Κεντρική Basket League ΑΕΚ Ο Μαυροειδής στη λίστα των «500άρηδων» ριμπάουντερ της ΑΕΚ

Ο Μαυροειδής στη λίστα των «500άρηδων» ριμπάουντερ της ΑΕΚ

Μαυροειδής

Τα πολλά προβλήματα που περιόρισαν τις επιλογές της ΑΕΚ, κρατώντας και τον Δημήτρη Μαυροειδή για 27′ στο παρκέ. Ο έμπειρος σέντερ έχασε για έναν πόντο το double-double, αλλά αποτελούν ρεκόρ περιόδου γι’ αυτόν τόσο οι εννιά πόντοι όσο και τα 10 ριμπάουντ. Με τα 10 ριμπάουντ που είχε, έφτασε σε μία ξεχωριστή επίδοση. Έγινε ο ένατος παίκτης στην ιστορία της ΑΕΚ στο επαγγελματικό Πρωτάθλημα (από το 1992-93) που έφτασε τα 500. Χρειάστηκε 111 εμφανίσεις με τα κιτρινόμαυρα για να το καταφέρει.

Ακόμη ο Μαυροειδής έγινε ο 17ος ριμπάουντερ στην ιστορία της Stoiximan Basket League αφού ξεπέρασε τον Μάικ Μπατίστ. Χρειάζεται μάλιστα ένα μόνο πια ριμπάουντ, για να γίνει ο 17ος με 1.500 στην ιστορία του επαγγελματικού Πρωταθλήματος.

Κατά τα άλλα…

*Ο Κιθ Λάνγκφορντ έκανε μια σπουδαία εμφάνιση που αποτυπώθηκε σε μια επίδοση 34 βαθμών στο ranking που είναι η κορυφαία των 15 φετινών εμφανίσεων του στο Πρωτάθλημα αφού είχε 27 στο εντός έδρας παιχνίδι με τον Κολοσσό H Hotels. Η προηγούμενη καλύτερη εμφάνιση του Αμερικανού στη Stoiximan Basket League ήταν εκείνη κόντρα στον Ηρακλή στο περσινό Πρωτάθλημα, όταν είχε 40 βαθμούς στο Ιβανώφειο.

*Ο Λάνγκφορντ ήταν πολύ παραγωγικός από την περίμετρο, τελειώνοντας το παιχνίδι με 5/5 τρίποντα. Τα πέντε εύστοχα τρίποντα αποτελούν ατομικό ρεκόρ στο ελληνικό Πρωτάθλημα αφού είχε τέσσερα πέρυσι στο Ιβανώφειο ενώ ατομικό ρεκόρ είναι και το 100% με το οποίο εκτέλεσε, ενώ μάλιστα πριν το σημερινό παιχνίδι μετρούσε 8/47 (17,02%) στις προηγούμενες 14 εμφανίσεις του στη φετινή Stoiximan Basket League και συνολικά 74/211 (35,07%) στην κατηγορία. Με τα 5/5 που είχε κόντρα στον Ηρακλή, ο Αμερικανός πλησίασε και στο ρεκόρ του φετινού Πρωταθλήματος, αφού Γκλεν Κόζι και Κεν Μπράουν είχαν από 6/6 στην 3η και στη 17η αγωνιστική αντίστοιχα.

*Ακόμη, με τα σημερινά πέντε τρίποντα του ο Λάνγκφορντ έγινε ο 28ος συνολικά και 12ος ξένος παίκτης στην ιστορία της ΑΕΚ στο επαγγελματικό Πρωτάθλημα που φτάνει τα 50.

*Οι 28 πόντοι που σημείωσε ο Λάνγκφορντ είναι η καλύτερη φετινή επίδοση του αφού είχε 22 στο εντός έδρας ματς με τον Κολοσσό H Hotels, όχι όμως και συνολικά για την ΑΕΚ αφού 30 είχε σημειώσει ο Γιανίκ Μορέιρα στο ματς στο Λαύριο. Με αυτούς, μπήκε στην πρώτη 25άδα των σκόρερ της ΑΕΚ στο επαγγελματικό Πρωτάθλημα. Ανέβηκε στην 24η θέση με 585 πόντους, αφήνοντας πίσω του τον Γιάννη Μπουρούση (577), τον Μπάνε Πρέλεβιτς (577) και τον Νάσο Γαλακτερό (581).

Ρεκόρ διετίας από τον Χάγκινς

Ο Τζος Χάγκινς ηγήθηκε του Ηρακλή και τελείωσε το παιχνίδι με 32 πόντους. Ήταν η έκτη «30άρα» της φετινής Stoiximan Basket League ενώ ο Αμερικανός ισοφάρισε τη δεύτερη καλύτερη επίδοση της σεζόν αφού 32 είχε και ο Τόντρικ Γκότσερ στο εκτός έδρας παιχνίδι του Μεσολογγίου Baxi με τον ΠΑΟΚ. Το ρεκόρ της σεζόν παραμένει η επίδοση των 34 πόντων που είχε ο Κένι Γκόινς με τον Κολοσσό H Hotels στο εκτός έδρας ματς με τον Άρη.

Οι 32 πόντοι δεν είναι μόνο η κορυφαία φετινή επίδοση για τον Ηρακλή στη σεζόν -26 είχε ο Χάνλαν με το Μεσολόγγι Baxi πριν μία εβδομάδα- αλλά είναι και η κορυφαία της τελευταίας διετίας για τον Ηρακλή της τελευταίας διετίας ενώ θα πρέπει να γυρίσουμε στη σεζόν 2010-11 για να βρούμε μεγαλύτερη στη Stoiximan Basket League. Τότε ο Τζερόμ Κόλεμαν είχε σημειώσει 34 στο εκτός έδρας παιχνίδι με τον Κολοσσό H Hotels.

Ο Χάγκινς είχε για δεύτερο συνεχόμενο παιχνίδι, μετά από εκείνο με το Μεσολόγγι Baxi, πέντε εύστοχα τρίποντα (5/7) ενώ κανείς συμπαίκτης του δεν ξεπέρασε τα τέσσερα όσα ειχαν από μία φορά Σαγκς και Χάνλαν. Ο Χάγκινς είναι ο πρώτος παίκτης του Ηρακλή με επίδοση πέντε τριπόντων σε περισσότερα από ένα ματς από τη σεζόν 2010-11, όταν ο Τζερόμ Κόλεμαν είχε από έξι στα εκτός έδρας παιχνίδια με την ΑΕΚ και τον Κολοσσό H Hotels.

Κατά τα άλλα…

*Ο Ουίλ Χάτσερ με τους οχτώ πόντους που είχε, ξεπέρασε τους 1.200 σε 108 εμφανίσεις στη Stoiximan Basket League. Παράλληλα ο Αμερικανός με τη μοναδική εύστοχη βολή του (1/2) έφτασε τις 300 στην κατηγορία. Μετράει πλέον 300/373 (80,42%).

*12 επιθετικά ριμπάουντ χρειαζόταν ο Ηρακλής για να φτάσει σε ένα ξεχωριστό επίτευγμα και 12 μάζεψε. Με αυτά έφτασε τα 5.000 σε 491 αγώνες στο επαγγελματικό Πρωτάθλημα. Έγινε η 8η ομάδα που φτάνει σε αυτόν τον αριθμό στη Stoiximan Basket League (από το 1992-93) μετά τους Ολυμπιακό, Παναθηναϊκό ΟΠΑΠ, Άρη, ΠΑΟΚ, ΑΕΚ, Πανιώνιο και Περιστέρι.

*Με τη σημερινή νίκη, ο Ηλίας Παπαθεοδώρου μπήκε στην πρώτη 25άδα της σχετικής λίστας από καταβολής Α’ Εθνικής. Έφτασε τις 101 και ξεπέρασε τον Κώστα Πετρόπουλο, έχοντας μάλιστα 73 αγώνες λιγότερους, 180 έναντι 253 του «Νουρέγιεφ».

*Ο Γιόνας Ματσιούλις μπήκε στη δεκάδα δύο λιστών των ξένων παικτών της «Ένωσης». Έφτασε τις 55 συμμετοχές και ξεπέρασε τον Ντελρόι Τζέιμς που είχε 54 ενώ με τα τρία ριμπάουντ του έφτασε τα 253 και προσπέρασε τον Μίκαελ Άντερσεν.

 

*Με τα τρία ριμπάουντ που είχε σήμερα, ο Δημήτρης Μωραίτης έφτασε και ξεπέρασε τα 100 σε 81 αγώνες στην κατηγορία.

 

*Το παιχνίδι του ΟΑΚΑ, μέσα βέβαια κι από το επιπλέον πεντάλεπτο της παράτασης, ήταν το πιο παραγωγικό της φετινής Stoiximan Basket League με τις δύο ομάδες να σημειώνουν 197 πόντους (100-97), 10 περισσότερους από εκείνους που είχαν Λάρισα Bread Factory και Παναθηναϊκός ΟΠΑΠ στο μεταξύ τους παιχνίδι της 12ης αγωνιστικής (89-98).

Περισσότερα σχετικά άρθρα
Περισσότερα από eBasket.gr
Περισσότερα σε ΑΕΚ

Δειτε επισης

Χωρίς κόσμο… ξανά η ΑΕΚ

Τιμωρία για την ΑΕΚ, χωρίς κόσμο με το Λαύριο. Η ΑΕΚ θα αγωνιστεί με το Λαύριο στον τρίτο …