Κεντρική Ασίστ Εκτός παρκέ Σχολεία: Σε ποιες περιοχές κλείνουν και που μένουν ανοιχτά

Σχολεία: Σε ποιες περιοχές κλείνουν και που μένουν ανοιχτά

μαθητές

Κλείνουν όλες οι βαθμίδες εκπαίδευσης στις περιοχές που εντάχθηκαν στο «βαθύ» κόκκινο και μετά τις ανακοινώσεις του υφυπουργού Πολιτικής Προστασίας όλα τα σχολεία κλείνουν από την Δευτέρα 8/2.

Ειδικότερα σύμφωνα με τα μέτρα που ανακοινώθηκαν σήμερα Παρασκευη και μετά από την εισήγηση της επιτροπής των λοιμωξιολόγων η κυβέρνηση αποφάσισε ότι θα κλείσουν απο την Δευτέρα όλα τα σχολεία σε όλες τις βαθμίδες που εντάσσονται σε καθεστώς ολικού lockdown και που θα εφαρμοστεί από αύριο Σάββατο 6 Φεβρουαρίου στους Δήμους Θήρας, Μυκόνου, Χαλκιδέων, Πατρέων και Αγίου Νικολάου Κρήτης.

Επίσης στις κόκκινες περιοχές: Δήμος Εορδαίας, Δήμος Θηβαίων,Δήμος Τανάγρας, Δήμος Σπάρτης, Δήμος Ζακύνθου,Περιφερειακή Ενότητα Λέσβου, ο Δήμος Ρεθύμνης Δήμος Πύδνας-Κολινδρού, Δήμος Διρφύων-Μεσσαπίων , Δήμος Ανδραβίδας-Κυλλήνης και Δήμος Τεμπών τα σχολεία θα λειτουργούν με τηλεκπαίδευση.

Σημειώνεται ότι τα Δημοτικά Σχολεία και οι Βρεφονηπιακοί Σταθμοί θα συνεχίσουν να λειτουργούν στους Δήμους Μυκόνου και Θήρας μόνο, λόγω της μη ανίχνευσης μεταλλάξεων, αλλά και των ιδιαίτερων χαρακτηριστικών των αιτιών της διασποράς του ιού στα νησιά αυτά.Όσο αφορά τις κίτρινες περιοχές αυτά θα συνεχίσουν να λειτουργούν κανονικά όλες οι βαθμίδες. Ανοιχτά παραμένουν νηπιαγωγεία, δημοτικά και γυμνάσια στις «κόκκινες» Αττική, Θεσσαλονίκη και Χαλκιδική όπως ανακοίνωσε ο Νίκος Χαρδαλιάς, ενημερώνοντας για το τι ισχύει για τα σχολεία. Στις κόκκινες παραμένουν σε αναστολή κάθε είδους αθλητικής δραστηριότητας, καθώς και η λειτουργία τωνχώρων πολιτισμού.

Πηγή: Dikaiologitika.gr

Περισσότερα σχετικά άρθρα
Περισσότερα από eBasket.gr
Περισσότερα σε Εκτός παρκέ

Δειτε επισης

Ο Αναστόπουλος… επιστρέφει στην Ευρώπη

Ο Παναγιώτης Αναστόπουλος ξανά στο προσκήνιο. Είναι από εκείνους τους ανθρώπους που εκών ά…