Κεντρική Basket League ΑΕΚ Μάκη Αγγελόπουλε, πόσα παραμύθια αντέχεις;

Μάκη Αγγελόπουλε, πόσα παραμύθια αντέχεις;

4998841

Κάθε ομάδα και κάθε προπονητής έχουν το δικαίωμα στη διαμαρτυρία και δεν θα ρωτήσει εμάς για το πότε και πόσο θα φωνάξει, ούτε πώς θα υποδεχθεί το κακό αποτέλεσμα. Το ερώτημα δεν είναι τι κάνει ο Ηλίας Παπαθεοδώρου (η απάντηση είναι δεδομένη: Αυτό μπορεί, αυτό κάνει), αλλά πόσα ψέματα θα πει ακόμα στον πρόεδρο της ΑΕΚ και κυρίως, Μάκη Αγγελόπουλε, εσύ πόσα παραμύθια αντέχεις να ακούσεις.

Ο προπονητής της «Ένωσης» δεν έκανε δηλώσεις μετά το τέλος του αγώνα με το Λαύριο, όπου η ομάδα του απώλεσε τον τρίτο τίτλο, που διεκδίκησε αυτή την περίοδο. Έχουν προηγηθεί το Σούπερ Καπ του ΕΣΑΚΕ και το Τσάμπιονς Λιγκ, που φιλοξένησε. Υπάρχουν άλλες δύο διοργανώσεις, τις οποίες κυνηγά, το Πρωτάθλημα και το φετινό Τσάμπιονς Λιγκ. Θα αναφερθούμε διεξοδικά, για να μην υπάρχουν υπόνοιες, ότι πετάμε την μπάλα στην εξέδρα.

Αλλά να ήταν η πρώτη φορά, που διαμαρτυρήθηκε ο κόουτς Παπαθεοδώρου; Μετά την εντός έδρας ήττα από τον Προμηθέα κι αφού δεν σταμάτησε να φωνάζει στους διαιτητές, απάντησε «κανένα σχόλιο». Σαφέστατα πιο ήπια αντίδραση, αλλά και πάλι άλλος έφταιγε.

Στην ήττα από τη Λάρισα, ο κόουτς της ΑΕΚ διαμαρτυρήθηκε έντονα στους διαιτητές, κατά τη διάρκεια του ημιχρόνου, ενώ στην προσπάθειά του να δικαιολογήσει την ήττα από μια ομάδα, η οποία έχει με το ζόρι το 1/4 του μπάτζετ της «Ένωσης», μίλησε για «αντίξοες συνθήκες».

Κι επειδή το… κλίμα μεταφέρεται, μετά την ήττα από τον Παναθηναϊκό, ο Κιθ Λάνγκφορντ προχώρησε σε μια αινιγματική ανάρτηση, γράφοντας «LOL» και βάζοντας το σήμα του ΕΣΑΚΕ. Ηθικό δίδαγμα: Όποτε η ΑΕΚ χάνει, είτε αδικείται, είτε είναι αντίξοες οι συνθήκες. Έστω, είναι ο Ερμής… ανάδρομος, αν κι αυτό ακόμα (σημασία έχει το ακόμα) δεν το έχει ισχυριστεί.

Αλήθεια, όμως, αδικείται η ΑΕΚ; Επτά λεπτά πριν λήξει ο προημιτελικός του Κυπέλλου ο «δικέφαλος» είχε αβαντάζ επτά πόντων. Μέχρι το τέλος της κανονικής διάρκειας, σε όλα τα φάουλ που χρεώθηκε η ΑΕΚ δεν υπήρξε από κανέναν παίκτη η παραμικρή διαμαρτυρία, πλην ενός «γκολ + φάουλ», που χρεώθηκε ο Ματσιούλις, το οποίο ήταν φάουλ.

Στην παράταση αμφισβητήθηκε (όχι από τον Σλότερ) το «γκολ + φάουλ» στον Μουράτο, όπου εμφανώς κατεβάζει ο Αμερικανός το χέρι. Αλλά ας δούμε την… πρόθεση των διαιτητών να «σφάξουν» στο γόνατο την ΑΕΚ. Στην κανονική διάρκεια του αγώνα, με το Λαύριο να προηγείται με έναν πόντο διαφορά και να μένουν 11 δευτερόλεπτα, οι διαιτητές σφύριξαν (σωστά) φάουλ του Περσίδη στον Μέικον, κατά τη διεκδίκηση του ριμπάουντ, ενώ είχαν συμπληρωθεί τα φάουλ των γηπεδούχων.

Ο Αμερικανός ευστόχησε μόνο στη μία βολή (ποιος του φταίει;), διαφορετικά ήταν… σφύριγμα νίκης. Η παράταση ξεκίνησε με «ταυ» στον πάγκο του Λαυρίου, παρότι ο Παπαθεοδώρου έκανε σπριντ, στο τρίποντο του Λάνγκφορντ, που ήταν ξεκάθαρα εκπρόθεσμο και δεν μετατράπηκε σε καλάθι νίκης. Α, και για τη φάση του Σλότερ, που αναφέραμε πιο πάνω, υπήρξε νωρίτερα καθαρό φάουλ του Ματσιούλις, που δεν δόθηκε.

Αν κάπου εδώ διακρίνατε δόλο, να βγούμε στις 9 το βράδυ στα μπαλκόνια, να χειροκροτήσουμε τον κόουτς της ΑΕΚ, σ’ ένδειξη συμπαράστασης. Αλλά το ερώτημα, επαναλαμβάνω, είναι πόσα παραμύθια αντέχει να ακούσει ο Μάκης Αγγελόπουλος.

Γιατί, αν η ΑΕΚ χάνει από τη Λάρισα και το Λαύριο, είτε με «ιδιαίτερες συνθήκες», είτε λόγω διαιτησίας, ή ο ίδιος έχει μικρύνει πολύ την ομάδα, ή έχουν μεγαλώσει τόσο πολύ οι αντίπαλοι.

Αντί επιλόγου: Ο τρόπος με τον οποίο αντέδρασε ο κ. Παπαθεοδώρου στο γήπεδο, αμέσως μετά τη λήξη (και της κανονικής διάρκειας, και της παράτασης), ήταν ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΟΣ, αλλά έχει το ελαφρυντικό της πίεσης, των παλμών, της… εν βρασμώ κατάστασης. Το ποστάρισμά του, αποτελεί ντροπή όχι για τον ίδιο, αλλά για την ιδιότητα που φέρει.

Περισσότερα σχετικά άρθρα
Περισσότερα από Γιώργος Κογκαλίδης
Περισσότερα σε ΑΕΚ

Δειτε επισης

Η «κόκκινη» παρακάμερα από τη Stark Arena (vid)

Η παρακάμερα του Ολυμπιακού κατέγραψε όσα έγιναν στο Βελιγράδι. Ο Ολυμπιακός πήγε στο Βελι…