Κεντρική Ελλάδα ΕΟΚ ΕΟΚ: Μέχρι τις 31/5 οι εκλογές με τροπολογία Αυγενάκη!

ΕΟΚ: Μέχρι τις 31/5 οι εκλογές με τροπολογία Αυγενάκη!

areios pagos vasilakopoulos avgenakis

Τέλος στα σύννεφα αναφορικά με το μέχρι πότε θα πρέπει να διεξαχθούν οι εκλογές των ομοσπονδιών και ακόμα περισσότερο της ΕΟΚ βάζει ο Λευτέρης Αυγενάκης με τροπολογία εξπρές. Συγκεκριμένα, ο Υφυπουργός Αθλητισμού κατέθεσε σήμερα (30/03) τροπολογία που θέτει ως καταληκτική ημερομηνία την 31/5 για να έχουν γίνει οι αρχαιρεσίες σε όλες τις ομοσπονδίες που έχουν διοικήσεις πρωτοδικείου.

Συγκεκριμένα η τροπολογία αναφέρει:

«1. Αθλητική ομοσπονδία στην οποία, πριν από την έναρξη ισχύος του παρόντος, έχει διοριστεί προσωρινό διοικητικό συμβούλιο δυνάμει δικαστικής απόφασης, διεξάγει υποχρεωτικά αρχαιρεσίες για την ανάδειξη καταστατικών οργάνων το αργότερο έως την 31η/5/2021.

Η θητεία της προσωρινής διοίκησης παρατείνεται έως την ημερομηνία του πρώτου εδαφίου, αν, σύμφωνα, με την οικεία δικαστική απόφαση, ολοκληρώνεται νωρίτερα.

2. Αθλητική ομοσπονδία που έλαβε αναγνώριση εντός του έτους 2020, διεξάγει υποχρεωτικά αρχαιρεσίες για την ανάδειξη καταστατικών οργάνων το αργότερο έως την 31η/5/2021. Η θητεία των καταστατικών οργάνων παρατείνεται έως τη λήξη της έως την 31η/5/2021. Κατά παρέκλιση της παραγράφου 2 του άρθρου 14 του ν. 2725/1999 (Α’121) , στη γενική συνέλευση που συγκαλείται έως την παραπάνω ημερομηνία για τη διενέργεια αρχαιρεσιών, δικαίωμα συμμετοχής και ψήφου έχει κάθε αθλητικό σωματείο, μέλος της Ομοσπονδίας, που φέρει ειδική αθλητική αναγνώριση και έχει εγγραφεί στο ηλεκτρονικό μητρώο του άρθρο 142 του ν. 4174/2020 (α’ 148)».

Περισσότερα σχετικά άρθρα
Περισσότερα από Λάμπης Χαραλάμπους
Περισσότερα σε ΕΟΚ

Δειτε επισης

Έτσι για αλλαγή πείτε μια φορά την αλήθεια κ. Λιόλιο

Ο Παναγιώτης Φασούλας πετάει εκ νέου το γάντι στον Βαγγέλη Λιόλιο. Ο επικεφαλής του συνδυα…