Κεντρική Ελλάδα ΕΟΚ Παπανικολάου: «Τέλος σε ψέματα, διαστρέβλωση και μεγαλοστομίες»

Παπανικολάου: «Τέλος σε ψέματα, διαστρέβλωση και μεγαλοστομίες»

Μετά τη σημερινή απόφαση του Πρωτοδικείου Αθηνών για προσωρινή διοίκηση στην Ελληνικής Ομοσπονδίας Καλαθοσφαίρισης (ΕΟΚ), ο υποψήφιος για την προεδρία της ΕΟΚ, Άγγελος Παπανικολάου, με δήλωσή του, τόνισε: «Εμείς πορευόμαστε από την πρώτη στιγμή με συνέπεια και ειλικρίνεια. Με αίσθημα ευθύνης προς τους ερασιτέχνες παράγοντες και κυρίως, με γνώμονα τη διεξαγωγή νόμιμων και δημοκρατικών εκλογών. Με τη συμμετοχή όλων, ανεξαιρέτως, των ενεργών συλλόγων».

Ο Άγγελος Παπανικολάου, ο οποίος συμμετέχει στην προσωρινή διοίκηση της ΕΟΚ μέχρι τη διενέργεια των αρχαιρεσιών (σ.σ. καταληκτική ημερομηνία η 31η Μαϊου) έστειλε μήνυμα προς πάσα κατεύθυνση: «Όλα έχουν ένα όριο. Τα ψέματα και η διαστρέβλωση των γεγονότων από τους υποψήφιους πρέπει να τελειώσουν. Το ίδιο και οι υπερβολές και οι μεγαλοστομίες».

Κατηγόρησε δε τον συνυποψήφιό του για την προεδρία της ΕΟΚ, Βαγγέλη Λιόλιο, αν και δεν τον ονομάζει στη δήλωσή του, πως χρησιμοποίησε επικοινωνιακά τεχνάσματα του τύπου “έχω στην τσέπη 220 υπογραφές σωματείων” προς επηρεασμό της κοινής γνώμης. «Αν πράγματι, ισχύει τότε δεν έχουν παρά να παρουσιάσουν σήμερα τις υπογραφές και τις σφραγίδες των σωματείων. Τους καλούμε να το πράξουν,» ανέφερε συγκεκριμένα ο Άγγελος Παπανικολάου.

Αναλυτικά η δήλωση του υποψήφιου για την προεδρία της ΕΟΚ Άγγελου Παπανικολάου:

«Όλα έχουν ένα όριο. Τα ψέματα και η διαστρέβλωση των γεγονότων από τους υποψήφιους πρέπει να τελειώσουν. Το ίδιο και οι υπερβολές και οι μεγαλοστομίες. Εμείς πορευόμαστε από την πρώτη στιγμή με συνέπεια και ειλικρίνεια. Με αίσθημα ευθύνης προς τους ερασιτέχνες παράγοντες και κυρίως, με γνώμονα τη διεξαγωγή νόμιμων και δημοκρατικών εκλογών. Με τη συμμετοχή όλων, ανεξαιρέτως, των ενεργών συλλόγων.

Ούτε αξιώματα και τίτλους ζητήσαμε, ούτε οι καρέκλες να καθίσουμε για να ξαποστάσουμε για μήνες…
Ούτε προσπαθήσαμε να παραπλανήσουμε τους Ερασιτέχνες παράγοντες, αλλά ούτε και υποσχεθήκαμε επιχορηγήσεις και γήπεδα για να τους αποσπάσουμε την ψήφο…
Ούτε ζητούσαμε άμεσα εκλογές με ηλεκτρονική ψηφοφορία και με τα μισά σωματεία και λίγο αργότερα, ρίχναμε «κροκοδείλια δάκρυα», ζητώντας την ενότητα του χώρου…
Ούτε είμαστε επαγγελματίες στο Μπάσκετ, αλλά ούτε και ιδιοκτήτες ΚΑΕ… Γι’ αυτό και προτείναμε για μεταβατικό πρόεδρο της ΕΟΚ έναν Ερασιτέχνη παράγοντα…
Πολλώ δε μάλλον, εμείς δεν χρησιμοποιήσαμε επικοινωνιακά τεχνάσματα του τύπου “έχω στην τσέπη 220 υπογραφές σωματείων” προς επηρεασμό της κοινής γνώμης… Αν πράγματι, ισχύει τότε δεν έχουν παρά να παρουσιάσουν σήμερα τις υπογραφές και τις σφραγίδες των σωματείων. Τους καλούμε να το πράξουν.

Εμείς θα συνεχίσουμε τον εκλογικό αγώνα με ειλικρίνεια και συνέπεια και έχοντας ως πρωταρχικό στόχο μόνο το συμφέρον του ελληνικού μπάσκετ και των ερασιτεχνών παραγόντων. Επιδίωξή μας είναι να ψηφίσουν όλα, ανεξαιρέτως, τα ενεργά σωματεία κι αυτό αποτελεί το ιερό χρέος μας σε όλους αυτούς. Τη θεωρούμε μια ουσιώδη και πραγματική πράξη ενότητας του χώρου».

Περισσότερα σχετικά άρθρα
Περισσότερα από eBasket.gr
Περισσότερα σε ΕΟΚ

Δειτε επισης

Μαούνης: «Δυνατότητες πρωταθλητισμού εδώ και χρόνια η ΑΕ Καρλοβάσου»

Ο αντιπρόεδρος και υπεύθυνος καλαθοσφαίρισης της ΑΕ Καρλοβάσου (ΤΕ Σάμου) Βαγγέλης Μαούνης…