Κεντρική Αρθρογράφοι Κογκαλίδης Ολυμπιακός: Χαμένη χρονιά, αλλά οι μισοί ξένοι παραμένουν

Ολυμπιακός: Χαμένη χρονιά, αλλά οι μισοί ξένοι παραμένουν

jean charles

Αν δει κανείς την αγωνιστική πορεία του Ολυμπιακού, τα αποτελέσματα και τη συνολική εικόνα, αν δει και κάποιες «λευκές νύχτες» και τον απογοητευτικό τρόπο με τον οποίο παράτησαν τα παιχνίδια, θα συμπεράνει (και θα έχει δίκιο) ότι μιλάμε για… χαμένη σεζόν. Και δεν θα μπορούσε να είναι διαφορετικά, αφού από νωρίς (μετά την ήττα από τη Βιλερμπάν) έχασε κάθε ουσιαστική πιθανότητα διεκδίκησης της εισόδου στα πλέι οφ.

Σε αυτή τη χαμένη σεζόν υπάρχει κάτι, που θα μπορούσε να χαρακτηριστεί παράδοξο, ή μπορεί να μας δώσει… τροφή για σκέψη. Το 50% των ξένων θα παραμείνει στην ομάδα και τη νέα αγωνιστική περίοδο, καθώς μετά την ανανέωση του ΜακΚίσικ, με δεδομένη τη συνέχιση της συνεργασίας με τον Μάρτιν, ο Ζαν-Σαρλ μοιάζει να κερδίζει το στοίχημα και να παίρνει «ψήφο εμπιστοσύνης» από τον Μπαρτζώκα.

Εδώ πρέπει να σημειώσουμε ότι από την αρχή της χρονιάς, οι «ερυθρόλευκοι» πίστευαν πολύ στον Ζαν-Σαρλ. Ο Γάλλος μπορεί να παίξει κοντά και μακριά από το καλάθι, να καλύψει δύο και τρεις θέσεις, δεν είναι αδιάφορος στο πίσω μέρος του γηπέδου, ενώ μπροστά έχει τη δυνατότητα να σκοράρει με πολλούς διαφορετικούς τρόπους. Δεν είναι ο υπερπαίκτης των επτά θαλασσών και των πέντε ηπείρων, αλλά μια πολύ καλή back up λύση.

Αν πάρουμε ως εργαστηριακό δεδομένο ότι το 50% των ξένων συνεχίζει, πρέπει να συμφωνήσουμε ότι το πρόβλημα επιμερίζεται και μάλλον η αποτυχία γέρνει προς την πλευρά των Ελλήνων. Είναι πρόδηλο ότι ο τραυματισμός του Παπανικολάου, η αδυναμία του Χάρισον να σηκώσει το επιθετικό βάρος, το ότι ο Σπανούλης βρίσκεται στη δύση της καριέρας του και δεν μπορεί να έχει πλέον αυτή την επίδραση, που είχε μέχρι πρότινος, βαραίνουν στο ζύγι.

Εξίσου, όμως, βαραίνει κι η επιλογή του Μπαρτζώκα να επιλέξει αδύναμη φροντ λάιν, με αποτέλεσμα να έχει απώλεια στήριξης, να είναι ο Ολυμπιακός η ομάδα με τον χειρότερο συντελεστή στη φθορά του αντιπάλου, την ίδια στιγμή που η ρακέτα είχε ελεύθερη διάβαση για όλους τους αντιπάλους. Είναι πράγματα που πρέπει να διορθωθούν.

Οι «ερυθρόλευκοι» στην ουσία ψάχνουν για τρεις ξένους, ένας εκ των οποίων πρέπει να είναι ο μπόμπερ της ομάδας κι ένας που πρέπει να είναι η κολόνα της. Με την εκκρεμότητα της παραμονής ή μη του Κουφού, μάλλον τα… κουκιά είναι μετρημένα, ο Ολυμπιακός δεν θα χτιστεί από την αρχή, θα γίνουν επιδιορθωτικές κινήσεις, προκειμένου η ομάδα να αναδείξει εκείνα τα καλά στοιχεία που παρουσίασε σε αρκετή διάρκεια της Ευρωλίγκας και να γεμίσει τα κενά, που την έβγαλαν από τον δρόμο της 8άδας.

Περισσότερα σχετικά άρθρα
Περισσότερα από Γιώργος Κογκαλίδης
Περισσότερα σε Κογκαλίδης

Δειτε επισης

Προβλήματα για την ΑΕΚ: Οι παίκτες δεν έκαναν προπονήσεις τις τελευταίες μέρες

Νέα προβλήματα για την ΑΕΚ, καθώς οι παίκτες του Ηλία Ζούρου δεν έκαναν ομαδικές προπονήσε…