Κεντρική Basket League ΠΑΟΚ Λυκογιάννης: “Στόχος μας η επόμενη φάση του Κυπέλλου, κλειδί ο έλεγχος του ρυθμού και τα ριμπάουντ”

Λυκογιάννης: “Στόχος μας η επόμενη φάση του Κυπέλλου, κλειδί ο έλεγχος του ρυθμού και τα ριμπάουντ”

paok8

Ο ΠΑΟΚ φιλοξενείται αύριο από τον Ηρακλή στο πλαίσιο των προημιτελικών του Κυπέλλου Ελλάδας, στην τρίτη φετινή αναμέτρηση των δύο ομάδων στην σεζόν, με τον νικητή των δύο να αντιμετωπίζει τον νικητή του αγώνα Κολοσσός – Προμηθέας στα ημιτελικά. Ο Άρης Λυκογιάννης, μιλώντας στην επίσημη ιστοσελίδα της ομάδας, έδωσε το σύνθημα της νίκης για τον Δικέφαλο του Βορρά, ενώ χαρακτήρισε κλειδιά της αναμέτρησης τον έλεγχο του ρυθμού και τα ριμπάουντ.

Αναλυτικά όσα δήλωσε ο Άρης Λυκογιάννης αλλά και η προϊστορία των αναμετρήσεων των δύο ομάδων για το Κύπελλο όπως αναφέρονται στην ιστοσελίδα του ΠΑΟΚ:

«Είναι ένα εκτός έδρας παιχνίδι με αρκετές ιδιαιτερότητες. Είναι ένας αγώνας με μία ομάδα της πόλης, για έναν θεσμό που και οι δύο ομάδες θέλουμε να προχωρήσουμε. Θα είναι δύσκολο παιχνίδι και θα είναι πολύ σημαντικό να ελέγξουμε ρυθμό και ριμπάουντ. Να μπορέσουμε να είμαστε από την αρχή ανταγωνιστικοί και μέσα στο παιχνίδι, ώστε να διεκδικήσουμε τις πιθανότητές μας να περάσουμε στην επόμενη φάση του Κυπέλλου που είναι και ο στόχος μας».

ΤΟ ΠΑΡΕΛΘΟΝ

ΠΑΟΚ και Ηρακλής θα συναντηθούν για 6η φορά σε αγώνα Κυπέλλου. Και θα βρεθούν αντιμέτωποι στο θεσμό για πρώτη φορά μετά από 22 περίπου χρόνια! Η αμέσως προηγούμενη αναμέτρησή τους πραγματοποιήθηκε το Σεπτέμβριο του 1999, με τον Ηρακλή να επικρατεί με 65-53 , σε αγώνα που είχε διεξαχθεί στο Αλεξάνδρειο για τη Β’ του Κυπέλλου.

Οι «κυανόλευκοι» που έχουν συνολικά τρεις νίκες σε αυτά τα πέντε παιχνίδια που έχουν προηγηθεί για το Κύπελλο Ελλάδας, είχαν επικρατήσει με 61-52 σε αγώνα που έγινε το Σεπτέμβριο του 1997, αλλά και με 62-54 στον ημιτελικό της σεζόν 1993-94 και λίγες ημέρες μετά την κατάκτηση του Κυπέλλου Κόρατς από τον ΠΑΟΚ!

Στα δύο παιχνίδια που άνοιξαν την ιστορία αυτών των αναμετρήσεων στο Κύπελλο είχε επικρατήσει ο ΠΑΟΚ. Αρχικά, στις 3/6/1982, όταν με την εκτός έδρας νίκη του με 86-70, ο ΠΑΟΚ προκρίθηκε στον τελικό του Κυπέλλου για πρώτη φορά στην ιστορία του, ενώ τον Οκτώβριο του 1988, είχε νικήσει 97-74 τον Ηρακλή στη Β΄ Φάση του Κυπέλλου.

Περισσότερα σχετικά άρθρα
Περισσότερα από Λάμπης Χαραλάμπους
Περισσότερα σε ΠΑΟΚ

Δειτε επισης

ΠΑΟΚ – Καρδίτσα 85-70

Νίκη για ΠΑΟΚ με “όργια” του Κέβιν Πέτερ Τζούνιορ Ακόμη ένα βήμα για την είσοδ…