Κεντρική Ασίστ Εκτός παρκέ Με ποιο κωδικό στο 13033 πάμε για χαρταετό την Καθαρά Δευτέρα

Με ποιο κωδικό στο 13033 πάμε για χαρταετό την Καθαρά Δευτέρα

f6b2027eda738be97d7f95cb8b133a40 XL

Η Καθαρά Δευτέρα πλησιάζει, και οι απορίες για το πώς θα γιορτάσουμε εκείνη την ημέρα και κυρίως πώς θα πετάξουμε χαρταετό είναι πολλές. Σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες, οι αποφάσεις που έχουν ληφθεί δείχνουν ότι η Καθαρά Δευτέρα, θα είναι μια μέρα όπως όλες οι άλλες. Δηλαδή, θα ισχύουν οι περιορισμοί που ήδη γνωρίζουμε. Τι sms πρέπει να στείλετε στο 13033 για να «πετάξετε» τον χαρταετό.

Η απαγόρευση των διαδημοτικών μετακινήσεων θα παραμείνει, σύμφωνα με πληροφορίες του Dikaiologitika.gr, ωστόσο οι μετακινήσεις εντός του δήμου μας θα επιτρέπονται.

Δηλαδή, φέτος το πέταγμα του χαρταετού θα είναι εφικτό, ειδικά για όσους διαμένουν στο κέντρο της Αθήνας, μόνο στα πάρκα της γειτονίας τους.

Ποιος είναι ο κωδικός (sms) που θα πρέπει να στείλετε στο 13033, έτσι ώστε να είστε σωστοί απέναντι στο νόμο, και φυσικά να μην πληρώσετε πρόστιμο, καθώς ειδικά την Καθαρά Δευτέρα θα γίνονται αυστηρές συστάσεις και έλεγχοι από την αστυνομία.

Για το πέταγμα του χαρταετού ο κωδικός είναι ο αριθμός 6 στο 13033, το sms δηλαδή που στέλνουμε για να πάμε για άθληση ή βόλτα με το κατοικίδιο, στον δήμος μας και κοντά στο σπίτι μας.

xartaetos650

Οι κωδικοί που πρέπει να ξέρετε για να βγείτε από το σπίτι:

1 Μετάβαση σε φαρμακείο ή επίσκεψη στον γιατρό ή αιμοδοσία, εφόσον αυτό συνιστάται μετά από σχετική επικοινωνία.

2 Μετάβαση σε εν λειτουργία κατάστημα προμηθειών αγαθών πρώτης ανάγκης (σούπερ μάρκετ, μίνι μάρκετ), όπου δεν είναι δυνατή η αποστολή τους.

3 Μετάβαση σε δημόσια υπηρεσία ή τράπεζα, στο μέτρο που δεν είναι δυνατή η ηλεκτρονική συναλλαγή.

4 Κίνηση για παροχή βοήθειας σε ανθρώπους που βρίσκονται σε ανάγκη ή συνοδεία ανηλίκων μαθητών από/προς το σχολείο.

5 Μετάβαση σε τελετή κηδείας υπό τους όρους που προβλέπει ο νόμος ή μετάβαση διαζευγμένων γονέων ή γονέων που τελούν σε διάσταση που είναι αναγκαία για τη διασφάλιση της επικοινωνίας γονέων και τέκνων, σύμφωνα με τις κείμενες διατάξεις.

6 Σωματική άσκηση σε εξωτερικό χώρο ή κίνηση με κατοικίδιο ζώο, ατομικά ή ανά τρία άτομα, τηρώντας στην τελευταία αυτή περίπτωση την αναγκαία απόσταση 1,5 μέτρου.

Στο sms στο 13033 με κωδικό 2, που αφορά σε μετάβαση σε εν λειτουργία κατάστημα προμηθειών, αγαθών πρώτης ανάγκης, (σούπερ μάρκετ, μίνι μάρκετ, κρεοπωλεία κ.λπ), όπου δεν είναι δυνατή η αποστολή τους, η μετακίνηση θα πραγματοποιείται μόνο είτε εντός του οικείου Δήμου είτε σε απόσταση έως 2 χιλιόμετρα από τον τόπο κατοικίας.

Υπενθυμίζεται ότι η μετακίνηση εκτός νομού επιτρέπεται άλλωστε μόνο για τους εξής έξι λόγους:

  • Μετακίνηση εκτός νομού για πολίτες που εργάζονται σε διαφορετικό νομό από αυτόν στον οποίο διαμένουν
  • Μετακίνηση εκτός νομού για λόγους υγείας, με επίδειξη της σχετικής ιατρικής βεβαίωσης
  • Μετακίνηση εκτός νομού για τελετή (π.χ. κηδεία συγγενούς πρώτου ή δεύτερου βαθμού), η οποία πιστοποιείται με έγγραφη δήλωση του πολίτη
  • Μετακίνηση εκτός νομού για επικοινωνία γονέων με τα παιδιά τους και αφορά στους διαζευγμένους ή στους εν διαστάσει γονείς
  • Μετακίνηση εκτός νομού για μετάβαση στον τόπο μόνιμης κατοικίας, με τη βεβαίωση κατοικίας ειδικής χρήσης από την Ανεξάρτητη Αρχή Δημόσιων Εσόδων (ΑΑΔΕ) ή με το Ε1
  • Μετακίνηση εκτός νομού για φοιτητές, για την οποία απαιτείται επίδειξη αποδεικτικού κύριας κατοικίας και έγγραφο της Σχολής για την επιστροφή σε αυτήν

Σε όλες τις υπόλοιπες περιπτώσεις απαγορεύεται η μετακίνηση εκτός νομού και οι παραβάτες θα κληθούν να πληρώσουν σύμφωνα με το άρθρο 104 του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας, όπως ισχύει, διοικητικό πρόστιμο τριακοσίων (300) ευρώ για κάθε παράβαση, χωρίς να θίγονται οι τυχόν προβλεπόμενες ποινικές κυρώσεις.

Καθαρά Δευτέρα: Ελεύθερη η πώληση των χαρταετών

Η Καθαρά Δευτέρα θα είναι σαν μια κανονική μέρα και δεν θα υπάρχει απαγόρευση πετάγματος χαρταετού, γεγονός που επιτρέπει στους μικροπωλητές και στα μαγαζιά να προχωρούν κανονικά με την πώληση τους.

Η πώληση των χαρταετών θα μπορεί να γίνει ηλεκτρονικά με προ παραγγελία και παράδοση στο χώρο αλλά το πιθανότερο είναι πως οι περισσότεροι θα επιλέξουν να τον αγοράσουν τελευταία στιγμή από μικροπωλητές που θα βρίσκονται στο δρόμο, κοντά σε σημεία που το πέταγμα τους θα είναι εφικτό.

Η απόφαση της Κυβέρνησης που δίνει τη δυνατότητα τελικά να πετάξουμε χαρταετό είναι ιδιαίτερα σημαντική καθότι οι λίγοι πλέον εγχώριοι κατασκευαστές χαρταετών που συνεχίζουν την ωραία παράδοση, περιμένουν εκείνη τη μέρα για να τους πουλήσουν και σε πείσμα της κρίσης συνεχίζουν να κρατάνε την τιμή τους σε χαμηλά επίπεδα προκειμένου να μπορούν όλοι, μικροί και μεγάλοι, να τον χαίρονται, τη μέρα του εθίμου.

Περισσότερα σχετικά άρθρα
Περισσότερα από eBasket.gr
Περισσότερα σε Εκτός παρκέ

Δειτε επισης

Ο Αναστόπουλος… επιστρέφει στην Ευρώπη

Ο Παναγιώτης Αναστόπουλος ξανά στο προσκήνιο. Είναι από εκείνους τους ανθρώπους που εκών ά…