Κεντρική Ασίστ Εκτός παρκέ Κρούσματα: Οι τρεις λόγοι που δεν μειώνονται

Κρούσματα: Οι τρεις λόγοι που δεν μειώνονται

Ο πρώτος λόγος αφορά την κυριαρχία πλέον των μεταλλάξεων στα κρούσματα. Όπως είπε χαρακτηριστικά, στην Αττική όπου και παρουσιάζεται το εντονότερο πρόβλημα, το 70% περίπου των κρουσμάτων είναι με το στέλεχος της βρετανικής μετάλλαξης.

«Στα όρια των αντοχών τους γιατροί και νοσηλευτές»

Ο δεύτερος λόγος για την έξαρση των κρουσμάτων οφείλεται στην κόπωση των πολιτών, είπε ο κ. Δημόπουλος, μια κόπωση που οδηγεί στη μη τήρηση των μέτρων. Και ο τρίτος λόγος για την έξαρση των κρουσμάτων οφείλεται στις καιρικές συνθήκες, καθώς όπως γνωρίζαμε κι από τη γρίπη, τον Φεβρουάριο και τον μισό Μάρτιο είχαμε πάντα τα περισσότερα κρούσματα.

Ο κ. Δημόπουλος παρατήρησε επίσης ότι από την αρχή της πανδημίας το ΕΣΥ έχει ενισχυθεί σημαντικά, αλλά είναι λογικό να λαμβάνονται κι έκτακτα μέτρα όπως αυτά που ανακοινώθηκαν τις τελευταίες ημέρες, λόγω της επιβάρυνσης των επιδημιολογικών δεδομένων.

Ο Πρύτανης του ΕΚΠΑ, συμπλήρωσε ότι οι γιατροί και το νοσηλευτικό προσωπικό έχουν φτάσει πλέον στα όρια των αντοχών τους.

«Πάσχα στο χωριό αν κυλήσουν όλα ομαλά»

Ο κ. Δημόπουλος απέφυγε να κάνει πρόβλεψη για την εξέλιξη της πανδημίας, λέγοντας ότι για να φανεί αν θα εφαρμοστούν και θα αποδώσουν τα νέα μέτρα θα χρειαστούν μερικές μέρες ακόμη, αλλά το θετικό είναι ότι προχωράει και το πρόγραμμα εμβολιασμού και μέσα στο επόμενο δίμηνο αναμένεται να έχει εμβολιαστεί το 20% του πληθυσμού.

Εξέφρασε δε την αισιοδοξία του ότι αν όλα κυλήσουν ομαλά θα μπορέσουμε να κάνουμε Πάσχα στα χωριά μας.

Τα φάρμακα που έχουμε στη φαρέτρα μας κατά της Covid – 19

Αξίζει πάντως να σημειωθεί ότι μιλώντας στο ΑΠΕ – ΜΠΕ για τις θεραπείες κατά της Covid -19 ο καθηγητής τόνισε ότι η χορήγηση δεξαμεθαζόνης και ρεμδεσιβίρης έχει φανεί ότι βελτιώνει την κλινική έκβαση των ασθενών με COVID-19 και τα δύο φάρμακα έχουν ενταχθεί στην καθημερινή κλινική πράξη.

Η τοσιλιζουμάμπη φαίνεται να έχει θετική επίδραση στην καταπολέμηση του συνδρόμου απελευθέρωσης κυτοκινών, ενώ η χορήγηση πλάσματος από αναρρώσαντες φαίνεται να ωφελεί κατά τα
αρχικά στάδια της λοίμωξης και αποτρέπει τη βαριά νόσηση.

Η θεραπευτική φαρέτρα συνεχώς βελτιστοποιείται και ανανεώνεται με νέες θεραπευτικές επιλογές και σε συνδυασμό με την έγκριση όλο και περισσότερων αποτελεσματικών και ασφαλών εμβολίων (Pfizer, Moderna, AstraZeneca, Janssen) και το μαζικό εμβολιασμό του πληθυσμού μπορούμε να είμαστε αισιόδοξοι για την αντιμετώπιση της πανδημίας.

Περισσότερα σχετικά άρθρα
Περισσότερα από eBasket.gr
Περισσότερα σε Εκτός παρκέ

Δειτε επισης

Επιχείρηση «Πάσχα στην πόλη»: Drones, μπλόκα παντού, έλεγχοι στα διόδια και αυστηρή παρουσία της ΕΛ.ΑΣ

To σχέδιο που θα αποτρέψει τις απόπειρες για εκτός νομού μετακινήσεις τις ημέρες της Μεγάλ…