Κεντρική Basket League ΑΕΚ Νίζνι – ΑΕΚ 88-60: Κιτρινόμαυρη κατάρρευση στην Ρωσία

Νίζνι – ΑΕΚ 88-60: Κιτρινόμαυρη κατάρρευση στην Ρωσία

nizni aek scaled

Δεύτερη συνεχόμενη βαριά ήττα για την φάση των «16» του Basketball Champions League γνώρισε η ΑΕΚ, χάνοντας στην Ρωσία από την Νίζνι με 88-60. Πλέον η Ένωση υποχωρεί στο 2-2 στον όμιλο της και παραμένει στην δεύτερη θέση, ωστόσο μπαίνει ξεκάθαρα σε περιπέτειες αναφορικά με την πρόκριση της στους «8» της διοργάνωσης.

Δυναμικό ήταν το ξεκίνημα του αγώνα για την ΑΕΚ, η οποία με καλάθι του Λοτζέσκι στο δεύτερο λεπτό κατάφερε να προηγηθεί με 2-7, με τους Ρώσους να μειώνουν με ένα γρήγορο 4-0 (6-7). Η ΑΕΚ διατήρησε το προβάδισμα της βρίσκοντας λύσεις επιθετικά από τον εξαιρετικό στο ξεκίνημα του αγώνα Μωραΐτη (8 πόντοι). Η ρωσική ομάδα πήρε κεφάλι στο σκορ για πρώτη φορά μετά από 6 λεπτά αγώνα (14-12), με τρίποντο του Κόμολοφ. H AEK σατην συνέχεια είχε σοβαρό επιθετικό πρόβλημα με τους Ρώσους να τρέχουν ένα συνολικό σερί 14-0, πιάνοντας διψήφια διαφορά (23-12), με το δεκάλεπτο να κλείνει στο 25-15.

Η Νίζνι συνέχισε να έχει τα ηνία του αγώνα και στην δεύτερη περίοδο, με την διαφορά να ανεβοκατεβαίνει για αρκετή ώρα από τους 10 πόντους. H AEK κατέβασε την διαφορά σε μονοψήφια επίπεδα με τρίποντο του Μωραΐτη (37-28), με τον Ρογκαβόπουλο να χάνει την ευκαιρία να μειώσει ακόμα περισσότερο αστοχώντας από την περιφέρεια. Η Νίζνι απάντησε με 4-0 σερί (41-28) και διατήρησε τα ηνία μέχρι την ανάπαυλα πηγαίνοντας στα αποδυτήρια με αέρα 16 πόντων (46-30).

Η κυριαρχία της ρωσικής ομάδας συνεχίστηκε και στην επανάληψη, όπως και το πρόβλημα της ΑΕΚ στην επίθεση. Το αποτέλεσμα  ήταν η διαφορά να μεγαλώνει διαρκώς και να φτάνει τους 27 πόντους στα μισά της τρίτης περιόδου (61-34), με το τρίτο δεκάλεπτο να κλείνει στο 71-42. Στην τέταρτη περίοδο το σκηνικό δεν άλλαξε με το παιχνίδι να είναι διαδικαστικού χαρακτήρα και την ΑΕΚ να γνωρίζει δεύτερη συνεχόμενη βαριά ήττα με το τελικό 88-60.

Τα δεκάλεπτα: 25-15, 46-30, 71-42, 88-60

νιζνι ωαεκ

  • Μιντάουγκας Κουζμίνσκας ΑΕΚ

    AEK – ΠΑΟΚ 99-91

    Κιτρινόμαυρη επικράτηση με υπογραφή… Κουζμίνσκας Με πολυφωνία στην επίθεση και έναν …
  • aggelopoulos

    Αλλαγή στο ΔΣ της ΑΕΚ

    Σε αλλαγές Διοικητικού Συμβουλίου προχωράει η ΑΕΚ. Σε αλλαγή Διοικητικού Συμβουλίου προχωρ…
  • Μάκης Αγγελόπουλος

    Έδωσε λύση ο Αγγελόπουλος στην ΑΕΚ

    Ο Μάκης Αγγελόπουλος ήταν ενήμερος για την κατάσταση των τελευταίων ημερών στην ΑΕΚ, με το…
Περισσότερα σχετικά άρθρα
Περισσότερα από Λάμπης Χαραλάμπους
Περισσότερα σε ΑΕΚ

Δειτε επισης

Μπαρτζώκας: «Να προσεγγίσουμε και τα επόμενα ματς σαν να είμαστε στο 0-0»

Στον τρόπο που θα πρέπει να προσεγγίσει ο Ολυμπιακός τα επόμενα παιχνίδια στάθηκε ο Γιώργο…