΕΚ

Δειτε επισης

ΑΕΚ: Μάκη Αγγελόπουλε, τώρα είναι η ώρα σου…

Όποιος δεν παραδέχεται ότι -συνολικά- το έργο που έχει παρουσιάσει η διοίκηση Μάκη Αγγελόπ…