Κεντρική Γυναίκες Κουτσονικόλας: «Ο Παναθηναϊκός πρέπει και μπορεί να διεκδικήσει το πρωτάθλημα»

Κουτσονικόλας: «Ο Παναθηναϊκός πρέπει και μπορεί να διεκδικήσει το πρωτάθλημα»

Ο Team Manager της γυναικείας ομάδας μπάσκετ του Παναθηναϊκού, Μάκης Κουτσονικόλας, μίλησε στην εκπομπή Cover Page με τους Αλέξανδρο Σόμογλου και Λένα Καραλή με αφορμή την επανέναρξη της Α1 γυναικών.

Για το πως αντιμετώπισαν την περίοδο της αναβολής του πρωταθλήματος:

«Θέλαμε να φτιάξουμε ένα πρόγραμμα για να διατηρηθούν οι αθλήτριες και να προπονηθούν σε κανονικούς ρυθμούς. Σίγουρα είναι σε καλή κατάσταση οι αθλήτριες μας, άλλα δεν παύουν να λείπουν οι αγώνες που είναι σημαντικοί. Γι’ αυτό και ο κόσμος πρέπει να είναι λίγο πιο επιεικής. Ίσως το πρωτάθλημα να έπρεπε να είχε ξεκινήσει πιο νωρίς. Δεν μπορεί να πει κανένας εκατό τοις εκατό ότι είμαστε προστατευμένοι. Όχι μόνο στον αθλητισμό άλλα παντού. Αν όμως οι ομάδες είναι αυστηρές και τηρούν τα πρωτόκολλα δε θα υπάρχει θέμα».

Για τις φετινές συνθήκες του πρωταθλήματος:

«Πάνω από όλα είναι να ολοκληρωθεί το πρωτάθλημα μέχρι μια συγκεκριμένη ημερομηνία γιατί μετά ξεκινάει και η προετοιμασία της εθνικής και κάλο είναι να γίνει το πρωτάθλημα για να είναι πιο έτοιμες οι αθλήτριες. Σίγουρα θα πρέπει να κάνουμε μια υπομονή 2-3 αγωνιστικές για να πάρουν ένα ρυθμό οι ομάδες. Θα ξεκαθαρίσει λιγάκι στην πρώτη αγωνιστική».

Για τον τρόπο διεξαγωγής της φετινής Α1 Γυναικών:

«Είναι κάτι το οποίο το επεξεργάστηκα και εγώ και άλλοι μάνατζερ. Είναι κάτι πολύ ωραίο και έχει ένα ατού. Όσες ομάδες δεν είναι έτοιμες ουσιαστικά θα επιβαρυνθούν για έναν μήνα. Είναι λιγάκι βαρύ το Τετάρτη – Κυριακή. Οχτώ ομάδες σίγουρα θα είναι ανταγωνιστικές. Οι ομάδες που έχασαν τις ξένες και φέρνουν καινούργιες δεν ξέρουμε τι αθλήτριες θα είναι αυτές. Μπορεί να πάνε προς το καλύτερο άλλα και προς το χειρότερο».

Για την φιλοσοφία που υπάρχει στην ομάδα:

«Το πλάνο μας είναι βήμα βήμα να ανεβαίνουμε και να διεκδικούμε το πρωτάθλημα. Ο Παναθηναϊκός πρέπει να διεκδικήσει το πρωτάθλημα. Έχει πολύ καλές αξιώσεις να το κάνει. Σίγουρα θα παίξει πολύ σημαντικό ρόλο το κομμάτι υγεία. Κάνουμε ότι μπορούμε και εγώ από τη μεριά μου και η coach Καπογιάννη από την πρώτη στιγμή που ήρθε στην ομάδα».

Περισσότερα σχετικά άρθρα
Περισσότερα από eBasket.gr
Περισσότερα σε Γυναίκες

Δειτε επισης

Α1 γυναικών: Αλλαγή ώρας στο ΠΑΟΚ -Χανιά

Μισή ώρα αργότερα θα αρχίσει το ματς του ΠΑΟΚ με τα Χανιά για την Α1 γυναικών, όπως ενημέρ…