Κεντρική Basket League Άρης Καμπερίδης: «Αυτά έκαναν τη διαφορά»

Καμπερίδης: «Αυτά έκαναν τη διαφορά»

Καμπερίδης

Ο Άρης συνέχισε με νίκες τις υποχρεώσεις του στο πρωτάθλημα, καθώς κέρδισε εκτός έδρας τον Ηρακλή. Ο προπονητής της ομάδας της Θεσσαλονίκης, Σάββας Καμπερίδης, σημείωσε ότι η άμυνα, τα ριμπάουντ και η ομαδικότητα έκριναν το παιχνίδι.

Αναλυτικά:

«Oι δύο συνεχόμενες νίκες μας δίνουν μεγάλη ανάσα αλλά πρέπει να συνεχίσουμε στον ίδιο ρυθμό για να πάρουμε ότι περισσότερο μπορούμε στα επόμενα παιχνίδια. Στις τελευταίες αγωνιστικές, οι ομάδες που είναι χαμηλά στη βαθμολογία έχουν υψηλό κίνητρο, γι’ αυτό βλέπουμε αποτελέσματα τα οποία δεν περιμένουμε. Οπότε εμείς δεν πρέπει να χάσουμε τον προσανατολισμό μας, κοιτάμε πρώτα την παραμονή αν και η άποψή μου είναι ότι η ομάδα έχει τη δυνατότητα να μπει στα Playoffs. Θέλω επίσης να ευχηθώ καλή συνέχεια στον Ηρακλή ο οποίος – λόγω των τελευταίων αποτελεσμάτων – παίζει με πολύ μεγάλη πίεση. Προφανώς όμως έχει την ποιότητα για να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις των αγώνων που ακολουθούν».

Για τη βελτιωμένη εικόνα που παρουσιάζει η ομάδα του στην άμυνα: «Αν εξαιρέσουμε το τέλος της 3ης περιόδου και την αρχή της τελευταίας είχαμε την απαιτούμενη συγκέντρωση και ενέργεια. Με τον τρόπο που επιλέξαμε να παίξουνε, πηγαίνοντας επιθετικά στην μπάλα, σταματήσαμε τη δημιουργία του Ηρακλή, προοδευτικά ελέγχαμε τα ριμπάουντ και παρουσιάζοντας ομαδικότητα στην επίθεση στο πρώτο ημίχρονο, κρατήσαμε τη διαφορά. Η άμυνά μας έκανε τη διαφορά, γιατί το τρίτο δεκάλεπτο καθόρισε το αποτέλεσμα γιατί περιορίσαμε τον Ηρακλή στους πέντε πόντους».

Για το αν ήταν η καλύτερη φετινή εμφάνιση του Άρη: «Δεδομένων των συνθηκών του αγώνα, θεωρώ ότι κάναμε την καλύτερη φετινή εμφάνισή μας. Πρέπει όμως να πούμε ότι οι επιστροφές παικτών στις προπονήσεις μας έχουν βοηθήσει να βρούμε ρυθμό και φάνηκε ότι όταν είμαστε όλοι μαζί έχουμε καλύτερη ομάδα σε σχέση μ’ αυτή που δείξαμε στη διάρκεια του Πρωταθλήματος».

Για το αν ο Άρης μπορεί να έχει ως στόχο κάτι παραπάνω από την παραμονή: «Εμείς πρέπει να είμαστε συγκεντρωμένοι στο στόχο της παραμονής, να πάρουμε τις νίκες που χρειαζόμαστε και από εκεί και πέρα αν έρθει κάτι παραπάνω, καλώς να έρθει».

Περισσότερα σχετικά άρθρα
Περισσότερα από Δημήτρης Ιωαννίδης
Περισσότερα σε Άρης

Δειτε επισης

Καστρίτης: «Ο Άρης έκανε τεράστιες υπερβάσεις φέτος»

Στην αστοχία της ομάδας του στάθηκε ο Γιάννης Καστρίτης. Ο Γιάννης Καστρίτης στις δηλώσεις…