Κεντρική Ασίστ Εκτός παρκέ Παγώνη: Πώς θα κάνουμε Πάσχα, καλοκαίρι και πότε θα βγάλουμε τις μάσκες

Παγώνη: Πώς θα κάνουμε Πάσχα, καλοκαίρι και πότε θα βγάλουμε τις μάσκες

3030021 scaled

Το πρώτο δεκαήμερο του Μαρτίου υπολογίζεται πως θα κορυφωθεί το τρίτο κύμα της πανδημίας του κορονοϊού σύμφωνα με την Πρόεδρο Νοσοκομειακών Ιατρών, Ματίνα Παγώνη. Μιλώντας στο Mega, ξεκαθάρισε ότι δεν θα κάνουμε Πάσχα, ενώ αν όλα πάνε καλά και προχωρήσουν οι εμβολιασμοί θα βγάλουμε τις μάσκες στον Σεπτέμβρη.

Σε ερώτηση για το αν θα έρθουν νέα μέτρα κατά του κορονοϊού η κ. Παγώνη τόνισε πως «θα εκτιμήσουμε την κατάσταση όλη την εβδομάδα, να δούμε τον αριθμό των κρουσμάτων. Όσον αφορά στα κρεβάτια στα νοσοκομεία τόσο σε ΜΕΘ όσο και σε απλές κλίνες υπάρχει μια αύξηση από την προηγούμενη εβδομάδα.

«Τα κενά κρεβάτια στην Αττική, που μας ενδιαφέρει περισσότερο λόγω υψηλού ιικού φορτίου, είναι 34% και στην υπόλοιπη επικράτεια στο 38-40%» πρόσθεσε.

Ωστόσο, όπως τόνισε η αύξηση δεν είναι στις ΜΕΘ τόσο πολύ, όσο στα απλά περιστατικά covid που νοσηλεύονται στις κλινικές. Ένα ποσοστό από αυτούς τους ασθενείς, ωστόσο, θα διασωληνωθεί.

«Θα εκτιμήσουμε την κατάσταση όλες τις μέρες μέχρι και την Παρασκευή και θα αποφασισθούν αυτά που πρέπει να αποφασισθούν. Κάθε φορά παίρνουμε μέτρα, αλλά δεν εφαρμόζονται τα μέτρα πραγματικά» σημείωσε.

«Το Πάσχα θα είναι με μέτρα»
«Το Πάσχα θα είναι με μέτρα. Ο στόχος μας θα πρέπει να είναι οι εμβολιασμοί, να τελειώσουμε τέλος Ιουνίου με τους εμβολιασμούς, στο 60%, να έχουμε μια σχετική ανοσία και σιγά σιγά να μειωθούν τα μέτρα για να μπορέσει η οικονομία το καλοκαίρι να σταθεί στα πόδια της και να προχωρήσουμε. Δεν μπορούμε να κάνουμε Πάσχα»,τόνισε.

Όσο για το καλοκαίρι ανέφερε ότι «καλοκαίρι θα κάνουμε λίγο καλύτερα από πέρυσι. Αν όλα πάνε καλά τον Σεπτέμβρη θα βγάλουμε τις μάσκες. Αυτό αν προχωρήσουν οι εμβολιασμοί, αν έρθουν οι ποσότητες των εμβολίων», σημείωσε.

Το πρώτο δεκαήμερο Μαρτίου η κορύφωση του τρίτου κύματος
Όσον αφορά στην κορύφωση του τρίτου κύματος η κυρία Παγώνη ανέφερε: «Περίπου το πρώτο δεκαήμερο του Μαρτίου θα φτάσουμε στην κορύφωση. Όμως θα μπορούμε να περάσουμε και αυτή τη δυσκολία αν τηρήσουμε τα μέτρα. Συγκεκριμένα εάν προσέξουμε στα ΜΜΜ που είναι μια παράμετρος δύσκολη και αν κάνουμε πάρα πολλά τεστ. Μέχρι να τελειώσουμε με τα εμβόλια η αύξηση αριθμού τεστ τόσο στα σχολεία όσο και στα εργοστάσια είναι αυτό που θα λύσει το πρόβλημα».

Περισσότερα σχετικά άρθρα
Περισσότερα από eBasket.gr
Περισσότερα σε Εκτός παρκέ

Δειτε επισης

«Έφυγε» η Ρούξι Ντουμιτρέσκου

Θλίψη στον ελληνικό αθλητισμό στην είδηση του θανάτου της Ρούξι Ντουμιτρέσκου. Η Ρούξι Ντο…