Κεντρική Διεθνή Μπαρτσελόνα – Μπασκόνια 77-68: Clasico στον τελικό παρά τις τάσεις… αυτοχειρίας!

Μπαρτσελόνα – Μπασκόνια 77-68: Clasico στον τελικό παρά τις τάσεις… αυτοχειρίας!

calathes scaled

Με clasico θα ολοκληρωθεί το Κύπελλο Ισπανίας αφού μετά την Ρεάλ Μαδρίτης και η Μπαρτσελόνα προκρίθηκε στον τελικό επικρατώντας με 77-68 της Μπασκόνια. Η ομάδα του Σαρούνας Γιασικεβίτσιους φαίνεται ότι έμαθε από το χθεσινό (12/02) της πάθημα από την Μάλαγα, όπου κυνηγούσε σε όλο το παιχνίδι στο σκορ και χρειάστηκε παράταση για να πάρει την πρόκριση, και μπήκε δυνατά από την αρχή κόντρα στους Βάσκους δημιουργώντας μεγάλες διαφορές, ωστόσο στο τέλος λίγο έλειψε να… αυτοκτονήσει αφού απώλεσε διαφορά 16 πόντων μέσα σε 6 λεπτά.

Μετά από μια αμφίρροπη πρώτη περίοδο, οι Καταλανοί ανέβασαν σταδιακά την απόδοση τους, πήραν διψήφια διαφορά στην δεύτερη περίοδο και έφτασαν στο +17 στην τρίτη.  Παρόλα αυτά οι Βάσκους έκαναν μια αντεπίθεση διαρκείας στην τέταρτη περίοδο και κατάφεραν να μειώσουν από τους 20 πόντους στους 4 τρία λεπτά πριν το τέλος (69-65) έχοντας ένα επιμέρους σκορ 18-5. Ωστόσο, οι Καταλανοί ξύπνησαν στα τελευταία λεπτά

Πρώτος σκόρερ των νικητών ήταν ο Νίκολα Μίροτιτς με 16 πόντους και πέντε ριμπάουντ, με τον Κόρι Χίγκινς να ακολουθεί με 15, ενώ 10 πόντους και 7 ριμπάουντ είχε ο Κούριτς. Στους 4 πόντους έμεινε ο Νικ Καλάθης, ο οποίος όμως είχε 8 τελικές πάσες και 5 ριμπάουντ.

Για την Μπασκόνια πρώτος σκόρερ ήταν ο Πιέρια Χένρι, ο οποίος είχε 19 πόντους, με τον Τζεκίρι να ακολουθεί με 15 πόντους και 6 ασίστ. Διψήφιοι ήταν και οι Πολονάρα και Βιλντόζα, έχοντας 10 πόντους έκαστος, με τον Ιταλό να έχει ακόμα και 7 ριμπάουντ, ενώ 4 τελικές πάσες είχε ο Αργεντινός.

Τα δεκάλεπτα: 15-12, 38-27, 64-47, 77-68

Περισσότερα σχετικά άρθρα
Περισσότερα από Λάμπης Χαραλάμπους
Περισσότερα σε Διεθνή

Δειτε επισης

ΑΕΚ: Για προβοκάτσια κάνει λόγο η ΚΑΕ

Ανακοίνωση για την τιμωρία στο BCL με τον Προμηθέα έβγαλε η ΚΑΕ ΑΕΚ. Με ανακοίνωση η ΚΑΕ Α…