Κεντρική Διεθνή Ευρωλίγκα Βιλερμπάν – Μπάγερν 87-79: Οι Γάλλοι σόκαραν τους Βαυαρούς

Βιλερμπάν – Μπάγερν 87-79: Οι Γάλλοι σόκαραν τους Βαυαρούς

guerschon yabusele ldlc asvel villeurbanne eb20

Ήττα σοκ γνώρισε η Μπάγερν Μονάχου στην Γαλλία, χάνοντας από την Βιλερμπάν με 87-79, στο πλαίσιο της 25ης αγωνιστικής της Ευρωλίγκας. Η γαλλική ομάδα είχε τον έλεγχο και μεγάλες διαφορές στο μεγαλύτερο μέρος του αγώνα, ωστόσο οι Γερμανοί με μια αντεπίθεση διαρκείας μείωσαν στο καλάθι ενάμισι λεπτό πριν το τέλος, αλλά δεν κατάφεραν να ολοκληρώσουν την ανατροπή.

Απόλυτα ισορροπημένο ήταν το παιχνίδι στα πρώτα λεπτά με τις δύο ομάδες να πηγαίνουν χέρι χέρι στο σκοράρισμα, και τις εναλλαγές στα ηνία να είναι συνεχόμενες. Η Μπάγερν κατάφερε να πάρει για πρώτη φορά προβάδισμα δύο κατοχών με τρίποντο του Λούτσιτς τριάμισι λεπτά πριν το φινάλε (12-16), με τους Γάλλους να περνάνε εκ νέου μπροστά στο τελευταίο λεπτό με τρίποντο του Στραζέλ (19-18), με το δεκάλεπτο να κλείνει στο 21-18.

Στην δεύτερη περίοδο ο ρυθμός του αγώνα έπεσε αισθητά με τις άμυνες και την αστοχία να είναι κυρίαρχες εκατέρωθεν. Χαρακτηριστικό είναι ότι μετά από τέσσερα λεπτά είχαν σημειωθεί μόλις 8 πόντοι (4-4) με τους Γάλλους να διατηρούν το προβάδισμα. Η Μπάγερν κατάφερε να περάσει πάλι μπροστά μετά από πολύ ώρα με όμορφο alley-oop κάρφωμα του Ρέινολντς (30-31), με τους Γάλλους να απαντούν με έμμεσο τρίποντο του Φολ (33-31). Το ντέρμπι συνεχίστηκε μέχρι το τέλος του ημιχρόνου με τους Γάλλους να ξεσπούν στο τελευταίο δίλεπτο και να παίρνουν αέρα 7 πόντων με τρίποντο του Κόουλ (42-35), με το σκόρ ημιχρόνου να είναι 44-35.

Η γαλλική ομάδα μπήκε με πολύ καλή ψυχολογία στην επανάληψη και κατάφερε να τρέξει ένα 5-0 σερί εκτοξεύοντας την διαφορά στους 14 πόντους (49-35). H Μπάγερν δεν είχε λύσεις τόσο στην άμυνα όσο και στην επίθεση με την Βιλερμπάν να φτάνει την διαφορά στους 18 πόντους με τρίποντου του Ντιό (57-39). Οι Βαυαροί βρήκαν ρυθμό στην συνέχεια και κατάφεραν να μειώσουν στους 13 πόντους (47-60) με συνεχόμενους πόντους του Μπόλντγουιν, ωστόσο οι Γάλλοι απάντησαν με δύο τρίποντα, με το δεκάλεπτο να κλείνει στο 66-52.

Η ομάδα του Τρινκέρι προσπάθησε να μειώσει κι άλλο την διαφορά και να επιστρέψει δυναμικά στην διεκδίκηση της νίκης στο ξεκίνημα της τέταρτης περιόδου, και κατάφερε να μειώσει στους δέκα πόντους με βολές του Ζίπσερ (72-62). Η αντεπίθεση της Μπάγερν συνεχίστηκε με του Μπόλντγουιν και Λούτσιτς  να κατεβάζουν την διαφορά στους 4 πόντους τέσσερα λεπτά πριν το τέλος του αγώνα (73-69), ωστόσο δεν κατάφεραν να κάνουν την ολική ανατροπή γνωρίζοντας την ήττα με το τελικό 87-79.

Τα δεκάλεπτα: 21-18, 44-35, 66-52, 87-79

βιλερ μπαγ

Περισσότερα σχετικά άρθρα
Περισσότερα από Λάμπης Χαραλάμπους
Περισσότερα σε Ευρωλίγκα

Δειτε επισης

Αναβλήθηκε το Παναθηναϊκός – Προμηθέας

Η αστυνομία έβαλε στοπ στην αναμέτρηση Παναθηναϊκός – Προμηθέας. Η προγραμματισμένη …