Κεντρική Ασίστ Εκτός παρκέ Lockdown στην Αττική: Κλειστά σχολεία και καταστήματα, τι θα γίνει με ανθοπωλεία, τηλεργασία

Lockdown στην Αττική: Κλειστά σχολεία και καταστήματα, τι θα γίνει με ανθοπωλεία, τηλεργασία

ermou covid scaled

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης ανακοίνωσε ολικό lockdown στην Αττική από την Πέμπτη 11 Φεβρουαρίου έως και τις 28 Φεβρουαρίου. Αναλυτικά η εξειδίκευση των μέτρων ανακοινώνεται αύριο από τον υφυπουργό Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων Νίκο Χαρδαλιά. Αναλυτικά οι πληροφορίες για τα μέτρα μέχρι στιγμής.

«Λουκέτο» σε σχολεία, καταστήματα, κομμωτήρια, κέντρα αισθητικής, αυστηρή επιτήρηση της τηλεργασίας και πιθανόν ανοιχτά ανθοπωλεία του Αγίου Βαλεντίνου, φαίνεται πως θα είναι κάποια από τα μέτρα που ανακοινωθούν αύριο από τον Νίκο Χαρδαλιά για την Αττική στις 12.00. Τα νέα μέτρα βάζουν στον «πάγο» την Αττική από την Πέμπτη έως και τις 28 Φεβρουαρίου.

Πώς θα γίνονται τα μαθήματα με κλειστά σχολεία, ποια σχολεία εξαιρούνται
Σύμφωνα με τις πληροφορίες που επικαλείται ο ΣΚΑΪ, οι μαθητές όλων των βαθμίδων επιστρέφουν στην τηλεκπαίδευση η οποία θα λειτουργεί το πρωί για τα γυμνάσια και τα λύκεια, ενώ το μεσημέρι θα παίρνουν σειρά οι μαθητές των δημοτικών.

Εξαίρεση θα αποτελέσει η ειδική αγωγή η οποία, όπως διευκρίνισε ο κ. Μητσοτάκης, θα συνεχίσει να γίνεται με φυσική παρουσία. Από την Πέμπτη 11 Φεβρουαρίου θα ξεκινήσει το πρόγραμμα εκπαιδευτικής τηλεόρασης της ΕΡΤ.

Κατά συνέπεια, επανέρχεται η άδεια ειδικού σκοπού για τους γονείς, όπως έγινε και τον περασμένο Μάρτιο.

Κλειστά όλα τα καταστήματα – Προς κλείσιμο τα κομμωτήρια
Το λιανεμπόριο κλείνει και αυτό το μέτρο αφορά κάθε μορφή λιανεμπορίου χωρίς εξαιρέσεις.

Αύριο στις 12:00 οι ανακοινώσεις Χαρδαλιά για τα νέα μέτρα στην Αττική
Στα χνάρια των μέτρων του Μαρτίου, αναμένεται να ανασταλεί η λειτουργία των κομμωτηρίων, κέντρων αισθητικής και προσωπικής υγιεινής, καθώς και η λειτουργία των ΚΤΕΟ.

Τι θα γίνει με σούπερ μάρκετ – τηλεργασία
Ανοιχτά θα παραμείνουν τα σούπερ μάρκετ, τα φαρμακεία, τα πρατήρια καυσίμων και τα καταστήματα τροφίμων.

Η τηλεργασία εκτιμάται ότι θα παραμείνει υποχρεωτική στο 50% με παράλληλους αυστηρούς ελέγχους για την εφαρμογή του μέτρου.

Ανθοπωλεία και γιορτή Αγίου Βαλεντίνου
Η γιορτή του Αγίου Βαλεντίνου την Κυριακή 14 Φεβρουαρίου και οι εκκλήσεις των ανθοπωλών για χιλιάδες τριαντάφυλλα και γενικότερα άνθη που κινδυνεύουν να καταλήγουν στα σκουπίδια φαίνεται να εισακούστηκαν.

Ανοιχτό υπάρχει το ενδεχόμενο να λειτουργήσουν τα ανθοπωλεία στις 14 Φεβρουαρίου, στη γιορτή των ερωτευμένων.

Εκκλησίες – Take away
Πληροφορίες του ίδιου Μέσου αναφέρουν ότι οι εκκλησίες θα λειτουργούν με παρουσία έως εννέα ατόμων.

Το take away, delivery διατηρείται σε ό,τι αφορά την εστίαση και τα καφέ, όπως γίνεται και μέχρι σήμερα.

Απαγόρευση κυκλοφορίας και κωδικός 6
Η Επιτροπή των Εμπειρογνωμόνων δεν έκανε αναφορά στην απαγόρευση κυκλοφορίας η οποία ισχύει από τις 21:00 έως τις 05:00 από τη Δευτέρα έως την Παρασκευή.

Σχετικά με την μετακίνηση με κωδικό 6, δηλαδή η κίνηση για άσκηση ή βόλτα κατοικίδιου στόχος είναι να μην γίνεται κατάχρηση και να επιτρέπεται η ατομική άσκηση κοντά στον τόπο κατοικίας χωρίς τη χρήση αυτοκινήτου.

Σημειώνεται ότι το Σάββατο και την Κυριακή η απαγόρευση κυκλοφορίας για Αττική, Θεσσαλονίκη και Χαλκιδική αρχίζει στις 18:00. Το μέτρο αυτό θα διατηρηθεί ως έχει.

Μέτρα «ακορντεόν» για ένα δίμηνο
Πάντως, ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, αναφερόμενος στα μέτρα περιορισμού δεν απέκλεισε αυτά να λαμβάνονται ανά δίμηνο. «Δεν θα κρυφτώ: στο δίμηνο που ακολουθεί, η βεντάλια των περιορισμών ενδεχομένως θα ανοίγει και θα κλείνει ανάλογα με τα επίπεδα του συναγερμού. Από μας εξαρτάται τι θα συμβαίνει κάθε φορά» ανέφερε χαρακτηριστικά.

Περισσότερα σχετικά άρθρα
Περισσότερα από eBasket.gr
Περισσότερα σε Εκτός παρκέ

Δειτε επισης

«Έφυγε» η Ρούξι Ντουμιτρέσκου

Θλίψη στον ελληνικό αθλητισμό στην είδηση του θανάτου της Ρούξι Ντουμιτρέσκου. Η Ρούξι Ντο…