Κεντρική NBA O Χάρντεν προελαύνει και ο Νας… τρίβει τα χέρια του! (vids)
NBA

O Χάρντεν προελαύνει και ο Νας… τρίβει τα χέρια του! (vids)

harden

Κάποιοι τον λατρεύουν, ακόμα περισσότεροι – ειδικά μετά τον τρόπο που αποχώρησε από το Χιούστον – τον μισούν, ωστόσο κανένας δεν μπορεί να αμφισβητήσει το ατόφιο μπασκετικό του ταλέντο. Ο λόγος για τον Τζέιμς Χάρντεν, ο οποίος μετά κόπων και βασάνων, στριπτιζάδικων και τσαμπουκάδων κατάφερε αυτό που ήθελε, δηλαδή να αγωνιστεί και πάλι στο πλάι του Κέβιν Ντουράντ στους Νετς.

Με το άκουσμα του μεγαλύτερου φετινού trade στο ΝΒΑ, η δεύτερη κατηγορία (αυτοί που τον μισούν) άρχισαν να λένε τα “πως θα παίξει με άλλους δύο σταρ στο πλάι του”, “είναι εγωιστής, θα τους διαλύσει” και άλλα τέτοια. Ωστόσο, ο “μούσιας” τους διέψευσε πανηγυρικά, αλλάζοντας τελείως τος στυλ παιχνιδιού του, αφήνοντας στην άκρη το σκοράρισμα για να μοιράζει τις ασίστ σαν τα… στραγάλια.

Διέψευσε και τον Γιάννη Αντετοκούνμπο, ο οποίος στο All Star Game του 2019 είχε δηλώσει ότι δεν τον επιλέγει επειδή… θέλει κάποιον που να μπορεί να πασάρει (μεταξύ σοβαρού και αστείου φυσικά). Ωστόσο, ο πανέξυπνος παχουλός γενειοφόρος έχει καταφέρει να ξεχωρίσει και με το παραπάνω με τις έως τώρα επιδόσεις του.


Χαρακτηριστικό είναι το γεγονός ότι μέσα σε μόλις ένα μήνα έχει καταφέρει να έχει τα περισσότερα τριπλ νταμπλ με 20+ πόντους στην ιστορία του συλλόγου. Όπως επίσης χαρακτηριστικό της ικανότητας του στην δημιουργία είναι το γεγονός των 11,6 τελικών πασών μέσο όρο μέχρι στιγμής.


Εχθές μάλιστα με τους Κάιρι Ίρβινγκ και Κέβιν Ντουράντ να είναι στα πιτς, έδειξε ότι όποτε χρειαστεί μπορεί να πάρει την ομάδα στις πλάτες του και στο σκοράρισμα. Τι έκανε; Πέτυχε 38 πόντους με 9/11 δίποντα, 5/11 τρίποντα, 5/5 βολές, 11 ασίστ, 7 ριμπάουντ και 1 κλέψιμο,  ενώ σημείωσε και το πιο σημαντικό καλάθι της αναμέτρησης, στα 28.9″ πριν το φινάλε του αγώνα.

Πως; Μα αφού και στους Ρόκετς το 80% των πόντων του δεν προέρχονταν από ασίστ αλλά ήταν καθαρά ατομικοί (Κάποιοι μάλιστα το θεωρούσαν κακό αυτό το προσόν), άρα βρέξει, χιονίσει, οι πόντοι που είναι να βάλει θα μπουν.

Έτσι, ο τεχνικός του Μπρούκλιν ξέρει ότι όποτε χρειαστεί να αναλάβει ευθύνες και  στο σκοράρισμα μπορεί να το κάνει και με το παραπάνω. Ε, εκτός πια αν δεν απέχει πολύ από τον καλό του εαυτό, κάτι που πάντως δεν συμβαίνει συχνά.

Μέρα με την μέρα λοιπόν, ο Τζέιμς Χάρντεν προελαύνει στους Μπρούκλιν Νετς με τον έναν οι με τον άλλον τρόπο, με τον Στιβ Νας να έχει κάθε λόγο να τρίβει τα χέρια του και στο βάθος του ορίζοντα οι οπαδοί της ομάδας δικαίως ονειρεύονται τον τίτλο του Πρωταθλητή του ΝΒΑ!

Περισσότερα σχετικά άρθρα
Περισσότερα από Λάμπης Χαραλάμπους
Περισσότερα σε NBA

Δειτε επισης

Ανησυχία για τον Γιάννη στους Μπακς

Φόβοι να χάσει τη σειρά με τους Πέισερς ο Γιάννης Αντετοκούνμπο στους Μπακς. Ο Γιάννης Αντ…