Κεντρική Basket League Λαύριο Megabolt Ο Μουράτος στη λίστα των «300άρηδων» του Λαυρίου Megabolt

Ο Μουράτος στη λίστα των «300άρηδων» του Λαυρίου Megabolt

Μουράτος

Ο Βασίλης Μουράτος πρόσθεσε μία ακόμη σπουδαία εμφάνιση στο ενεργητικό του στο αποψινό παιχνίδι του Λαυρίου Megabolt με το Περιστέρι. Μέσα από αυτήν και με τους 17 πόντους του, έγινε ο 12ος παίκτης στην ιστορία της ομάδας της λαυρεωτικής που έφτασε τους 300.

Ο Μουράτος έφτασε τους 307 πόντους και ανέβηκε στην 11η θέση της σχετικής λίστας αφού ξεπέρασε τον Τόνι Μέιερ που είχε 305 στη σεζόν 2017-18. Είναι θέμα χρόνου μάλιστα, να μπει στην πρώτη 10άδα των σκόρερ του Λαυρίου Megabolt αφού στη 10η θέση είναι ο Αντουέιν Ουίγκινς με 309.

Ο αρχηγός της ομάδας της λαυρεωτικής, πέραν των 17 πόντων είχε και εννιά ασίστ ενώ η επίδοση που ξεχώρισε, ίσως περισσότερο από τις υπόλοιπες ήταν εκείνη των πέντε τριπόντων που είχε. Ο διεθνής γκαρντ έγινε ο ένατος συνολικά και μόλις δεύτερος Έλληνας παίκτης στην ιστορία του Λαυρίου Megabolt με επίδοση 5+ τριπόντων. Ο προηγούμενος ήταν ο Πέτρος Γερομιχαλός που είχε πέντε στο εκτός έδρας ματς με τον Άρη.

Ακόμη σήμερα…

*Με το μοναδικό επιθετικό ριμπάουντ που είχε, ο Πέτρος Γερομιχαλός μπήκε στην πρώτη πεντάδα της σχετικής λίστας του Λαυρίου Megabolt. Έφτασε τα 51 και ξεπέρασε τον Αντουέιν Ουίγκινς που είχε 50 στη σεζόν 2017-18.

*Σε ομαδικό επίπεδο, με τα 28 ριμπάουντ που είχε κόντρα στο Περιστέρι, η ομάδα της λαυρεωτικής έγινε η 20ή στην ιστορία του επαγγελματικού Πρωταθλήματος που έφτασε τα 5.000. Το κατάφερε στον 135ο αγώνα της.

Ο Βασιλόπουλος στη 10άδα των ριμπάουντερ της Stoiximan Basket League

Τα δύο ριμπάουντ που είχε που ο Παναγιώτης Βασιλόπουλος στο Λαύριο, τον οδήγησαν σε ένα σημαντικό επίτευγμα. Ο διεθνής φόργουορντ έφτασε τα 1.561 και μπήκε στην πρώτη 10άδα των ριμπάουντερ της Stoiximan Basket League, «πιάνοντας» στη 10η θέση τον Παναγιώτη Φασούλα, με βάση τους αριθμούς από το 1992-93.

Ακόμη για το Περιστέρι…

*Ο Τεράν Πέτεγουεϊ ήταν ο καλύτερος του Περιστερίου. Πέραν των 16 πόντων και των τριών ριμπάουντ που είχε, μοίρασε έξι ασίστ, επίδοση που αποτελεί νέο ρεκόρ καριέρας. Η προηγούμενη καλύτερη επίδοση του Αμερικανού φόργουορντ ήταν εκείνη των πέντε ασίστ που είχε στο ματς της 12ης αγωνιστικής απέναντι στον Κολοσσό H Hotels.

*Το μοναδικό δίποντο του Χρήστου Σαλούστρου (1/2), ήταν και το 300ό του σε 202 αγώνες στην κατηγορία. Ο διεθνής φόργουορντ έχει 300/513 (58,47%).

*Ο Ζώης Καράμπελας πραγματοποίησε την 50ή εμφάνιση του στη Stoiximan Basket League.

Περισσότερα σχετικά άρθρα
Περισσότερα από eBasket.gr
Περισσότερα σε Λαύριο Megabolt

Δειτε επισης

Κλειδώνει η όγδοη θέση στα play off της Ευρωλίγκα

Μπασκόνια και Βίρτους για το τελευταίο εισιτήριο στους “8” της Ευρωλίγκα. Η Μπ…