Κεντρική Ασίστ Εκτός παρκέ Οι ανακοινώσεις Χαρδαλιά – Αλλαγές σε SMS και μετακινήσεις – Ποιες περιοχές μπαίνουν σε βαθύ κόκκινο

Οι ανακοινώσεις Χαρδαλιά – Αλλαγές σε SMS και μετακινήσεις – Ποιες περιοχές μπαίνουν σε βαθύ κόκκινο

xardalias e1608221959954

Η έξαρση στα κρούσματα παρά τα μέτρα και το lockdown, προκάλεσαν συναγερμό και οδήγησαν τους ειδικούς στην εισήγηση νέων μέτρων.

Τον λόγο πήρε αρχικά ο Βασίλης Κικίλιας που σε δραματικό τόνο είπε ότι πλέον η Αττική είναι σε βαθυ κόκκινο, και περνά από αυξημένη επιτήρηση σε σχέδιο έκτακτης ανάγκης. Πέρσι τέτοια εποχή ήταν ακραίο σενάριο, το εφαρμόσαμε στη Βόρεια Ελλάδα τον Νοέμβριο, τώρα είναι η ώρα της Αττικής, είπε ο Υπουργός Υγείας.

«Το ΕΣΥ πιέζεται αφόρητα στην Αττική εδώ και 19 ημέρες», είπε αρχικά ο Βασίλης Κικίλιας, ο οποίος ανακοίνωσε πως θα εφαρμοστεί και στην μεγαλύτερη Περιφέρεια της χώρας σχέδιο έκτακτης ανάγκης.

«Έχουμε 1.227 εισαγωγές σε ΜΕΘ Covid σε όλη τη χώρα από τις αρχές Ιανουαρίου», είπε επίσης ο υπουργός Υγείας, σημειώνοντας πως υπάρχει και ταχύτατη διασπορά της βρετανικής μετάλλαξης του κορονοϊού.

Υπάρχει σημαντική αύξηση της βρετανικής μετάλλαξης στη χώρα μας μολύνοντας ταχέως ανεξάρτητα από γεωγραφική περιοχή, φύλο και ηλικία. Σήμερα προστέθηκαν 7 νέες ΜΕΘ στο Ιπποκράτειο. Επίσης θα προστεθούν 29 ΜΕΘ στον Ευαγγελισμό, 10 στο Τζάνειο, 7 στο Ασκληπιείο της Βούλας.Άρα φτάνουμε από 168 τον Νοέμβριο στην Αττική, σε 348 τον Μάρτιο».

Χαρδαλιάς: Αλλαγές σε SMS και μετακινήσεις

Από αύριο το πρωί μέχρι Τρίτη 16 Μαρτίου, εκτός Λάρισας που ισχύουν από Σάββατο λόγω σεισμού.

Διαφοροποιησεις για sms 2 και 6.

Στο 2 (σούπερ μάρκετ και μίνι μάρκετ) και 3 (τράπεζες), μετακίνηση εντός του οικίου δήμου ή 2 χλμ από τον τόπο κατοικίας.

Στο 6, αποκλειστικά και με ποδήλατο η άθληση, σε όλη τη χώρα.

Σχετικά με τον χάρτη.

Σε επίπεδο πολύ αυξημένου κινδύνου: Αττική, Αχαΐα, Αρκαδια, Θεσσαλονικη, Λευκαδα, Λάρισα, Φθιώτιδα, Αργολίδα, Αρκαδία, Θεσπρωτια, Άρτα, Βοιωτία, Ρόδος, Εύβοια.

Οι υπόλοιπες περιοχές στο «κόκκινο».

Απαγόρευση κυκλοφορίας τα ΣΚ 19:00-05:00 και 21:00-05:00 σε Αττική και Θεσσαλονίκη

Περισσότερα σχετικά άρθρα
Περισσότερα από eBasket.gr
Περισσότερα σε Εκτός παρκέ

Δειτε επισης

Χουγκάζ: «Όλοι μαζί για ένα ιστορικό αποτέλεσμα»

Μήνυμα προς τον κόσμο έστειλε ο Νίκος Χουγκάζ. Ο διεθνής φόργουορντ του Περιστερίου, Νίκος…