Κεντρική Αρθρογράφοι Κογκαλίδης Ολυμπιακός: Αυτός «τρελαίνει» τον Μπαρτζώκα

Ολυμπιακός: Αυτός «τρελαίνει» τον Μπαρτζώκα

bartzokas olympiacos

Είναι η εποχή, που κυκλοφορούν πολλά διαφορετικά ονόματα. Ο Ολυμπιακός «σκανάρει» την αγορά, προκειμένου να ενσωματώσει τους παίκτες, οι οποίοι θα τον φέρουν εκεί που πρέπει, εκεί που θέλει. Κι αν θεωρήσουμε δεδομένο ότι τρεις ξένοι (Μάρτιν, ΜακΚίσικ έχουν συμβόλαιο, ο Ζαν-Σαρλ φαίνεται ότι κέρδισε το στοίχημα και θα παραμείνει) είναι η φετινή… προίκα, δεν είναι πολλές οι αλλαγές. Ποιος παίκτης «τρελαίνει» τον κόουτς Μπαρτζώκα; Ο Μάριους Γκριγκόνις.

Αυτός είναι ο πρώτος στόχος. Κι όχι άδικα. Ο Λιθουανός, που ξεκίνησε από την ακαδημία του Άρβιντας Σαμπόνις, είναι στην πλέον παραγωγική ηλικία (27 ετών), είναι παικτάρα, τα κάνει όλα και συμφέρει. Μπορεί να μην έχει διαγράψει μεγάλη καριέρα εκτός συνόρων, όμως φέτος μοιάζει να είναι πιο έτοιμος από ποτέ.

Με όπλο το transition παιχνίδι και τα πολύ καλά του τελειώματα, φέτος έχει βελτιωθεί ιδιαίτερα στο μακρινό σουτ, όπως και στην άμυνα. Στα καλά του στοιχεία τα δυνατά άλματα, η δράση του στο επιθετικό ριμπάουντ, τα τρεξίματά του. Στα «συν» του είναι το γεγονός ότι γνωρίζει την Ευρωλίγκα, ως εκ τούτου δεν χρειάζεται χρόνο προσαρμογής, δεν έχει ανάγκη από διάστημα προσαρμογής. Αν όλα αυτά δεν έχουν σημασία, κρατήστε τα πιο σημαντικά:

Ο τύπος είναι winner και γεμάτος φλόγα. Παίζει παθιασμένα, οπότε σκεφτείτε λίγο: Να είναι αυτός με τον ΜακΚίσικ στην ίδια πεντάδα (με τον Λαρεντζάκη να έρχεται από τον πάγκο και να κρατά υψηλά τα ενεργειακά αποθέματα), πόση ενέργεια θα καταθέτουν στο παρκέ.

Ή σκεφτείτε να είναι στις 45 μοίρες αυτός κι ο Βεζένκοφ, ποια άμυνα θα μπορέσει να κλείσει; Είναι μια σπουδαία λύση και συνάμα δεν είναι ο παίκτης, που περιμένει να παίξει όλη η ομάδα για την πάρτη του, δεν είναι ο παίκτης «δώστε μου την μπάλα και κάντε στην άκρη».

Προσέξτε: Δεν είπαμε ότι υπάρχει συμφωνία, δεν είπαμε ότι… προβάρει την ερυθρόλευκη φανέλα. Υποστηρίζουμε ότι από τους πολλούς και καλούς παίκτες, που θέλει να κυνηγήσει ο Ολυμπιακός, ο Γκριγκόνις είναι ο παίκτης που έχει συγκινήσει περισσότερο από κάθε άλλον τον κόουτς Μπαρτζώκα.

Αντί επιλόγου: Στο σύγχρονο μπάσκετ, πέρα από το ταλέντο, την πολλή και σκληρή δουλειά, την ικανότητα, ιδιαίτερο στοιχείο είναι το πάθος, η αγάπη για το μπάσκετ. Το βλέπει κανείς στο πρόσωπο (και στην… τρέλα) του ΜακΚίσικ κι ο Γκριγκόνις προέρχεται από τη σχολή, που το μπάσκετ λατρεύεται ως… γήινη θεότητα.

Περισσότερα σχετικά άρθρα
Περισσότερα από Γιώργος Κογκαλίδης
Περισσότερα σε Κογκαλίδης

Δειτε επισης

Φασούλας: «Κύριε Βρούτση πάρτε θέση»

Ο Παναγιώτης Φασούλας καλεί τον υπουργό να φέρει ισονομία στο μπάσκετ. Ο συνδυασμός «Πρώτα…