Κεντρική Διεθνή Ευρωλίγκα Χίμκι – Βιλερμπάν 87-85: Νίκη για τους Ρώσους στην παράταση

Χίμκι – Βιλερμπάν 87-85: Νίκη για τους Ρώσους στην παράταση

errick mccollum khimki moscow region eb20 scaled

Την τέταρτη νίκη της στην φετινή Ευρωλίγκα πήρε η Χίμκι επικρατώντας με 87-85 της Βιλερμπάν για την 32η αγωνιστική της διοργάνωσης. Η ρωσική ομάδα παρότι κατάφερε να χτίσει διαφορά μέχρι και 15 πόντων στην τρίτη περίοδο, οι Γάλλοι κατάφεραν με τρίποντο του Χάουαρντ στην εκπνοή να οδηγήσουν το παιχνίδι στην παράταση, όπου η Χίμκι πήρε το παιχνίδι στις λεπτομέρειες.

Η Βιλερμπάν μπήκε καλύτερα στο παιχνίδια και κατάφερε να προηγηθεί με έξι πόντους με καλάθι του Ντιό με την συμπλήρωση τριών λεπτών (4-10). Η Χίμκι ισορρόπησε στην συνέχεια και κατάφερε να προσπεράσει με τρίποντο του Μόνια (14-13). Οι δύο ομάδες στην συνέχεια πήγαιναν μαζί στο σκορ με τους Γάλλους να πηγαίνουν με προβάδισμα ενός καλαθιού στο τέλος του δεκαλέπτου (20-22).

H δεύτερη περίοδος άνηκε ολοκληρωτικά στην Χίμκι. Η ρωσική ομάδα κατάφερε να φέρει το παιχνίδι στα ίσα με τον ΜακΚόλουμ (27-27) και έκτοτε πήγαιναν όλα υπέρ της. Συγκεκριμένα, από εκείνο το σημείο και έπειτα με αιχμή του δόρατος στην επίθεση τους Σβεντ και Μίκι κατάφερε να τρέξει ένα εντυπωσιακό επιμέρους 15-4 πηγαίνοντας στα αποδυτήρια με διψήφιο προβάδισμα (42-31).

Η Χίμκι κατάφερε να ανεβάσει και άλλο την διαφορά στην επανάληψη με τον Σβεντ να κάνει το 50-35 με το τρίτο του δίποντο. Η Βιλερμπάν αντέδρασε και με ένα μικρό 5-0 σερί κατάφερε να μειώσει στους 10 (50-40), ενώ λίγο αργότερα Κόουλ και Γιαμπουσελέ έφεραν το παιχνίδι στις δύο κατοχές (54-48). Το τελευταίο δίλεπτο του δεκαλέπτου είχε απόλυτο πρωταγωνιστή τον Αλεξέι Σβεντ, ο οποίος με 8 αναπάντητους πόντους έφερε πάλι την ομάδα του στο +12 για το 62-50.

Η γαλλική ομάδα δεν είχε πει την τελευταία της λέξη. Για σχεδόν πέντε λεπτά στην τέταρτη περίοδο δέχθηκε μόλις 1 πόντο, την ώρα που στην επίθεση σκόραρε 11 για να φέρει το παιχνίδι στον πόντο (63-62). Μάλιστα, με τρίποντο του Νουά λίγο αργότερα κατάφερε να περάσει μπροστά στο παιχνίδι (66-67).  Ακολούθησαν τρίποντα εκατέρωθεν για τις δύο ομάδες με την Χίμκι να προηγείται με τον Μόνια (75-72) και τον Χάουαρντ να φέρνει το παιχνίδι στα ίσα στην εκπνοή (75-75).

Το ντέρμπι συνεχίστηκε και στην παράταση με τις δύο ομάδες να πηγαίνουν χέρι χέρι στο σκορ. Τελικά ένα καλάθι του Σβεντ και δύο βολές του Μίκι ήταν αρκετά για να δώσουν το προβάδισμα και την νίκη στην Χίμκι με το τελικό 87-85

Τα δεκάλεπτα: 20-22, 42-31, 62-50, 75-75, 87-85

χιμκι βιλερ 1

Περισσότερα σχετικά άρθρα
Περισσότερα από Λάμπης Χαραλάμπους
Περισσότερα σε Ευρωλίγκα

Δειτε επισης

Ολυμπιακός: Η παρακάμερα της νίκης επί του Προμηθέα (vid)

Όσα έγιναν στον αγώνα με τον Προμηθέα, μέσα από την κόκκινη παρακάμερα Ο Ολυμπιακός άνοιξε…