Κεντρική Διεθνή Ηρακλής – Ιρόνι Νες Ζιόνα 80-105: Αποκλεισμός με διασυρμό

Ηρακλής – Ιρόνι Νες Ζιόνα 80-105: Αποκλεισμός με διασυρμό

ira hanlan 1

Τέλος μπήκε στο ευρωπαϊκό ταξίδι του Ηρακλή, καθώς δεν τα κατάφερε στην φάση των «8» του Fiba Europe Cup, γνωρίζοντας την βαριά ήττα από την Ιρόνι Νες Ζιόνα με 105-80. Η ομάδα του Θανάση Σκουρτόπουλου κυνηγούσε στο σκορ από την αρχή του αγώνα, με τους Ισραηλινούς να καθαρίζουν ουσιαστικά την υπόθεση πρόκριση από την τρίτη περίοδο όταν και ενώ ο Ηρακλής μείωσε στους 4 (48-52) απάντησαν με επιμέρους 20-6 παίρνοντας διαφορά ασφαλείας για την τέταρτη περίοδο.

Με μεγάλο επιθετικό πρόβλημα ξεκίνησε το παιχνίδι ο Ηρακλής κάτι που έδωσε την δυνατότητα στους Ισραηλινούς να πάρουν ισχυρό προβάδισμα από πολύ νωρίς. Συγκεκριμένα, η Ιρόνι κατάφερε να προηγηθεί με 13 πόντους λίγο μετά την συμπλήρωση του πρώτου πεντάλεπτου (6-19). Σαγκς και Χάνλαν κατάφεραν να βρουν στόχο και να δώσουν ανάσες στον Γηραιό στο φινάλε του δεκαλέπτου, ψαλιδίζοντας την διαφορά στους 9 πόντους (13-22).

Στην δεύτερη περίοδο ο Ηρακλής βελτίωσε αισθητά την άμυνα του με το παιχνίδι να γίνεται σε πολύ αργό τέμπο και το σκορ να μένει χαμηλά. Ωστόσο παρά την καλή του άμυνα δεν καταφέρνει να πλησιάσει και άλλο τους Ισραηλινούς με αποτέλεσμα η διαφορά να παραμένει στα ίδια επίπεδα (26-36). Στην συνέχεια ο Γηραιός βρήκε λύσεις στην επίθεση από τους Ίμπανκς και Ενετσιόνια και κατάφερε με ένα 5-0 σερί να μειώσει σε 31-36. H Ιρόνι όχι μόνο δεν επέτρεψε περαιτέρω μείωση του σκορ, αντιθέτως ανέβασε στροφές και κατάφερε να την ξαναπάει σε διψήφια επίπεδα (37-50), με τον Ηρακλή να μειώνει με έμμεσο τρίποντο του Χάνλαν στο φινάλε του ημιχρόνου (40-50).

O Ηρακλής με αφετηρία την πολύ καλή άμυνα του και στόχευση στην ρακέτα των Ισραηλινών κατάφερε να μειώσει και πάλι την διαφορά στους 4 πόντους (48-52), με τους Ισραηλινούς να βρίσκουν πάλι λύσεις στην συνέχεια κάνοντας το +9 (51-60). Οι Ισραηλινοί ήταν καταιγιστικοί στο δεύτερο μισό του τρίτου δεκαλέπτου και κατάφεραν να εκτοξεύσουν την διαφορά στους 19 πόντους (53-72), με τον Ηρακλή να μειώνει με τον Χάγκινς στο 55-72 του δεκαλέπτου. Στο τέταρτο δεκάλεπτο ο Ηρακλή ήταν ανήμπορος να επιστρέψει στο παιχνίδι με την Ιρόνι να παίρνει το εισιτήριο για το Final Four με το τελικό 80-105.

Τα δεκάλεπτα: 13-22, 40-50, 55-72, 80-105

ira iro

Περισσότερα σχετικά άρθρα
Περισσότερα από Λάμπης Χαραλάμπους
Περισσότερα σε Διεθνή

Δειτε επισης

Οι αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας (26/4)

Τα φώτα σε Ολυμπιακό και Περιστέρι Τέσσερα παιχνίδια περιλαμβάνει το σημερινό τηλεοπτικό π…