Κεντρική Ελλάδα ΕΟΚ ΕΟΚ: Δύο μέλη του Δ.Σ. κατά της απόφασης για αναβολή

ΕΟΚ: Δύο μέλη του Δ.Σ. κατά της απόφασης για αναβολή

vasilakopoulos monos

Ένα μπάχαλο επικρατεί όσον αφορά τις εκλογές της ΕΟΚ. Η τωρινή διοίκηση του Γιώργου Βασιλακόπουλου αποφάσισε τη μετάθεση των εκλογών για τις 23 Μαΐου, αλλά αυτό δεν έγινε με τη σύμφωνη γνώμη όλων των μελών του Διοικητικού Συμβουλίου της Ομοσπονδίας.

Συγκεκριμένα, ο πρόεδρος της ΕΚΑΣΚ Μπάμπης Μαρκάκης, αλλά και ο πρόεδρος της ΕΚΑΣΔΥΜ Λάζαρος Σαββίδης διαχώρισαν τις θέσεις τους, από την απόφαση που έλαβε η τωρινή διοίκηση της ΕΟΚ. Οι δύο Προέδροι θα κατέβουν στις ερχόμενες εκλογές με την παράταση του Παναγιώτη Φασούλα.

Τα δύο μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου της Ομοσπονδίας επισημοποίησαν μέσω mail προς την ΕΟΚ το γεγονός του διαχωρισμού τους.

Αναλυτικά:

«Βάσει του ισχύοντος νόμου άρθρο 143 του Ν.4714/2020 οι εκλογές πρέπει να διεξαχθούν μέχρι τις 31/3/2021.

Δεδομένου ότι μέχρι τώρα στα μέλη του Δ.Σ. δεν έχει κοινοποιηθεί το περιεχόμενο του δικόγραφου της αίτησης για χορήγηση προσωρινής διαταγής στο Πρωτοδικείο Αθηνών, ούτε και του διατακτικού της προσωρινής διαταγής.

Αν η δικαστκή απόφαση ξεπερνά το θέμα της αποκλειστικής προθεσμίας που επιβάλλει ο νόμος, θα είναι μια θετική εξέλιξη για τη συμμετοχή περισσότερων σωματείων στη Γ.Σ., τα οποία είναι υπαρκτά και έχουν μείνει εκτός μητρώου για γραφειοκρατικούς λόγους.

Μέχρι όμως της κοινοποίησης της απόφασης, ισχύουν οι διατάξεις νόμου και είναι δεσμευτικές και ως εκ τούτου δεν μπορώ να ψηφίσω προκήρυξη εκλογών μετά την προθεσμία που προτάσσει ο νόμος».

Περισσότερα σχετικά άρθρα
Περισσότερα από Δημήτρης Ιωαννίδης
Περισσότερα σε ΕΟΚ

Δειτε επισης

Ανακοίνωση της ΚΑΕ Παναθηναϊκός

Η ΚΑΕ Παναθηναϊκός με ανακοίνωση κάνει λόγο για «καταδρομική επιχείρηση» Την ελπίδα πως όσ…