Κεντρική Διεθνή Ευρωλίγκα Μπαρτσελόνα – Μπασκόνια 71-57: Οι Καταλανοί νίκησαν τους Βάσκους!

Μπαρτσελόνα – Μπασκόνια 71-57: Οι Καταλανοί νίκησαν τους Βάσκους!

EvvymP3XcAAoXj scaled

Μόνη πρώτη παραμένει η Μπαρτσελόνα στην βαθμολογία της Ευρωλίγκας, αφού επικράτησε με 71-57 της Μπασκόνια στον ισπανικό «εμφύλιο» της 29ης αγωνιστικής, σε ένα πολύ αλλοπρόσαλλο παιχνίδι. Αρχικά οι Καταλανοί ήταν καταιγιστικοί στην πρώτη περίοδο, για να γίνει το ακριβώς ανάποδο στην δεύτερη, να έλθει ισορροπία στην τρίτη και να ανεβάσουν στροφές ξανά στην τέταρτοι οι γηπεδούχοι και να φτάσουν στην νίκη.

Φανταστική ήταν η Μπαρτσελόνα στην πρώτη περίοδο του αγώνα και στις δύο πλευρές του παρκέ, κάνοντας τους Βάσκους να είναι σαν να μην υπάρχουν. Συγκεκριμένα, οι Καταλανοί σκόραραν κατά βούληση την ώρα που κατάφεραν να περιορίσουν την Μπασκόνια στους τέσσερις πόντους (25-4).

Το ακριβώς ανάποδο σκηνικό έλαβε χώρα στην δεύτερη περίοδο με τους Βάσκους να είναι αυτοί που κράτησαν χαμηλά τους Καταλανούς και σκόραραν με κάθε τρόπο. Συγκεκριμένα, η Μπασκόνια κατάφερε να κρατήσει τους γηπεδούχους για 6 λεπτά χωρίς σκορ, τρέχοντας σερί 16-0 για να μειώσει στους 4 πόντους με τον Μίροτιτς να διαμορφώνει το 33-26 με έμμεσο τρίποντο.

Στην τρίτη περίοδο οι Βάσκοι συνέχισαν να πλησιάζουν στο σκορ και κατάφεραν να φέρουν το παιχνίδι στα ίσα με την συμπλήρωση του πρώτου πεντάλεπτου με τρίποντο του Γκεντράιτις (40-40) με το παιχνίδι να είναι ντέρμπι για το υπόλοιπο της περιόδου και την Μπαρτσελόνα να παίρνει αέρα 5 πόντων στην εκπνοή με τρίποντο του Καλάθη (50-45). Η Μπασκόνια δεν κατάφερε να περάσει ποτέ μπροστά στην τέταρτη περίοδο με τους Καταλανούς να ανεβάζουν στροφές και να φτάνουν στην νίκη με το τελικό 71-57.

Τα δεκάλεπτα: 25-4, 33-26, 50-45, 71-57.

βαρ μπασ

Περισσότερα σχετικά άρθρα
Περισσότερα από Λάμπης Χαραλάμπους
Περισσότερα σε Ευρωλίγκα

Δειτε επισης

Ανακοίνωση της ΚΑΕ Παναθηναϊκός

Η ΚΑΕ Παναθηναϊκός με ανακοίνωση κάνει λόγο για «καταδρομική επιχείρηση» Την ελπίδα πως όσ…