Κεντρική Basket League O Γαλατσόπουλος αποκάλυψε πόσα θα παίρνει κάθε ΚΑΕ από το στοίχημα

O Γαλατσόπουλος αποκάλυψε πόσα θα παίρνει κάθε ΚΑΕ από το στοίχημα

Ο Βαγγέλης Γαλατσόπουλος μίλησε για τα χρήματα που θα λαμβάνει από εδώ και στο εξής οι Basket League και προέρχονται από την φορολόγηση του στοιχήματος, αποκαλύπτοντας τα ποσά που θα λαμβάνει κάθε ΚΑΕ. Συγκεκριμένα, ο πρόεδρος τους ΕΣΑΚΕ, χαρακτήρισε ιστορική την απόφαση και δήλωσε ότι συνολικά κάθε ομάδα θα λαμβάνει 600 χιλιάδες ευρώ.

Αναλυτικά όσα ανέφερε στο Metropolis 95.5:

Για το τι είναι αυτό που τον κάνει να κερδίζει στις εκλογές στον ΕΣΑΚΕ: «Σίγουρα είναι η δουλειά και οι άριστες σχέσεις που υπάρχουν στην Λίγκα μεταξύ των ομάδων. Ο πρόεδρος, πρέπει να φροντίζει για το καλό των ομάδων και το πως θα γίνει καλύτερη η Λίγκα».

Για την μεγαλύτερη πρόκληση στην τρίτη του θητεία και τα κέρδη των ΚΑΕ από το στοίχημα: «Τα προηγούμενα τέσσερα χρόνια, έγιναν σημαντικά πράγματα με την κεντρική διαχείριση και την κεντρική παρέμβαση του ΕΣΑΚΕ στην αδειοδότηση των ομάδων.

Η μεγαλύτερη επιτυχία που είχαμε, ήταν η ιστορική απόφαση με την φορολόγηση του στοιχήματος. Στο μπάσκετ, θα μπαίνουν στα ταμεία κάθε χρόνο 7.5 εκατ. ευρώ, συν ένα ακόμα ποσό για τις ομάδες που αγωνίζονται στην Ευρώπη. 230 χιλιάδες θα παίρνει η κάθε ΚΑΕ σαν προκαταβολή, διότι το 7% θα πηγαίνει στην Λίγκα. Το ποσό των 3 εκατ. είναι μια πρώτη προκαταβολή, το συνολικό ποσό, έχει υπολογισθεί στα 7.5 εκατ, δηλαδή 600 χιλιάδες κάθε ομάδα. Η αναλογία αυτή, βγαίνει μέσα από στοιχεία. Πιστεύω, είναι ιστορική απόφαση, διότι υπάρχει πλέον χρηματοδότηση και του επαγγελματικού αλλά και του ερασιτεχνικού αθλητισμού. Θα αλλάξει το επίπεδο των ομάδων και ο ανταγωνισμός».

Περισσότερα σχετικά άρθρα
Περισσότερα από Λάμπης Χαραλάμπους
Περισσότερα σε Basket League

Δειτε επισης

Basket League: Ο Στέφαν Μούντι MVP της εβδομάδας

Ο Στέφαν Μούντι αναδείχθηκε πολυτιμότερος παίκτης της εβδομάδας, όπως ανακοίνωσε ο ΕΣΑΚΕ. …