Κεντρική Basket League Λαύριο Megabolt Μουράτος: «Είμαστε διψασμένοι για διάκριση, στοχεύουμε ψηλά»

Μουράτος: «Είμαστε διψασμένοι για διάκριση, στοχεύουμε ψηλά»

Μουράτος

Καλεσμένος στην εκπομπή «Τζάμπολ» της ΕΡΤ ήταν εχθές (29/03) ο Βασίλης Μουράτος, ο οποίος τόνισε ότι αυτός και οι συμπαίκτες του είναι διψασμένοι για διάκριση. Παράλληλα, ο γκαρντ της ομάδας του Χρήστου Σερέλη αναφέρθηκε στην προσωπική δουλειά που κάνει τα καλοκαίρια και την κλήση του στην Εθνική, ενώ τόνισε ότι στην ομάδα του δεν υπάρχει το “πρέπει” αλλά η δίψα για διάκριση.

Αναλυτικά όσα ανέφερε ο Βασίλης Μουράτος στην ΕΡΤ:

Για την προσωπική δουλειά που κάνει τα καλοκαίρια για να βελτιωθεί: «Νομίζω ότι η αθλητικότητα είναι από τα σημαντικότερα πράγματα έτσι όπως πάει το μπάσκετ με την πάροδο των χρόνων και έχω επενδύσει πολύ σε αυτό το κομμάτι, χωρίς αυτό να σημαίνει ότι δεν υπάρχουν κι άλλοι τομείς όπως η τεχνική, η έκρηξη και το πρώτο βήμα που χρήζουν βελτίωσης».

Για το Λαύριο και την παρουσία του σε αυτό: «Για μένα είναι μια ιδανική χρονιά που συνδυάζεται με την πρόοδο και την επιτυχία της ομάδας, γιατί κακά τα ψέματα, αν δεν πήγαινε καλά η χρονιά, δε θα φαινόμουν και εγώ όσο φαίνομαι τώρα. Είμαι απόλυτα ικανοποιημένος και όσον αφορά στο προσωπικό κομμάτι και γιατί η ομάδα βρίσκεται σε διαρκή ανοδική πορεία».

Για το αν υπάρχει “πρέπει”: «Θα διαφωνήσω για το ότι δεν έχουμε “πρέπει”, διότι μόνοι μας έχουμε δημιουργήσει προσδοκίες τόσο για τους εαυτούς μας, όσο και για το σύλλογο και όταν έχουμε μια επιτυχημένη πορεία και από πλευράς απόδοσης και από πλευράς αριθμών, τότε από μόνοι μας βάζουμε το “πρέπει” για τον εαυτό μας. Αποτελούμαστε από ένα σύνολο πολύ νεαρής ηλικίας, όλα τα παιδιά είναι διψασμένα για διάκριση και εμείς μαζί με τους προπονητές είμαστε εκείνοι που βάζουμε τα “πρέπει” κάθε αγωνιστική. Όταν έχεις δουλέψει τόσο πολύ όλη τη χρονιά και είσαι στην πρώτη-δεύτερη θέση θέλεις στο τέλος να το καπρωθείς αυτό. Η πίεση που υπάρχει και το άγχος είναι για το καλύτερο, λειτουργεί δημιουργικά για εμάς».

Για το αν στοχεύουν στους τελικούς: «Δε θα κρυφτούμε, τώρα που και η κανονική διάρκεια πλησιάζει προς το τέλος της. Η ομάδα στοχεύει πάρα πολύ ψηλά, βέβαια ξέρουμε ότι τα πλέι οφ είναι κάτι τελείως διαφορετικό. Βέβαια βάζουμε ψηλά τον πήχη με βάσει την απόδοσή μας και το πόσο σταθεροί είμαστε όλη τη χρονιά».

Για τη συμμετοχή του με την Εθνική στο “παράθυρο”: «Δουλεύω καθημερινά για αυτό το πράγμα. Θέλω να καθιερωθώ στην Εθνική και το έχω ξανατονίσει. Θεωρώ ότι είναι από τα πιο σημαντικά πράγματα που μπορεί να βιώσει ένας αθλητής και ελπίζω να αποτελέσω ενεργό μέλος της και τα επόμενα χρόνια».

Περισσότερα σχετικά άρθρα
Περισσότερα από Λάμπης Χαραλάμπους
Περισσότερα σε Λαύριο Megabolt

Δειτε επισης

Μέξας: «Δεν αντέξαμε στην πίεση του Άρη»

Πρόκληση για το Λαύριο είναι τα play out. Ο τεχνικός του Λαυρίου, Κώστας Μέξας μετά την ήτ…