Κεντρική Basket League Basket League: Το πρόγραμμα της 17ης αγωνιστικής

Basket League: Το πρόγραμμα της 17ης αγωνιστικής

aek paok

Το ντέρμπι «Δικεφάλων», ΠΑΟΚ-ΑΕΚ, ξεχωρίζει από τα παιχνίδια του Σαββάτου (13/3), στο πλαίσιο της 17ης αγωνιστικής της Basket League. Ο ΠΑΟΚ υποδέχεται στις 17:00 την ΑΕΚ, στην Πυλαία, με τις δύο ομάδες να προέρχονται από δύο σερί νίκες. Ο ΠΑΟΚ νίκησε τη Λάρισα εκτός και τον Προμηθέα εντός έδρας, ενώ η «Ένωση» επικράτησε εντός έδρας του Περιστερίου και του Μεσολογγίου. Οι «ασπρόμαυροι» μετρούν πέντε διαδοχικές νίκες ως γηπεδούχοι και οι «κιτρινόμαυροι» τρεις διαδοχικές ήττες ως φιλοξενούμενοι.

Την ίδια ώρα (17:00) το Σάββατο (13/3), ο Προμηθέας φιλοξενεί τον Άρη, στο κλειστό «Δημήτρης Τόφαλος». Η ομάδα της Πάτρας προέρχεται από την ήττα στη Θεσσαλονίκη από τον ΠΑΟΚ, αλλά είναι η μοναδική αήττητη ομάδα της Basket League φέτος, στην έδρα της (6-0). Οι «κιτρινόμαυροι» από την πλευρά τους προέρχονται από δύο πολύ σημαντικές νίκες επί της Λάρισας εντός και του Ηρακλή εκτός έδρας. Έτσι, μετρούν πλέον δύο νίκες σε οκτώ ματς μακριά από την έδρα τους.

Στις 20:00 το Σάββατο (13/3), ο Παναθηναϊκός θα διεκδικήσει την 13η νίκη του σε 15 αγώνες με αντίπαλο τον Ιωνικό, στο ΟΑΚΑ. Οι «πράσινοι» προέρχονται από δύο νίκες επί του Άρη εντός και του Κολοσσού εκτός έδρας ενώ μετρούν επτά νίκες σε οκτώ εντός έδρας παιχνίδια, έχοντας ηττηθεί από τον Προμηθέα. Ντεμπούτο στην Α1 θα πραγματοποιήσει με την πράσινη φανέλα ο Μάριο Χεζόνια, ο οποίος δηλώθηκε στη θέση του τραυματία Νεμάνια Νέντοβιτς. Οι Νικαιώτες προέρχονται από την εντός έδρας ήττα από το Λαύριο, ενώ έχουν το ίδιο ρεκόρ εκτός και εντός έδρας (3-5).

Την Κυριακή (14/3), το Μεσολόγγι θέλει πάση θυσία νίκη στο Ιβανώφειο επί του Ηρακλή, στην προσπάθεια για παραμονή στα «μεγάλα σαλόνια». Η ομάδα της Αιτωλοακαρνανίας ισοβαθμεί με τη Λάρισα (20β.) στην τελευταία θέση του βαθμολογικού πίνακαι, ενώ ο «Γηραιός» έχει 2 περισσότερους βαθμούς. Η ομάδα της Θεσσαλονίκης θα παρουσιαστεί με νέο πρόσωπο τον Ζήση Σαρικόπουλο, κι ενώ παρελθόν αποτελεί ο Μιχάλης Τσαϊρέλης που υπέγραψε στο Περιστέρι.

Όπως το Μεσολόγγι, έτσι και η επίσης ουραγός Λάρισας «καίγεται» για τη νίκη, όταν υποδέχεται τον Κολοσσό Ρόδου, την Κυριακή (14/3), στις 17:00. Οι Ροδίτες έχουν δύο περισσότερους βαθμούς από τους Θεσσαλούς.

Τέλος, η «αυλαία» της 17ης αγωνιστικής της Basket League πέφτει την Κυριακή (14/3) στις 20:00, με την αναμέτρηση Λαύριο-Περιστέρι. Η ομάδα του Χρήστου Σερέλη βρίσκεται στην πρώτη θέση του βαθμολογικού πίνακα, με 12 νίκες και 4 ήττες, ενώ το Περιστέρι ακολουθεί με τρεις βαθμούς λιγότερους με 9 νίκες – 7 ήττες. Ο Γιάννης Μπουρούσης αποχώρησε για προσωπικούς λόγους από το Περιστέρι και τη θέση του στο ρόστερ θα καλύψει ο νεοαποκτηθείς Μιχάλης Τσαϊρέλης.

Μία ημέρα μετά την Καθαρά Δευτέρα και συγκεκριμένα την Τρίτη (16/3), διεξάγεται η εξ αναβολής αναμέτρηση της 2ης αγωνιστικής, Προμηθέας Πατρών-Παναθηναϊκός, με το τζάμπολ να έχει οριστεί για τις 15:00 στο κλειστό γυμναστήριο της Πάτρας «Δημήτρης Τόφαλος».

Το πρόγραμμα της 17ης αγωνιστικής της Basket League έχουν ως εξής:

BASKET LEAGUE

17η ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ (13-14/3/2021)

Σάββατο, 13 Μαρτίου
ΓΗΠΕΔΟ ΏΡΑ ΑΓΩΝΑΣ ΔΙΑΙΤΗΤΕΣ (Κομισάριοι)
ΠΑΟΚ 17:00 ΠΑΟΚ-ΑΕΚ Σώμος-Τσαρούχα-Πουρσανίδης Κ. (Δέλλας)
Τόφαλος 17:00 Προμηθέας Π.-Άρης Ανδρικόπουλος-Ζαχαρής-Κοντίλης (Πίγκας)
ΟΑΚΑ 20:00 Παναθηναϊκός-Ιωνικός Ν. Μαγκλογιάννης-Πιτσίλκας-Ραχιώτης (Ντίνος)

Κυριακή, 14 Μαρτίου
ΓΗΠΕΔΟ ΏΡΑ ΑΓΩΝΑΣ ΔΙΑΙΤΗΤΕΣ (Κομισάριοι)
Ιβανώφειο 17:00 Ηρακλής-Μεσολόγγι Κορομηλάς Η.-Τσολάκος-Ξενικάκης (Μήτσιου)
Νεάπολης 17:00 Λάρισα-Κολοσσός Ρ. Πουρσανίδης Γ.-Τσώνος-Μαλαμάς (Χλωρός)
Λαυρίου 20:00 Λαύριο-Περιστέρι Μάνος-Κάρδαρης-Τζιοπάνος Ν. (Βιδάλης)

2η ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ (16/3/2021)

ΕΞ ΑΝΑΒΟΛΗΣ

Τρίτη, 16 Μαρτίου
ΓΗΠΕΔΟ ΏΡΑ ΑΓΩΝΑΣ ΔΙΑΙΤΗΤΕΣ (Κομισάριοι)
Τόφαλος 15:00 Προμηθέας Π.-Παναθηναϊκός Σχινάς-Τσαρούχα-Θεονάς (Θεοδωρόπουλος)

Περισσότερα σχετικά άρθρα
Περισσότερα από eBasket.gr
Περισσότερα σε Basket League

Δειτε επισης

Η «κόκκινη» παρακάμερα από τη Stark Arena (vid)

Η παρακάμερα του Ολυμπιακού κατέγραψε όσα έγιναν στο Βελιγράδι. Ο Ολυμπιακός πήγε στο Βελι…