Κεντρική Ασίστ Εκτός παρκέ Βασιλακόπουλος: Πολύ καλύτερο το Πάσχα φέτος, μειώνεται ο κίνδυνος διασποράς με τον εμβολιασμό

Βασιλακόπουλος: Πολύ καλύτερο το Πάσχα φέτος, μειώνεται ο κίνδυνος διασποράς με τον εμβολιασμό

kentro koronoios scaled 1 scaled

Ο καθηγητής πνευμονολογίας και εντατικής θεραπείας στην Ιατρική σχολή του πανεπιστημίου Αθηνών, κος Θεόδωρος Βασιλακόπουλος, μίλησε νωρίς το μεσημέρι της Πέμπτης στο «Παραπολιτικά» 90.1 FΜ, όπου μεταξύ άλλων αναφέρθηκε και στο συμβάν παράλυσης σε γιατρό στην Κέρκυρα, καθώς και για το αν πιστεύει ότι έχουμε απομακρυνθεί από την πορεία Νοεμβρίου -Δεκεμβρίου.

Συγκεκριμένα, ο κ. Βασιλακόπουλος, τόνισε ότι «οι υγειονομικοί πρέπει να προασπίζουμε την εμβολιαστική εκστρατεία και προσπάθεια που γίνεται στη χώρα μας, διότι είναι η μόνη διαδικασία μέσα από την οποία μπορούμε να βγούμε από αυτή την τραγωδία που μας έβαλε ο κορονοϊός».

Σχετικά με τον εμβολιασμό και πώς αυτός μπορεί να εμπλέκεται με το σύνδρομο Guillain-Barre
«Περισσότερες από 150 εκατομμύρια δόσεις του εμβολίου έχουν γίνει χωρίς κανένα νευρολογικό σύνδρομο παράλυσης των κάτω άκρων. Δεν έχει αναφερθεί πουθενά στον κόσμο. Αυτή τη στιγμή έγινε ο κλινικο-εργαστηριακός έλεγχος, η νοσηλεύτρια στην Κέρκυρα δεν έχει Guillain-Barre και έχει ούτως ή άλλως βελτιωθεί η κατάσταση της υγείας της.

Ακόμα και να είχε Guillain-Barre, θα έπρεπε πρώτα να διερευνηθούν όλα τα συνήθη αίτια που το προκαλούν και αφού αποκλειστούν αυτά, τότε να το αποδώσουμε στο εμβόλιο ως πιθανή σπάνια παρενέργεια».

Αναφορικά με το συμβάν παράλυσης σε γιατρό στην Κέρκυρα
«Ο συνάδελφος έκανε ένα λάθος, όπως παραδέχτηκε και ο δικηγόρος του, εμβολίασε εκτός σειράς μερικούς ανθρώπους από την Κέρκυρα, μέχρι χθες νόμιζα μόνο έναν, ο δικηγόρος του μας είπε ότι είναι πέντε.

Κάποιοι άνθρωποι εμβολιάστηκαν εκτός σειράς. Δεν είναι σωστό αυτό, είναι ηθικά απαράδεκτο αλλά δεν είναι και έγκλημα.

Με το που παύεται ο συνάδελφος από τα καθήκοντά του ή διατάσσεται να διενεργηθεί ΕΔΕ, ο συνάδελφος αρχίζει να εμφανίζει διάφορα συμπτώματα. Προσέρχεται στο νοσοκομείο αρχικά αιτιώμενος στηθάγχη, μετά δύσπνοια, γίνεται έλεγχος δεν φαίνονται αυτά.

Την τρίτη φορά έρχεται και λέει «έχω παραλύσει», ενώ την ίδια ώρα το μέσο του δημοσιογράφου διαδίδει σε όλο το πανελλήνιο ότι «παρέλυσε γιατρός μετά τη δεύτερη δόση του εμβολίου».

Ευτυχώς από όλους αυτούς τους ανθρώπους άρχισε να πρυτανεύει η λογική και ο πληρεξούσιος δικηγόρος ο οποίος με απείλησε με μηνύσεις και διάφορα άλλα βγήκε και έκανε δήλωση ότι ο πελάτης του λέει, λες και είναι ειδικός, ότι το εμβόλιο δεν συνδέεται με την όποια νόσο έχει.

Θα ήθελα να διερωτηθώ δημοσίως πως ο συνάδελφος που είναι χειρουργός είναι σίγουρος ότι αυτό που έχει, αν το έχει και όσο το έχει, δεν συνδέεται με το εμβόλιο. Αυτό πραγματικά με ξεπερνάει».

Για το αν πιστεύει ότι έχουμε απομακρυνθεί από την πορεία Νοεμβρίου -Δεκεμβρίου

Είμαστε κοντά στο να αποφύγουμε αυτή την ιστορία. Κάθε εβδομάδα που περνάει θα έχουμε εμβολιάσει περισσότερους ηλικιωμένους ανθρώπους άρα ο κίνδυνος μειώνεται.

Από εμάς εξαρτάται να αποφύγουμε τον κίνδυνο με τη συμπεριφορά μας και θεωρώ λίγο λανθασμένη όχι την αισιοδοξία αισιοδοξία έχω και εγώ αλλά το να την διαχέουμε με αυτό τον τρόπο γατί αυτό θα οδηγήσει σε χαλαρότητα και η χαλαρότητα αυτή τη στιγμή είναι ο χειρότερος εχθρός της πανδημίας.

Πρέπει όλοι να προσέξουμε ώστε να βρει χρόνο το εμβόλιο να γίνει σε περισσότερους συνανθρώπους μας, όντως το Πάσχα θα έχει εμβολιαστεί το ευπαθέστερο κομμάτι του πληθυσμού όντως θα κάνουμε ένα πολύ καλό Πάσχα, πολύ καλύτερο από ότι πέρυσι και ένα ακόμα καλύτερο καλοκαίρι όμως προσοχή μέχρι τότε δεν είναι Πάσχα , είμαστε μέσα Φεβρουαρίου.

Περισσότερα σχετικά άρθρα
Περισσότερα από eBasket.gr
Περισσότερα σε Εκτός παρκέ

Δειτε επισης

Ο Αναστόπουλος… επιστρέφει στην Ευρώπη

Ο Παναγιώτης Αναστόπουλος ξανά στο προσκήνιο. Είναι από εκείνους τους ανθρώπους που εκών ά…