Κεντρική Basket League Παναθηναϊκός Παναθηναϊκός: Στο στόχαστρο ο Νίκος Χουγκάζ (vid)

Παναθηναϊκός: Στο στόχαστρο ο Νίκος Χουγκάζ (vid)

chougaz nick mitoglou

Η αλήθεια είναι πως δεν περίμεναν τα 7/7 τρίποντα, τους 23 πόντους και την επιβλητική εμφάνιση στον αγώνα με τη Λάρισα (δείτε εδώ τα κατορθώματά του), για να κυκλώσουν το όνομα του Νίκου Χουγκάζ οι άνθρωποι του Παναθηναϊκού. Ο νεαρός φόργουορντ του Ιωνικού είναι σε περίοπτη θέση στη μεταγραφική λίστα των «πράσινων», αλλά ο Παναθηναϊκός δεν θα παίξει άνευ αντιπάλου το καλοκαίρι.

Ο Χουγκάζ έχει στο πίσω μέρος του μυαλού του να δηλώσει συμμετοχή στα ντραφτ του ΝΒΑ, αν και μάλλον είναι νωρίς να σκέφτεται για κάτι τέτοιο. Χρειάζεται χρόνο κι αγώνες, πρέπει να αποκτήσει εμπειρίες, να «χτίσει» το σώμα του, ώστε να μπορεί να σταθεί σε υψηλό επίπεδο, όμως καθημερινά δείχνει ότι έχει το ταλέντο και πως μπορεί να διαγράψει πολύ μεγαλύτερη μπασκετική πορεία, από αυτή που διέγραψε ο πατέρας του Κρις.

Είναι πρόδηλο ότι τον παίκτη βλέπουν κι άλλοι και πως ο Ολυμπιακός (για παράδειγμα) θα μπορούσε να αποτελέσει επιλογή για τον Χουγκάζ. Από τη μια υπάρχει μπροστά ο Βεζένκοφ, από την άλλη οι «ερυθρόλευκοι» δεν έχουν (αυτή τη στιγμή που μιλάμε) τη δυνατότητα συμμετοχής στο πρωτάθλημα της Α1, άρα δεν μπορούν να δώσουν τόσα παιχνίδια (και χρόνο) όσο χρειάζεται ο μικρός για να εξελιχθεί.

Από την άλλη υπάρχει ήδη ένας παίκτης που θέλουν να βγάλουν οι «κόκκινοι» (Νικολαΐδης), υπάρχουν παίκτες που πρέπει να βρουν περισσότερο χρόνο και να έχουν μεγαλύτερη επίδραση στο παιχνίδι της ομάδας (Λαρεντζάκης), οπότε ενδεχομένως να μην αποτελεί βασικό στόχο μια τέτοιου είδους επένδυση.

Όπως και να ‘χει, βέβαιο είναι πως ο Χουγκάζ δεν θα μείνει στα στενά όρια της Νίκαιας, δεν θα κοιτάξει πίσω, ούτε θα επιχειρήσει να πατήσει σε σκαλοπάτι, για να φτάσει στις ομάδες κορυφής. Με τις ως τώρα εμφανίσεις του, δείχνει ότι είναι έτοιμος να κάνει το άλμα προς τα πάνω κι οι «πράσινοι» νιώθουν έτοιμοι να του δώσουν φανέλα και χρόνο.

Στον Παναθηναϊκό υπάρχει ήδη ο Μαντζούκας, ενώ δεν είναι σίγουρο ότι το καλοκαίρι ο Μήτογλου θα συνεχίσει, καθώς λήγει το συμβόλαιό του, από την πλευρά του ακούγεται όλο και περισσότερο ότι θέλει να ψάξει την ευκαιρία για να βρεθεί στην άλλη άκρη του Ατλαντικού, ενώ είναι δεδομένο ότι θα υπάρχουν προτάσεις από άλλα ευρωπαϊκά κλαμπ, μηδέ εξαιρουμένου του «αιώνιου» αντιπάλου.

https://www.youtube.com/watch?v=aX5RMDbcL1E

Περισσότερα σχετικά άρθρα
Περισσότερα από Γιώργος Κογκαλίδης
Περισσότερα σε Παναθηναϊκός

Δειτε επισης

Ολυμπιακός – Παναθηναϊκός 60-50

Το 2-2 έκανε ο Ολυμπιακός. Σε πέμπτο παιχνίδι θα αναδειχθεί ο φετινός πρωταθλητής στην Α1 …