Κεντρική Διεθνή Ευρωλίγκα Ευρωλίγκα: ΜακΚίσικ και Σαντ Ρος μιλούν για τον ρατσισμό! (vid)

Ευρωλίγκα: ΜακΚίσικ και Σαντ Ρος μιλούν για τον ρατσισμό! (vid)

2bdc1d26 tt athletesretirement 1920x1080 web 625x375 1 jpg

Με θέμα τον ρατσισμό έχει να κάνει το ντοκιμαντέρ Table Τalk που έφτιαξε η Ευρωλίγκα, με τους Χάουαρντ Σαντ Ρος και Σακίλ ΜακΚίσικ να είναι αποκαλυπτικοί. Αμφότεροι οι δύο παίκτες αναφέρθηκαν στον ρατσισμό που βίωσαν στο παρελθόν, αλλά και στο πως αντιδρούν πλέον σε αυτόν.

Αναλυτικά:

«Έχω δει τον ρατσισμό από πρώτο χέρι. Η μητέρα μου πάντα μου έλεγε ότι πρέπει να κινούμαι διαφορετικά γιατί είμαι ένα μαύρο παιδί, δεν μπορώ να συμπεριφέρομαι όπως οι άλλοι. Πρέπει να είμαι πολιτισμένος και υπάκουος, να ακούω και να είμαι υπεύθυνος. Αυτό έμεινε για πάντα μαζί. Όταν κατάλαβα τι είναι ο ρατσισμός, τότε κατάλαβα και τι εννοούσε η μητέρα μου», ανέφερε σχετικά ο ΜακΚίσικ.

«Ένιωσα τον ρατσισμό στην Ιταλία, όταν μετακόμισα με τη μητέρα μου. Με κοιτούσαν περίεργα, ήταν η πρώτη φορά που με έδιωξαν από ένα κουρείο. Ο υπάλληλος καθόταν, μπήκα και μου είπε, σε αυτό το κουρείο δεν κουρεύουμε το είδος σου. Με έβγαλε έξω. Ήμουν 16 ετών. Ένιωσα τόσο άσχημα. Δεν ήξερε τι να μου πει, γιατί δεν είχε διαχειριστεί κάτι νωρίτερα», είπε ο Χάουαρντ Σαντ-Ρος.

«Όλοι μου έλεγαν ότι έχεις μία ευκαιρία να αποκτήσεις μία καλή ζωή από το μπάσκετ. Οπότε αν κάποιος θέλει να με υποτιμήσει ως άνθρωπο, πάντα θυμάμαι την οικογένειά μου χαρούμενη και το ξεπερνάω», πρόσθεσε ο Κουβανός φόργουoρντ.

Στο ντοκιμαντέρ μίλησε και ο Τσαρλς Τζένκινς. Αναφέρθηκε στις διαδηλώσεις που έγιναν στις ΗΠΑ, μετά τη δολοφονία του Τζορτζ Φλόιντ. «Βλέποντας πόσοι άνθρωποι επηρεάστηκαν απ’ αυτό μου έδωσε μία σκληρή προοπτική. Δεν είμαι σε μία… φούσκα, ήμουν εκεί».

Περισσότερα σχετικά άρθρα
Περισσότερα από Λάμπης Χαραλάμπους
Περισσότερα σε Ευρωλίγκα

Δειτε επισης

Κάτας: «Υπερήφανος για τους παίκτες μου, όλοι είδαν τι έγινε στο δεύτερο ημίχρονο»

Αιχμές για τη διαιτησία άφησε ο Οντέντ Κάτας στις δηλώσεις του μετά το παιχνίδι. Η Μακάμπι…