Κεντρική Ασίστ Εκτός παρκέ Παναγιωτόπουλος lockdown: Θα φοράμε μάσκες μέχρι το 2022!

Παναγιωτόπουλος lockdown: Θα φοράμε μάσκες μέχρι το 2022!

covid maska

Ο καθηγητής της Εθνικής Σχολής Δημόσιας Υγείας και μέλος της επιτροπής εμπειρογνωμόνων του Υπουργείου Υγείας, Τάκης Παναγιωτόπουλος, δήλωσε στο ΘΕΜΑ 104,6, ότι υπάρχει μια σταδιακή σταθεροποίηση των κρουσμάτων, όμως θα συνεχιστεί η πίεση στο Σύστημα Υγείας.

Ο κ. Παναγιωτόπουλος συμφώνησε με την εκτίμηση του Α. Φάουτσι ότι θα χρειαστεί να πάμε με μάσκες για πολύ καιρό ακόμα, έως και το 2022 ενώ, δεν απέκλεισε το ενδεχόμενο να υπάρχει μια ακόμη παράταση, μιας εβδομάδας, στο lockdown της Αττικής.

Όπως είπε, αυτό που μετράει αυτή τη στιγμή είναι η εκτίμηση της διασποράς στην κοινότητα και αυτό είναι που κρίνει την πορεία της πανδημίας. Εκτίμησε ότι υπάρχει μια σταδιακή σταθεροποίηση των κρουσμάτων, όμως θα συνεχιστεί η πίεση στο Σύστημα Υγείας.

Παράλληλα πρότεινε να γίνονται περισσότερα και συστηματικά τεστ με πιο οργανωμένο τρόπο καθώς το σύστημα όταν, αν και όποτε θέλει κάποιος να κάνερι το τεστ δεν βοηθά στην παρακολούθηση της πανδημίας.

Χαρακτηριστικό παράδειγμα έδωσε τους εργασιακούς χώρους και τα σχολεία. «Δεν είναι αποδοτικό μέτρο το όποιος θέλει όποτε θέλει, διαφορά θα έφερνε ένα σύστημα με διαφορά μιας δύο εβδομάδας με τρόπου που να γίνεται πράγματι και όχι να δίνεται ως δυνατότητα. Πιο οργανωμένα τεστ», σημείωσε χαρακτηριστικά.

 

Περισσότερα σχετικά άρθρα
Περισσότερα από eBasket.gr
Περισσότερα σε Εκτός παρκέ

Δειτε επισης

Ο Αναστόπουλος… επιστρέφει στην Ευρώπη

Ο Παναγιώτης Αναστόπουλος ξανά στο προσκήνιο. Είναι από εκείνους τους ανθρώπους που εκών ά…