Κεντρική Διεθνή Ευρωλίγκα Ολυμπιακός – Ερυθρός Αστέρας 94-79: Επιστροφή στις νίκες με ΜακΚίσικ και Βεζένκοφ

Ολυμπιακός – Ερυθρός Αστέρας 94-79: Επιστροφή στις νίκες με ΜακΚίσικ και Βεζένκοφ

3110819 scaled

Επιστροφή στις νίκες για τον Ολυμπιακό που επικράτησε με 94-79 του Ερυθρού Αστέρα για την 29η αγωνιστική της Ευρωλίγκας. Οι δύο ομάδες ήταν εξαιρετικές από την περιφέρεια, με τους Πειραιώτες να ανεβάζουν την ένταση στην άμυνα στην τέταρτη περίοδο και να παίρνουν την νίκη δίνοντας τέλος στο αρνητικό σερί 7 ηττών.

Ο Ολυμπιακός ευτύχησε να έχει ζεστό τον ΜακΚίσικ και τον Σλούκα στο ξεκίνημα του αγώνα, και μπόρεσε να χτίσει μια διαφορά 8 πόντων με καλάθι του Αμερικανού (20-12), και κατάφερε να πάρει διψήφια διαφορά με το πρώτο καλάθι του Σπανούλη στο παιχνίδι για το 30-19. Στην δεύτερη περίοδο οι φιλοξενούμενοι κατάφεραν να μαζέψουν την διαφορά στους 4 πόντους με συνεχόμενους πόντους του Ντόμπριτς (36-32), με το παιχνίδι στην συνέχεια να είναι στα επίπεδα των δύο κατοχών. Ο Κώστας Σλούκας έδωσε αέρα 8 πόντων στους Πειραιώτες δύο λεπτά πριν την ανάπαυλα (48-40), με τον Σιμόνοβιτς να απαντά με συνεχόμενα τρίποντα και το σκορ του ημιχρόνου να είναι 53-48 για τους Ερυθρόλευκους.

Το παιχνίδι έγινε ντέρμπι στην επανάληψη με τις δύο ομάδες να εναλλάσσονται διαρκώς στο προβάδισμα.  Ο Ολυμπιακός ξανα πήρε αέρα πέντε πόντων με τρίποντο του Σάσα Βεζένκοφ λίγο πριν το τελευταίο λεπτό της περιόδου (72-67). Στην τέταρτη περίοδο ο Ολυμπιακός βελτίωσε την άμυνα του και ανέβασε και πάλι την διαφορά σε διψήφια επίπεδα (80-69), με τον Ντόμπριτς να μειώνει για τους Σέρβους. Ο Ολυμπιακός κράτησε την διαφορά στα ίδια επίπεδα μέχρι το τέλος και επέστρεψε στις νίκες μετά από εφτά αρνητικά αποτελέσματα.

THE MVP: Ο Σακίλ ΜακΚίσικ. Ο Αμερικανός ήταν εξαιρετικός στο ξεκίνημα του αγώνα με 4/4 τρίποντα και ξαναεμφανίστηκε στην τέταρτη περίοδο δίνοντας πολύτιμους πόντους στον Ολυμπιακό. Ήταν πρώτος σκόρερ του αγώνα με 20 πόντους.

ΑΞΙΟΣ: Ο Σάσα Βεζένκοφ. Ο Βούλγαρος φόργουορντ ήταν εξαιρετικός τελειώνοντας το παιχνίδι με 17  πόντους, ενώ κατέβασε και 5 ριμπάουντ και μοίρασε 3 ασίστ έχοντας και 2 κλεψίματα. Στο ύψος του στάθηκε και ο Κώστας Κουφός ο οποίος πέτυχε 8 πόντους με 4/5 δίποντα στα μόλις 12′ που αγωνίστηκε.

THE POINT: To τρίποντο του Βεζένκοφ 1’13’’ πριν το τέλος του τρίτου δεκαλέπτου. Μετά από μια περίοδο που οι δύο ομάδες πήγαιναν χέρι χέρι, ο Βούλγαρος με το καλάθι του κατάφερε να δώσει αέρα δύο κατοχών στους Πειραιώτες, που μπήκα την τέταρτη περίοδο με το μομέντουμ υπέρ τους.

ΑΠΟΓΟΗΤΕΥΣΗ: Η ευκολία με την οποία οι Ερυθρόλευκοι έχασαν το προβάδισμα των 11 πόντων που έχτισαν στην πρώτη περίοδο του αγώνα.

ΘΑ ΘΥΜΟΜΑΣΤΕ: Το πρώτο δίποντο του Γιώργου Πρίντεζη. Ο υπαρχηγός του Ολυμπιακού με αυτό το καλάθι έφτασε τα 1138 εύστοχα στην καριέρα του στην διοργάνωση και πέρασε στην κορυφή της σχετικής λίστας.

ΤΑ ΔΕΚΑΛΕΠΤΑ: 30-19, 53-48, 73-67, 94-79

ολυερυ

Περισσότερα σχετικά άρθρα
Περισσότερα από Λάμπης Χαραλάμπους
Περισσότερα σε Ευρωλίγκα

Δειτε επισης

Μπασκόνια – Βίρτους Μπολόνια 89-77

Ο Χάουαρντ έδωσε το εισιτήριο στη Μπασκόνια για την πρόκριση. Η Μάρκους Χάουανρτ έκανε ότι…