Κεντρική Ασίστ Εκτός παρκέ Lockdown μέχρι 22 Μαρτίου και… βλέπουμε – Κρίσιμο το Σαββατοκύριακο για την πορεία των μέτρων

Lockdown μέχρι 22 Μαρτίου και… βλέπουμε – Κρίσιμο το Σαββατοκύριακο για την πορεία των μέτρων

Κορωνοϊός

Στα ύψη η αγωνία κυβέρνησης και ειδικών για την τήρηση των νέων μέτρων του lockdown αλλά και τα αποτελέσματα που θα έχουν στην επιδημιολογική εικόνα της χώρας την ερχόμενη εβδομάδα.

Το Σαββατοκύριακο που διανύουμε – το πρώτο μετά την ανακοίνωση των πρόσθετων περιοριστικών μέτρων – είναι ένα crash test.

Θα καταγραφεί κατά πόσο θα ανταποκριθούν οι πολίτες σε αυτή τη δύσκολη φάση που έχει περάσει η πανδημία με τις μεταλλάξεις του ιού, και κατά συνέπεια η τάση για την εξέλιξη της επιδημιολογικών δεδομένων.

Lockdown μέχρι τις 22 Μαρτίου και… βλέπουμε

Ήδη είναι κυρίαρχη η αντίληψη ότι στην καλύτερη περίπτωση το «πράσινο φως» για το άνοιγμα δραστηριοτήτων δεν πρέπει να αναμένεται πριν από τις 22 Μαρτίου.

Η ανησυχία επικεντρώνεται κυρίως σε Αθήνα και Πειραιά – καθώς στην Αττική οι αντοχές του ΕΣΥ δοκιμάζονται σκληρά – αλλά και στις υπόλοιπες περιοχές που βρίσκονται στο βαθύ κόκκινο ή στο κόκκινο.

Η κυβέρνηση έχοντας γνώση της κόπωσης των πολιτών αλλά και της δύσκολης θέσης στην οποία βρίσκονται όσοι ασχολούνται με το λιανεμπόριο και την εστίαση, με κάθε ευκαιρία εκπέμπει το μήνυμα ότι μόνο με πιστή τήρηση των μέτρων, και οδηγό την υπομονή, «θα δούμε την έξοδο στο τούνελ», λόγω των εμβολιασμών που βρίσκονται σε εξέλιξη.

«Αυτές οι εβδομάδες μοιάζουν με το τελευταίο εμπόδιο πριν φτάσουμε στο νήμα της ελπίδας. Γι’ αυτό και μια τελευταία προσπάθεια θα μας φέρει όλους νωρίτερα στο ξέφωτο της Ελευθερίας» το μήνυμα του Πρωθυπουργού, ο οποίος την τελευταία εβδομάδα πύκνωσε τις δημόσιες παρεμβάσεις του, σε μια προσπάθεια να εμψυχώσει τους πολίτες και να στείλει το μήνυμα της ελπίδας που γεννά ο εμβολιασμός.

Το ευρωπαϊκό «στοίχημα» των εμβολίων.
Η κυβέρνηση «ποντάρει» στην Επιχείρηση «Ελευθερία» και ο Κυριάκος Μητσοτάκης εντείνει την πίεση στην Κομισιόν να αναλάβει πιο… δυναμική δράση.

«Τώρα προσβλέπουμε και από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή, να μπορέσουμε να πιέσουμε όλες τις φαρμακευτικές εταιρείες ώστε να τηρήσουν τα χρονοδιαγράμματα τους για τις παραδόσεις των δόσεων των εμβολίων το δεύτερο τρίμηνο 2021 οπότε και εκτιμούμε ότι θα υπάρχει σημαντική αύξηση του ρυθμού των εμβολιασμών» διεμήνυσε ο Πρωθυπουργός κατά τη συνάντηση του με τον Έλληνα Αντιπρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής και Επίτροπο για την Προώθηση του Ευρωπαϊκού Τρόπου Ζωής Μαργαρίτη Σχοινά.

Το Μέγαρο Μαξίμου εκτιμά ότι ως τα τέλη Μαρτίου θα έχουν διατεθεί 1.750.000 δόσεις. Παράλληλα με την έγκριση που αναμένεται από την Εθνική Επιτροπή Εμβολιασμών για τη χρήση του εμβολίου της AstraZeneca και για τις ηλικίες 65 και άνω και στην Ελλάδα, μέσα στον Απρίλιο αναμένεται μεγάλη διάθεση εμβολίων, ενώ και η Pfizer επιβεβαίωσε ότι τον επόμενο μήνα θα παραδοθούν πάνω από 1.000.000 δόσεις

Ως τα τέλη Μαΐου υπολογίζεται ότι θα έχουν εμβολιαστεί όλοι οι πολίτες άνω των 60 ετών και παράλληλα θα έχει δρομολογηθεί η κάλυψη και των ευπαθών και ευάλωτων ομάδων.

Έτσι, τα νοσοκομεία θα αναπνεύσουν και θα δοθεί μεγαλύτερος χώρος για την ανάταξη της οικονομίας, με το άνοιγμα όλο και περισσότερων οικονομικών δραστηριοτήτων, μεταξύ των οποίων και η εστίαση.

Περισσότερα σχετικά άρθρα
Περισσότερα από eBasket.gr
Περισσότερα σε Εκτός παρκέ

Δειτε επισης

«Έφυγε» η Ρούξι Ντουμιτρέσκου

Θλίψη στον ελληνικό αθλητισμό στην είδηση του θανάτου της Ρούξι Ντουμιτρέσκου. Η Ρούξι Ντο…