Κεντρική Ασίστ Εκτός παρκέ Μεγάλη πληρότητα στις ΜΕΘ της Αττικής, «καμπανάκι» από την Παπαευαγγέλου

Μεγάλη πληρότητα στις ΜΕΘ της Αττικής, «καμπανάκι» από την Παπαευαγγέλου

04dab93cf2e4cc8ecf3165f0f3412ca9 XL

Στην σημερινή ανακοίνωση η κυρία Παπαευαγγέλου έκανε λόγο για «σταθερή επιβάρυνση του επιδημιολογικού φορτίου» ενώ είπε πως αναμένεται να επιβαρυνθούν επιπλέον οι εντατικές. Ένω έκρουσε τον κώδωνα σχετικά με την ενδοοικογενειακή διασπορά του κορονοϊού.

Η Καθηγήτρια Παιδιατρικής Λοιμωξιολογίας, κυρία Βάνα Παπαευαγγέλου, είπε χαρακτηριστικά «Ο πραγματικός αριθμός των φορέων, αν βάλουμε και τους ασυμπτωματικούς είναι μεγαλύτερος από τα 10.000 ενεργά κρούσματα».

Η πληρότητα των ΜΕΘ είναι 51% σε όλη την επικράτεια και 83% στην Αττική.

Η πληρότητα είναι ανησυχητική διότι όπως εκτίμησε η κυρία Παπαευαγγέλου, οι μονάδες εντατικής θεραπείας θα επιβαρυνθούν με την αύξηση των κρουσμάτων.

Ακόμη, μίλησε και για την Χαλκίδα λέγοντας, «Εξαιρετικά αυξημένο είναι το επίπεδο συναγερμού στην Χαλκίδα με ένα σχεδόν τετραπλάσιο αριθμό νέων κρουσμάτων σε σχέση με τον μέσο όρο της Επικράτειας, που παρασύρει και τον νομό Βοιωτίας με τον οποίο συγκοινωνεί».

«Καμπανάκι για την ενδοοικογενειακή διασπορά»

«Κολλάμε από τους συγγενείς και τους φίλους πιο συχνά κι όχι από τον κακό ξένο. Γι’ αυτό προσέξτε ποιον βάζετε σπίτι σας.» δήλωσε χαρακτηριστικά.

Περισσότερα σχετικά άρθρα
Περισσότερα από eBasket.gr
Περισσότερα σε Εκτός παρκέ

Δειτε επισης

«Έφυγε» η Ρούξι Ντουμιτρέσκου

Θλίψη στον ελληνικό αθλητισμό στην είδηση του θανάτου της Ρούξι Ντουμιτρέσκου. Η Ρούξι Ντο…