Κεντρική Ασίστ Εκτός παρκέ Βορίδης: Η ευθύνη στον ΔΕΔΔΗΕ, έπρεπε να κόψει τα δέντρα πριν την κακοκαιρία

Βορίδης: Η ευθύνη στον ΔΕΔΔΗΕ, έπρεπε να κόψει τα δέντρα πριν την κακοκαιρία

xionia1

Στα προβλήματα ηλεκτροδότησης που προκάλεσε το πέρασμα της θεομηνίας «Μήδεια» από τη χώρα μας, αναφέρθηκε ο υπουργός Εσωτερικών Μάκης Βορίδης, μιλώντας στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του ΣΚΑΪ.

Ερωτηθείς για τις ευθύνες που πρέπει να καταλογιστούν για τα πεσμένα δέντρα που προκάλεσαν το πρόβλημα, ο κ. Βορίδης απάντησε ότι «έπρεπε τις προηγούμενες ημέρες να είχαν βγει συνεργεία και να εκτιμήσουν ποια δέντρα και κλαδιά είναι δυνατόν να πέσουν και να το προλάβουν. Η ευθύνη εδώ βρίσκεται πρωτίστως και κυρίως σε αυτόν που πρέπει να διατηρήσει το δίκτυο ανέπαφο.

Έτσι, έπρεπε ο ΔΕΔΔΗΕ να έχει ενεργήσει ώστε να εικάσει και να κόψει και καθαρίσει όσα δέντρα έπρεπε για να προφτάσει μια κακοκαιρία που συμβαίνει μια φορά στα 18 χρόνια. Αν αυτό είναι που καταλογίζουμε στον ΔΕΔΔΗΕ που έχει την ευθύνη της διαχείρισης και της συντήρησης του δικτύου, τότε πράγματι αυτό να του το καταλογίσουμε. Αλλά μόνο γι’ αυτό».

Ο υπουργός εκτίμησε ότι το 90% των ζημιών θα έχει αποκατασταθεί απόψε το βράδυ, ενώ έκανε λόγο για εργώδη προσπάθεια των αρμόδιων φορέων που ενεργούν «υπό ακραίες συνθήκες» για να αποκατασταθούν τα προβλήματα.

Περισσότερα σχετικά άρθρα
Περισσότερα από eBasket.gr
Περισσότερα σε Εκτός παρκέ

Δειτε επισης

«Έφυγε» η Ρούξι Ντουμιτρέσκου

Θλίψη στον ελληνικό αθλητισμό στην είδηση του θανάτου της Ρούξι Ντουμιτρέσκου. Η Ρούξι Ντο…