Κεντρική Διεθνή Ευρωλίγκα Ζενίτ – Αρμάνι 79-70: Σούπερ Πάνγκος και φουλ για τετράδα η ομάδα του Πασκουάλ!

Ζενίτ – Αρμάνι 79-70: Σούπερ Πάνγκος και φουλ για τετράδα η ομάδα του Πασκουάλ!

kevin pangos zenit st petersburg eb20 1 scaled

Η Ζενίτ Αγίας Πετρούπολης επικράτησε με 79-70 της Αρμάνι στο εξ’ αναβολής παιχνίδι της 5ης αγωνιστικής ανάμεσα στις δύο ομάδες, και πλέον είναι ισόβαθμη με τις Ρεάλ, Μπάγερν και Φενέρ στην τέταρτη θέση της βαθμολογίας με παιχνίδι λιγότερο, ενώ πήρε και την διαφορά από τους Ιταλούς σε πιθανή ισοβαθμία.

Το παιχνίδι μετά από τα αρχικά σερί των δύο ομάδων και την διψήφια διαφορά των Ρώσων στην δεύτερη περίοδο έγινε ντέρμπι για γερά νεύρα, μέχρι το τελευταίο πεντάλεπτο, όπου ο Κέβιν Πάγνκος πήρε το όπλο του πετυχαίνοντας 10 από τους 16 πόντους του χαρίζοντας μια πολύτιμη νίκη στην ομάδα του.

Με πέντε αναπάντητους γρήγορους πόντους του Σαβόν Σιλντς ξεκίνησε το παιχνίδια στην Αγία Πετρούπολη (0-5), με την ομάδα του Πασκουάλ ωστόσο να ισορροπεί άμεσα και να απαντάει με δικό της 10-0 αναγκάζοντας τον Έτορε Μεσίνα να καλέσει τάιμ άουτ (10-5). Στην συνέχεια το παιχνίδι παρέμεινε αρκετά κλειστό με την Ζενίτ να έχει το προβάδισμα αλλά να μην μπορεί να ξεφύγει. H Αρμάνι κατάφερε να μειώσει στον πόντο με τον Ντατόμε δυόμισι λεπτά πριν το φινάλε (14-13) με τους γηπεδούχους να κλείνουν το δεκάλεπτο προηγούμενοι με 19-15.

H Ζενίτ μπήκε καλύτερα στην δεύτερη περίοδο και κατάφερε να ανεβάσει την διαφορά στους 7 πόντους με τον Πόιθρες (24-17), με τους Ιταλούς να μειώνουν με τρίποντο του Ροντρίγκεζ (24-20). Η ρωσική ομάδα κυριάρχησε στα επόμενα λεπτά και με τρίποντο του Ρίβερς πήρε για πρώτη φορά διψήφια διαφορά (33-22). Η Αρμάνι αντέδρασε στο τελευταίο δίλεπτο του ημιχρόνου και με ένα επιμέρους 12-4 κατάφερε να μειώσει στο καλάθι (40-38).

Στην επανάληψη το παιχνίδι έγινε ντέρμπι με τις άμυνες να έχουν τον πρώτο λόγο και το παιχνίδια να μένει στην μια κατοχή για πολύ ώρα με αρκετές εναλλαγές στο προβάδισμα. Το σκηνικό δεν άλλαξε μέχρι το τέλος του δεκαλέπτου το οποίο είχε έξι εναλλαγές στο προβάδισμα και αποτέλεσμα ισόπαλο στο φινάλε (54-54).

Η μάχη συνεχίστηκε με αμείωτο ενδιαφέρον και στην τέταρτη περίοδο, με τους Ιταλούς να προηγούνται με καλάθι του Ντιλέινι (54-56) με τους Ρώσους να απαντούν με τους Πόιθρες και Τόμας (58-56). Η Ζενίτ κατάφερε να πάρει διαφορά δύο κατοχών για πρώτη φορά μετά από περισσότερα από 15 λεπτά με λέι απ του Πάνγκος (64-60), με τον Χάινς να μειώνει άμεσα για την Αρμάνι (64-62). Η Ζενίτ με υπομονή στην επίθεση της εκμεταλλεύτηκε δύο άστοχα σουτ των Ιταλών και κατάφερε να ανεβάσει την διαφορά στους 9 πόντους τρίποντη βόμβα του Πάνγκος (71-62), με τον Κέβιν Πάντερ να απαντά με τρίποντο και φάουλ (72-66). Ο Πάνγκος με νέο τρίποντο από πολύ μακριά έδωσε την χαριστική βολή στους Ιταλούς που δεν κατάφεραν να επιστρέψουν με το τελικό σκορ να διαμορφώνεται στο 79-70

Τα δεκάλεπτα: 19-15, 40-38, 54-54, 79-70

ζενιτ 1αρμανι 1

Περισσότερα σχετικά άρθρα
Περισσότερα από Λάμπης Χαραλάμπους
Περισσότερα σε Ευρωλίγκα

Δειτε επισης

Φασούλας: «Κύριε Βρούτση πάρτε θέση»

Ο Παναγιώτης Φασούλας καλεί τον υπουργό να φέρει ισονομία στο μπάσκετ. Ο συνδυασμός «Πρώτα…